Наши партнеры

Prag Juli 2015

Prag Naplavka

Juli måned i Prag står i mester Jan Hus tegn. 600-året for hans død – som martyr i tjekkiske øjne, brændt på bålet som kætter af den katolske kirke – markeres 6.juli samt i dagene før og efter. Juli og sommer i Prag er lig med masser af udendørs arrangementer. Nyd ikke bare de oplagte ølhaver og mange udeserveringer, men også svømmebade, godsbanegården i Zizkov, Skarpskytternes Ø, udendørs biografer, jazzkoncerter, opera, lokale markeder, skulpturfestival og meget mere. Vi laver dagligt ture i Prag. Altid med en lokal, dansktalende guide. Vi deler gerne aktuelle tip og hjælper med kort og kontakter. Her følger Prag kultur guide. Giv besked om mangler.

Skulpturfestivalen Sculptureline i Prag (skulturer og installationer, juli 2015) er allerede begyndt og fortsætter hele sommeren. I floden ved Nationalteatret, foran det Dansende Hus, i Prags Vaclav Havel lufthavn og flere andre steder, finder du nye skulturer/installationer. Vi laver apropos i år ny Aften byvandring, hvor vi både har fokus på Vaclav Havels liv i Prag og kunstneren, enfant terrible David Cernys provokerende værker rundt i byen. Hver mandag og torsdag aften kl.20-22. Naplavka er det lokale navn for kaj-strækningen ved Vltava / Moldau floden, østlig bred, mellem det Dansende Hus og Vysehrad borg mod syd. Det er en livlig strækning med ude-serveringer både på kajen og på både. . Et af byens bedste steder at kigge folk og ose med en øl i sol en eftermiddag eller i skumringen. Den ene båd, Avoid – Flea market in Prague (July 2015), holder oven i købet lokalt loppemarked 4. og 17.juli. Næste store design marked i Prag holdes 1.-2.august på Strelecky Ostrov / Skarpskytternes Ø midt i byen. Cykel en afslappende tur langs floden med med os hver søndag. Ruten er på vej!

5.juli er en statsfridag. Kristendommens indførelse og munkene Cyril og Metodius markeres. Netop den dag holdes kl.10-20 Streetfood festival Prague 2015 på Zizkov godsbanegård. Det er et andet nylig indtaget og spændende område med mange udendørs aktiviteter er den tidligere godsbanegård i Zizkov, Prag 3. Tag sporvogn 9 og 26 til stoppet Nákladové nádraží Žižkov for bar, openair film og lokalt leben. Prag er i det hele taget fuld af skønne udendørs steder. Vi anbefaler altid at søge væk fra Gamle by på rigtig varme dage. Vi har til dig lavet et Prag Øl Udendørs Kort, fokus er øl-haver, bryggerier og værtshuse med udeservering . Er du mere til restaurant end værtshus, er her fin blog om lækre spisesteder med terrasse. Læs fin  expats.cz artikel om Prags parker (eng). I juli tænker lokale også på at forlade byen. Vil du kombinere Prag med andet, kan vi særligt anbefale den internationale filmfestival i Karlovy Vary i vest. 3.-11.juli og musikfestivalen Colours of Ostrava i øst, 16.-19.juli. Læs guide Sylvas indlæg om Ostrava.

byrundtur_pragKarlovy Vary Internationale Film Festival holdes 3.-11.juli Gæster inkluderer Harvey Keitel og Richard Gere. En af verdens 15 A-festivaler. Den er populær blandt studerende, publikums-venlig, film bare 80czk/styk. Fire danske film deltager i 2015 og to ko-produktioner. Den ene er det tjekkiske eventyr til børn Tre Brødre. Dansk Film Institut skriver “Daniel Denciks “Guldkysten” er udtaget til hovedkonkurrencen på den vigtige A-filmfestival i Karlovy Vary i Tjekkiet fra 3. til 11. juli. Også Jeppe Røndes første spillefilm “Bridgend” præsenteres.”.  I Prag kan du se film fra festivalen. 11.-17.juli Echoes of Karlovy Vary, i den centrale biograf Svetezor. Føromtalte ø midt i Prag, Strelecky Ostrov, viser hver aften film og eller holder koncert. Filmene er originale med tjekkiske undertekster, en del engelske. Urquell til 45czk, Gambrinus til 35czk. De holder for eksempel også Electroswing søndag d.5,12,19 kl.20. Dans på øen.

Vi begyndte egentlig med mester Jan Hus i indledningen. 6.juli er 600-året for Jan Hus død. Derfor er det enen statsfridag. I år fylder markeringen af Hus døde på bålet i Konstanz ekstra meget. Allerede 4.juli 22.30 går det løs i 15.minutter. Betlehem-kapellet i Gamle by vil danne baggrund for en stor video-projektion om Hus liv. 5.juli kl.18 åbnes markeringerne officielt med koncert, gratis, på Gamle bys plads. Kl.22.30 igen video-mapping på Betlehemspladsen. 6.juli kl.9 blomsterprocession til Jan Hus monumentet på Gamle bys plads. fra 9.45 koncerter hele dagen. Børneprogram på Ovocny Trh, bag Stænderteatret. Jan Hus og den efterfølgende Husssitter-bevægelse indgår også på vores faste byrundtur. Mandag, onsdag, fredag kan du få historien på dansk: Prag byrundtur med dansktalende guide. Jan Hus markeres også med en hel række udstillinger, for eksempel i Nationalgalleriets nyeste afdeling Salmovsky palæet ved Prags borg. Selvfølgelig er der også særlige gudstjenester i en hel række kirker. Pave Francis har i øvrigt taget flere skridt for at imødekomme tjekkernes forståelse af Hus.

theresienstadt_1944Den rytmiske musik-scene i Prag i juli er ofte præget af for stor varme i de typiske koncert-sale og lokale der tager ud af byen til festivaler. Der er masser af mindre arrangementer, som vi også løbende prøver at forelså på Facebook og Twitter. Vi bed mærke i flamenco 2.juli med Patricia Guerrero på Archa (590czk), hun skulle være en stjerne ligesom sanger Arcángel. 11.juli vil britiske Lindsey Sterling vist vælte Zluta Lazne. Det er et badeområde med mange udendørs aktiviteter, restauranter og barer. Billetter til koncerten til 840czk. 13.-14.-15.juli holdes Bohemia Jazz Fest Gratis på Staromestske Namesti / Gamle bys plads. En varm dag kan blive rigtig hed her på pladsen med mange mennesker, men fine navne. Bill Frisell og Terence Blanchard fra USA, norske Hakon Kornstad Ensemble m.fl. Vi laver ture ud af Prag seks dage om ugen. Netop mandag d.13.juli kører vi til Theresienstadt på tur med fokus på danske jøder.

13.juli har Prague Proms en blandt flere jazzkoncerter. Loop jazz-klub er lige under Letna bakken, dejlige luftige lokale ved floden. Chris Minh Doky and the Nomads spiller kl.21 til 450czk. Et stort navn i et helt usædvanligt lokale er 20.juli. I Prags borgs spejl-sal, den skønne Spanske sal, spiller Gary Clark Jr. blues. 21.juli vil vi gerne til kulturhuset i Prag 3, Zizkov. Akropolis huser de ubeskrivelige Fumaca Preta der aldrig taber sit rock-solide, psykedeliske voodoo-groove. Jazz måneden topper med legenden Herbie Hancock 24.juli til legendariske priser i det nye Forum Karlin, Prag 8, fra 1690czk-2990czk. Både tirsdag d.21. og fredag d.24 juli, som hver uge, kører vi mod vest til rundvisning på glasværk i Nizbor, frokost på familiebryggeri i Beroun og besøg i Karlstejn ved den store borg.

Klassisk Musik savnes aldrig i Prag, selv ikke når de store orkestre holder sommerferie. Her følger vores bud på de bedste orkestre og steder. Vi opfordrer til at stille sig lidt skeptisk for alle de klassiske koncerter der falbydes i Gamle by. 7.juli er Opera Galla med Maria Luigia Borsi. Arier og oeverturer i Obecni Dum, Borgerhuset. Prague Proms (450-1500czk). Ejendommen er et af Tjekkiets vigtigste eksempler på Art Nouveau. I øjeblikket vises der udstillingen Vital Art Nouveau. Vi anbefaler desuden rundvisningen i Obecni Dum med guiderne Sylva eller Kristina på dansk. Prikken over i på en tur om arkitektur i Prag. 8.juli spiller San Francisco Symphony Youth også i Smetana salen (bill 295-1295czk), Mahlers 5. er hovednummer. Tidligere d.8 kører vi, som hver onsdag, til Skoda bilfabrik og derfra til frokost på Klaster bryggeri.prag_byrundtur_guide

“Sommer festligheder for tidlig musik” er i sit 15.år en godt rennomeret festival med hus-ensemblet Collegium Marianum. I år drejer hele festivalen sig om kvinder i musik, fra komponister til mytologiske. De spiller otte koncerter i smukke omgivelser, fra det barokke Troja slot i nord over Statsoperaen til Balsalen i jagtslottet i de royale haver ved Prags borg. Første koncert 13.juli, afslutning med Barok opera Calisto d.6.august. Billetter fra 300-1000czk. Allerede 1.-5.juli opføres Mozarts Don Giovanni på Stænderteatret med god produktion. Her dirigerede komponisten selv ur-premiere i 1787. 15.-31.juli opføres  Don Giovanni (en agentur produktion, ikke helt så sikker kvalitet). 19.juli giver Hollywood Night luft til drømmene til Prague Proms. Atter i Obecni Dum. Vil du ud om aftenen i Prag med komfort og tryghed, tilbyder vi aften ture i Prag med chauffør. Oplev middelaldershow, dans til moravisk folkemusik.

2,3,4,10 og 11.juli spiller Laterna Magika. Nye Scene, Nationalteatret, er i øvrigt i sig selv en aparte seværdighed. Et kommunistisk blob. Billetter  til450-690czk. Vi synes børn og forældre har mange kort på hånden i Prag. Spørg jeres guide for de bedste legepladser, der findes også indendørs. Zoologisk have i Prag er en fryd, mindre besøgt er den for mindre børn sjove bobslædebane i Prosek. I det centrale Prag kan børn både cykelbåde, tandhjulsbanen på Petrin, film-animations-museum og meget andet friste. Her vil vi gerne afrunde med tip om enkelte udstillinger, til trods for juli ikke altid er oplagt til det. Det fine DOX galleri i Prag 7 kan oplagt kombineres med Pivovar Marina (bryggeri) eller Prags marked i Holesovice. DOX har blandt Art Brut, en vigtig samling af kunst lavet af psykisk syge. Alle aldre kan med sikkerhed også få udbytte af Man-Instrument-Music udstilling på Musik-museet i Mala Strana / Lillesiden. Skulle I møde en regnvejrs-dag i Prag er det værd at tjekke Jernbane Kongeriget i Smichov, en af Europas største modelbaner. Restaurant Vytopna ved Vaclavske Namesti / Wenzelpladsen serverer i øvrigt via tog til bordene.

Pavel og Helge info@pavel-helge.dk +420 608 08 1111

2 Comments on “Prag Juli 2015

  1. 6. juli 2015 er 600 års dag for Jan Hus´død – brændt på bålet som kætter af den katolske kirke. den dato er min fødselsdag og samtidig min bryllupsdag – derudover ankommer vi til Prag mandag den 6. juli om formiddagen – HERLIGT glæder os. :-)

  2. Hej Bruno
    Tillykke med både bryllupsdag og fødselsdag. 6.juli kan vi både tilbyde Byrundtur 2 til Lillesiden og borg om eftermiddagen og den nye Aften byvandring med fokus på middelalder, Vaclav Havel og David Cerny. God rejse herned. M.v.h. Helge (og Pavel)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk