Наши партнеры

Prag januar 2011

Prag Dansende Hus og hjuldamperPrag rejser er kolde i januar, men til gengæld også billige og med et stort udbud af kultur af alle slags i Tjekkiets hovedstad. Vi vil anbefale at pakke vandrestøvler til brostenene og overveje de lange underbukser.

Vejret i Prag er om vinteren omtrent så svingende og koldt som i Danmark, men den Unesco fredede by opleves altid bedst til fods. I denne uge har vi plus grader og milde udsigter for de næste dage. Pas dog på islag og nattefrost!

Dette indlæg kommer lidt sent efter nytår, men i denne faste, månedlige kulturkalender præsenterer vi en invitation til private ture i Prag, tip til varme seværdigheder, spændende udstillinger, Mahler koncert med Thomas Hampson og andre aktuelle begivenheder i Prag.

Petrin hoejen i Prag - tryk for flere Prag billederVi har tøvejr i øjeblikket. Hvis der igen kommer sne, synes vi enten Petrin højen (Læs om det lille Eiffeltårn på Petrin) eller Stromovka parken (Læs om Prag 7) er de bedste steder at kælke, på slæde eller buksebag.

Uanset om vi har frost eller ej kan du komme på skøjter. Her er en god liste med skøjtestadion i Prag.

Læs aktuelt om vejene i Tjekkiet her, hvis du kommer til Prag i bil. Læs om Prag Lufthavn, hvis du flyver.

La Degustation Boheme BourgeoiseI Prag er der efterhånden et stort udbud af gourmet-restauranter. I midten af måneden begynder Prag restaurant festival (15/1-15/2). De har 4 muligheder for at komme de “dyre steder” til billige penge. Få for eksempel 2 retter mad og drikkevare for 500czk (cirka 166dkk). Vi vil gerne selv nå at prøve La Degustation og Essensia på Hotel Mandarin Oriental. U Emy Destionnove er et af byens bedste tip! Læs om festivalen på engelsk fra prague.tv.

Roxy PragPrag er blevet lidt fattigere på klubber efter nytår, da det store diskotek/klub Roxy er forløbig lukket for renoveringer og den lille, charmerende dansebar Zero er helt lukket. Der er heldigvis masser af andre muligheder for at danse og feste i Prag. Læs om andre klubber.

I Tjekkiet er Abba endnu kæmpestore, derfor er vi overbeviste om at Abba show d.15.januar bliver festligt, selv i den kedelige O2 Arena i Prag 9. Vi vil selv gerne genhøre “speed demons” Fanfare Ciocarlia d.20.januar på Akropolis i Prag 3.

Det bliver igen Mahler rudolfinum i prag år i 2011. Vi synes det bliver en begivenhed at den amerikanske bariton Thomas Hampson skal synge til Mahlers Kindertotenlieder med den Tjekkiske Filharmoni i Rudolfinum d.20 og 21.januar. Læs i stedet om Opera i Nationalteatret.

I det kolde vintervejr er det en fornøjelse med chauffør. Vi tilbyder egen chauffør, middag og tjekkisk jazz live: Prag Jazzaften for 1200czk. Vi var selv glade for koncert med Robert Balzar trio, oplev dem på din private tur tur d.13.januar. Turen kan bestilles alle dage.

Play udstilling paa Manes i Prag 1I Wallensteins ridehal i Mala Strana Lillesiden udstilles Karel Skreta, eftersigende en af Bøhmens allerfineste malere, fra tidligt i det. 17.årh. Vores egen børn og alle andre, som vi har hørt fra, var højlydt begejstrede for den interaktive “Play” udstilling i Manes.

Dette blev en kort kulturkalender. Vi vender stærkt tilbage med kulturkalender for februar med information om vinterferie i Prag. Indlægget kommer i januar, så besøg os igen og læs nyt om det Nationale Tekniske Museum.

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk