Наши партнеры

Prag januar 2009

I kulturkalenderen for Prag i januar 2009 har vi særligt fokus på udstillinger. Markering af nytåret og etableringen af Tjekkiet som stat indleder januar 2009 i Prag. 1.januar 1993 udråbtes Tjekkiet og Slovakiet som selvstændige stater efter delingen af Tjekkoslovakiet.

1.januar 2009 er også begyndelsen på det tjekkiske EU-formandsskab.

1.januar i Prag præges af Prag bys nytårsfyrværkeri kl.18 (tidspunktet er lagt for at også børn kan opleve krudtet). Se det optimalt langs floden ved Josefov.

2.januar begynder en fin festival med musik: Prag Vinter Festival. Opera og koncerter . Festivalen indleder med Don Giovanni på Stænderteatret, hvor Mozart selv dirigerede urpremieren i 1787. Puccinis Turandot d.6. januar på Statsoperaen slutter festivalen.

En hel række markante udstillinger åbnede i efteråret i Prag. De vigtigste fortsætter i 2009. Inkaguld på Prags borg er en sjælden chance for at se mængder af guld og forklaringer fra Peru. Den stort anlagte udstilling om arkitekten Adolf Loos fortsætter også på Prag bys museum.

Nationalmuseet fortsætter sin udstilling om Egypten “The Discovery of the land on the Nile” og Nationalgalleriets store afdeling for kunst fra det 20.årh. har udstilling af Picassos grafiske arbejder indtil 1.marts 2009.

Vi får ofte spørgsmål om Teknisk Museum i Prag. De rekonstruerer. Åbningerne af de første udstillinger er annonceret til 2009, men datoerne er ikke fastsat endnu. Det Tekniske Museum skal være helt genåbnet til 2010.

Børn i Prag kan til gengæld nyde besøg i Prag Zoo, som holder åbent hele vinteren. Kl.10-15 er der hver dag fodring af elge, pingviner og andre, samt møder ved f.eks. gorillaerne. En anden speciel mulighed i Prag Zoo er aftenture hver lørdag og søndag aften kl.17, 17.30 og 18. Tilmelding er påkrævet, ring til +420 296 112 230.

Rock Cafe har fransk aften d.14. januar med Les Touffes Kretiennes. 21.januar har Rock Cafe i Prag punkkoncert med de britiske legender UK SUBS. Palac Akropolis har koncert med The Stranglers d.19. januar.

Bemærk at priserne for hoteller og lejligheder i Prag har store sæsonudsving. Vi kan bestille til særdeles gode priser også til skolernes vinterferier i uge 7 og 8.

Vi har et nyt tilbud om små, centrale lejligheder. Se vores hoteller i Prag her. Priserne for både hoteller og lejligheder er opdateret for 2009 i Prag.

Vejrudsigterne for Prag i januar og februar minder noget om de danske, gennemsnitstempraturer mellem -2 og +2 og kun lidt nedbør. Vi anbefaler pauser på de store cafeer og de snedige værtshuse i Prag, i vinterkulden. Se en aktuel vejrudsigt for Prag fra DMI. Der er i øvrigt kommet en del sne i bjergene, spørg gerne Pavel om ski-anbefalinger.

Vi er selv i Prag hele vinteren og laver gerne individuelle ture. Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk