Наши партнеры

Prag kultur i Oktober

musik-museum_pragOktober måneds kalender for kultur i Prag stritter i alle mulige retninger. Her præsenterer vi rytmiske koncerter i forskellige bydele i Prag, opera og symfonier, design på udstillinger, tjekkiske landskampe i fodbold, festivaler og the Wall i tjekkisk udgave.

Vi skrev allerede om efterårsferie i Prag >>

I oktober 2009 er der 4 spændende festivaler, dels teaterfestivalen 4x4days (in motion), dels Stimul med alternativ musik og endelig to filmfestivaler: Der Film med tysksprogede produktioner og Bollywood festival. Den fine MOFFOM om musikfilm er aflyst i 2009. I dette indlæg beskriver og linker vi til de nævnte Prag kultur arrangementer.

prag_graffitti_vltavskaSporten folder sig meget forskelligartet ud i Prag i oktober. Vi har som det første bidt mærke i en forestilling med russisk cirkus på skøjter. 6.oktober kl.18 brillierer russerne på isen i Tesla Arena i Prag 7 >> I samme bydel, men på øen Cisarska Louka Kejserens Eng mellem Stromovka parken og Troja med Zoo, holdes d.10.oktober hesteshow: Black Horse Show beskriver sig som teater-ridder show med sorte heste fra Frisland. Tjekkiet spiller i oktober to fodboldlandskampe i Prag. 10.oktober mod Polen og 14.oktober mod Irland, fra 300-1600czk. Læs om fodbold i Prag >>

4x4days-inmotionStimul festival er en festival for alternativ musik som holdes i Archa teater i Prag 1. Stimul åbner med koncert d.3.oktober hvor bandet Peaches fra Kanada blandt andet vil forklare termen “hermafrodit misundelse”. Stimul har yderligere koncerter i Archa teater d.23, 24 og 27.oktober samt 27.november med Diamanda Galas (US). 4×4 days in motion er en internation teaterfestival som holdes for 14.gang i Prag. 4x4days bruger både Archa teater og 2 andre steder 9-16.oktober begge dage inklusive. 4x4days inkluderer også den tidligere tjekkoslovakiske parlamentsbygning >>

entropa-dox6Designblok er en årlig showcase for nyt design som holdes i forskellige lokaler i Prags bydele. Omdrejningspunktet er to udstillinger i prag, nær Prags marked (det Gule) >> Designbloks udstillinger i Prag 7 kombinerer design med nyrenoverede industrielle lokaler. Der Film med tysksprogede film viser i år blandt andet en dokumentar serie og en serie om 20-året for kommunismens fald fra 1-7.oktober i biograferne Svetezor i Prag 1 og Kino Aero i Prag 3. Bollywood filmfestival har projektioner på den Indiske ambassade i Prag 7 og i Kino Svetezor. Overskriften er Indiens ansigter og festivalen inkluderer en dansefest d.17.oktober.

Vi har noteret to Prag udstillinger i oktober, vi selv gerne vil se. Det er Martinu år i 2009, Martinu revisited markerer 50-året for den tjekkiske komponists død. Musikmuseet i Mala Strana (Nationalmuseet >>) holder udstillingen Fænomenet Martinu indtil 26.oktober. Prag borg holder fra 7.oktober en stor retrospektiv udstilling over 000185_05_000465Josef Capek. Josef Capek begyndte som kubistisk maler, lavede karrikaturer og illustrationer. Hans bror Karel Capek var en berømt forfatter.

Den rytmiske musik i Prag boomer så meget i oktober 2009 at vi her bare nævner de mest spændende bud i kronologisk rækkefølge. Sophie Hunger sammenlignes både med Björk og PJ Harvey, hun spiller på palac Akropolis d.1.oktober. 3.oktober skal de fascinerende pakistanske sufier Qawal Najmuddin spille i Kirken Simon og Judith i Dusni gaden i Stare Mesto.

15.oktober gæster Roy Ayers Akropolis. Entertainment Weekly skrev at Ayers meget vel kan være den bedste R&B kunstner man endnu ikke kender. Natacha Atlas overtager Lucerna Musicclub d.22.oktober og Lily Allen spiller på den nye rudolfinum-prag-2kæmpeklub Sasazu ved Prags marked d.30.oktober. Endelig vil vi gøre opmærksom på den stort anlagte gen-opførelse af Pink Floyds The Wall d.31.oktober i O2 Arena i Prag 9.

Statsoperaen >> holder 1+2.oktober netop Martinu galla. De mest udsædvanlige opera-produktioner i oktober er efter vores mening dels en enormt flot produktion af Händels Rinaldo på Stænderteatret, dels Smetanas Libuse på Nationalteatrets gamle scene. Denne opera åbnede teateret til urpremieren i 1883. Den tjekkiske filharmoni er i fuldt sving med sæsonen, oplev f.eks. Mahlers 10.symfoni d.16.oktober.

De faste Prag ture med pavel-helge.dk og daglig træffetid kører til og med d.18.oktober. Vi laver gerne individuelle/private ture gennem hele vintersæsonen. Læs mere her >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk