Наши партнеры

Prag i oktober 2011

Oktober er en dejlig måned at besøge Prag. Vejret er ikke nemt at spå om, men det er ofte mildt og så er det oven i købet vinhøst og vildtsæson. Vi afslutter vores sæson med faste ture i Prag 23.okt. Ugen efter er det statsfridag, d.28. oktober fejres republikken. Vores Prag kulturkalender handler om fine udstillinger med fotografi og maleri, to filmfestivaler, den klassiske Prague Strings festival, mar- ked for fashionistas, lokal- derby i fodbold mellem Viktoria Zizkov og Slavia Prag, cirkus med hvide tigre og knivkastere, Designblok og teaterfestivalen 4+4 days in Motion.

Vi har tidligere i år skrevet om tjekkisk vin. Det er officiel vinhøst til og med 1.november. Burcak som er en friskpresset most af vindruerne kan købes i deciliter mål eller pantflasker på markeder og vinarna (vinbar/vinrestaurant). Fantastiske koncerter med bl.a. Cecilia Bartoli, Susheela Raman og P.j. Harvey sætter musik til hovedstaden. 

Der er et stort og forskelligt udbud til de mange festivaler i Prag. I oktober synes vi Designblok fra 4.-9. tegner meget spændende. I år holder de en modeuge med aktiviteter i Obecni Dum, kulminationen er et show i den overdådige Smetana sal d.9.oktober. Designblok har ellers BYEN som hovedtema i år. Deres aktiviteter foregår i to såkaldte Superstudios. I nærheden af Prags kendte seværdigheder, få hundrede meter fra Obecni Dum / Borgerhuset åbnes det ene Superstudio med tjekkiske designere, studentersektion og marked med mode. Det andet Superstudio på Sokolovska 136, Prag 8 Karlin har fokus på mode og smykkedesign. Billet kan købes i et af de to Superstudios for 250czk. Modegalla d.9. koster 250czk, andre shows 100czk. Find desuden showrooms og deltagende designere mange steder i Prag. 14.oktober holdes endnu et Prag marked med mode, dette er loppemarked, fra kl.16-21 hos Divus, Bubenska 1, Prag 7 – det er lige ved metro Vltavska.

Lidt senere på måneden holdes 4+4days in Motion, en festival for udøvende kunst- arter, teater og dans med film og musik. De bruger udsæd- vanlige lokaler, f.eks. Bohemians 1905 stadion og frisøren Toni and Guy, samt en tom bygning nær National- teatret (Narodni 36, indgang fra Charvatova 10), hvor udstillingen Happiness holdes. Entré vil være 50czk. De har også begivenheder hos Alfred Ve Dvore i Prag 7, Archa teater og Meetfactory i Prag 5, Smichov. TINA B 2011 festival for ny kunst 20-23. involverer mere end 100 kunstnere i gallerier, på Vernon gallery og Vernon Depot i Prag 7, i det nu tilgængelige beskyttelsesrum under Hotel Jalta og på skibet A(void) gallery ved kajen Rasinovo Nabrezi.

Tigre, elefanter, knivkastere og alskens andre akrobater udgør programmet hos Cirkus Cirkus Classic. De er begyndt og har forestillinger hver dag frem til 6.november. Billet- terne koster fra 299-499czk, børn under 3 år gratis (på skødet!). HC Sparta, Sparta Prags ishockey-afdeling spiller hele syv hjemme- kampe i oktober, fra 2.okt mod Plzen. Tesla Arena ligger i Prag 7, billetter til tjekkiske kampe fra 150-260czk. Fodboldklubben Viktoria Zizkov tager imod Slavia Prag til lokalopgør d.16,oktober kl.10.15 på stadion i Zizkov i Seifertova gaden, sporvognsstop Husinecka med 5, 9, 26. Zizkov giver gode muligheder for at slukke tørsten efterfølgende. Læs om gode øl i Prag >

Det er svært at lave en enkel beskrivelse af det enorme udbud af koncerter i Pragi oktober. Derfor begynder vi fra dags dato og går kronologisk frem med både rytmisk og klassisk musik. Den store festival Strings of Autumn har både klassisk, cross-over og jazz på programmet. Vi har selv lyst til at høre Sir Willard Whites musical hydelst til Paul Robeson i Vinohrady teatret d.25.oktober trækker, ligesom jazz med Charles Lloyd New Quartet d.20.oktober. Den schweiziske trompetist Eric Truffaz er populær i Tjekkiet, han bringer sin quartet til Akropolis d.3.oktober. Tirsdag d.4.oktober er der koncert med AghaRTA Jazzfestival. Den første af fire koncerter de holder i oktober er med trommeslageren Billy Cobham, siden følger Dan Berglund d.16, Sonny Emory d.19 og Victor Bailey d.23.

Den alsidige sangerinde og violinist Iva Bittova er et fænomen, 4.oktober bringer hun bandet Cikori til Akropolis. 5.oktober er der fest på klubben Zero, Dusni 8. Vil du til opera, synes vi Donizettis komiske opera L’elisir d’amore d.12.oktober på Nationalteatrets Gamle scene frister. Samme dag kl.17.30 kan du høre Czech Philharmonic Quartet i Suk salen i Rudolfinum med Shostakovich på programmet. Klubben Sasazu holder Wonderland d.14.oktober, prøv deres restaurant inden. Mezzo-sopranen Cecilia Bartoli er en verdensstjerne, som det ses på de absurde priser. Alligevel kunne vi lokkes i Rudolfinum, når hun synger med orkestret Il Giardino Armonico og dirigenten Antonini d.16. Tre dage senere spiller Prags Symfoni Orkester Mahlers 6.symfoni under Macal. Vi holder selv meget af sangerinden Susheela Raman, hun gæster igen Prag med koncert på Akropolis d.24.oktober. Engelske P.J.Harvey 27.oktober er udsolgt. Samme dag kan du til gengæld tage til Monster Ball på Retro i Prag 2. Det arrangeres af den fine, engelsksprogede portal prague.tv, og der er allerede tradition for et brag af en kostumefest med en god blanding af tjekker og expats.

Her vil vi til slut nævne to fine filmfestivaler. Indisk film (tdiligere Bollywood festival) holdes 6.-9. med forevisninger i Evald og Svetezor biograferne i Prag 1. Lucerna og samme Evald huser 19.-23.oktober Tysk filmfestival. Om et par dage følger et indlæg om artbanka.cz her på bloggen, det er et nyt udstillingssted for tjekkiske kunstnere efter 1968/1989, vældigt provokerende værker af bl.a. David Cerny, som vi allerede omtalte her. Der kommer desuden mere information om udstillinger og kunst i Prag i det indlæg.

Send os e-mail > Telefon: +420 608 081 111 pavel-helge.dk

5 Comments on “Prag i oktober 2011

  1. Altid skønt at læse kalenderen, så man ved, hvad man ikke må gå glip af.
    Sparta spiller på Tesla Arena i Prag 7, ved siden af Vystaviste udstillingsområdet…

  2. At tænke sig, at der var en enkelt ting vedr. sport, jeg vidste noget om?

    (Havde lige fået et spørgsmål fra en gæst, så jeg måtte undersøge det…)

  3. Ishockey. Slavia spiller lokalopgør mod Sparta i O2 arena lige ved Ceskomoravska metro line B endestation, tirsdag d. 18. okt. kl. 18.15. Desværre kan jeg ikke finde billetkøb på nettet med engelsk hjælprtekster. Kan I hjælpe – eller fortælle hvor billetter skaffes i Prag? Vi kommer d. 16. og skal bo i Vysehrad.
    Hilsen Lars

  4. Hej Lars K., beklager det lidt sene svar. I kan købe billetter i alle Sazka (spil- og lotteri boder) samt ved stadion. Vi kan heller ikke få online bestilling til at fungere hos Sazka. Der er en e-mail adresse i den tjekkiske tekst, men det regner vi for lidt sent. Det er nok bedst, hvis I besøger en Sazka bod, når I ankommer i Prag. God rejse, forhåbentlig oplever et stemningsfyldt stadion tirsdag. Skriv gerne en kommentar, om hvordan det gik. I er også velkommen til vores daglige træffetid: http://pavel-helge.dk/prag-traeffetid-og-turafgang/ M.v.h. Helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk