Prag kultur i Oktober

musik-museum_pragOktober måneds kalender for kultur i Prag stritter i alle mulige retninger. Her præsenterer vi rytmiske koncerter i forskellige bydele i Prag, opera og symfonier, design på udstillinger, tjekkiske landskampe i fodbold, festivaler og the Wall i tjekkisk udgave.

Vi skrev allerede om efterårsferie i Prag >>

I oktober 2009 er der 4 spændende festivaler, dels teaterfestivalen 4x4days (in motion), dels Stimul med alternativ musik og endelig to filmfestivaler: Der Film med tysksprogede produktioner og Bollywood festival. Den fine MOFFOM om musikfilm er aflyst i 2009. I dette indlæg beskriver og linker vi til de nævnte Prag kultur arrangementer.

prag_graffitti_vltavskaSporten folder sig meget forskelligartet ud i Prag i oktober. Vi har som det første bidt mærke i en forestilling med russisk cirkus på skøjter. 6.oktober kl.18 brillierer russerne på isen i Tesla Arena i Prag 7 >> I samme bydel, men på øen Cisarska Louka Kejserens Eng mellem Stromovka parken og Troja med Zoo, holdes d.10.oktober hesteshow: Black Horse Show beskriver sig som teater-ridder show med sorte heste fra Frisland. Tjekkiet spiller i oktober to fodboldlandskampe i Prag. 10.oktober mod Polen og 14.oktober mod Irland, fra 300-1600czk. Læs om fodbold i Prag >>

4x4days-inmotionStimul festival er en festival for alternativ musik som holdes i Archa teater i Prag 1. Stimul åbner med koncert d.3.oktober hvor bandet Peaches fra Kanada blandt andet vil forklare termen “hermafrodit misundelse”. Stimul har yderligere koncerter i Archa teater d.23, 24 og 27.oktober samt 27.november med Diamanda Galas (US). 4×4 days in motion er en internation teaterfestival som holdes for 14.gang i Prag. 4x4days bruger både Archa teater og 2 andre steder 9-16.oktober begge dage inklusive. 4x4days inkluderer også den tidligere tjekkoslovakiske parlamentsbygning >>

entropa-dox6Designblok er en årlig showcase for nyt design som holdes i forskellige lokaler i Prags bydele. Omdrejningspunktet er to udstillinger i prag, nær Prags marked (det Gule) >> Designbloks udstillinger i Prag 7 kombinerer design med nyrenoverede industrielle lokaler. Der Film med tysksprogede film viser i år blandt andet en dokumentar serie og en serie om 20-året for kommunismens fald fra 1-7.oktober i biograferne Svetezor i Prag 1 og Kino Aero i Prag 3. Bollywood filmfestival har projektioner på den Indiske ambassade i Prag 7 og i Kino Svetezor. Overskriften er Indiens ansigter og festivalen inkluderer en dansefest d.17.oktober.

Vi har noteret to Prag udstillinger i oktober, vi selv gerne vil se. Det er Martinu år i 2009, Martinu revisited markerer 50-året for den tjekkiske komponists død. Musikmuseet i Mala Strana (Nationalmuseet >>) holder udstillingen Fænomenet Martinu indtil 26.oktober. Prag borg holder fra 7.oktober en stor retrospektiv udstilling over 000185_05_000465Josef Capek. Josef Capek begyndte som kubistisk maler, lavede karrikaturer og illustrationer. Hans bror Karel Capek var en berømt forfatter.

Den rytmiske musik i Prag boomer så meget i oktober 2009 at vi her bare nævner de mest spændende bud i kronologisk rækkefølge. Sophie Hunger sammenlignes både med Björk og PJ Harvey, hun spiller på palac Akropolis d.1.oktober. 3.oktober skal de fascinerende pakistanske sufier Qawal Najmuddin spille i Kirken Simon og Judith i Dusni gaden i Stare Mesto.

15.oktober gæster Roy Ayers Akropolis. Entertainment Weekly skrev at Ayers meget vel kan være den bedste R&B kunstner man endnu ikke kender. Natacha Atlas overtager Lucerna Musicclub d.22.oktober og Lily Allen spiller på den nye rudolfinum-prag-2kæmpeklub Sasazu ved Prags marked d.30.oktober. Endelig vil vi gøre opmærksom på den stort anlagte gen-opførelse af Pink Floyds The Wall d.31.oktober i O2 Arena i Prag 9.

Statsoperaen >> holder 1+2.oktober netop Martinu galla. De mest udsædvanlige opera-produktioner i oktober er efter vores mening dels en enormt flot produktion af Händels Rinaldo på Stænderteatret, dels Smetanas Libuse på Nationalteatrets gamle scene. Denne opera åbnede teateret til urpremieren i 1883. Den tjekkiske filharmoni er i fuldt sving med sæsonen, oplev f.eks. Mahlers 10.symfoni d.16.oktober.

De faste Prag ture med pavel-helge.dk og daglig træffetid kører til og med d.18.oktober. Vi laver gerne individuelle/private ture gennem hele vintersæsonen. Læs mere her >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-1.11 2017 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture (PDF) 2017 på vej

Her er vores brochure til læsning online eller printer10.sæson 2016 15.3-1.11 til printer (PDF 10,8MB). Brochure 2017 bliver klar i januar!

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2017 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her