Наши партнеры

Prag maj 2012

Maj i Prag er hvert år en travl måned. Varmt vejr, øl i parkerne og ølfestival trækker os  udendørs, men indendøre blomstrer kulturlivet også med den vigtige klassiske festival Prags Forår, udstillinger og koncerter. 1.maj er Arbejdets dag i Tjekkiet og 8.maj fejres 2.verdenskrigs afslutning.

Den store ølfestival holdes i år atter i Holesovice, Prag 7. Festivalen Prags Forår begynder altid på komponisten Smetanas dødsdag d.12.maj i Obecni Dum. Marathon holdes d.13.maj, den weekend påvirkes trafikken i hele midtbyen af løberne. Få helt aktuelle tip på vores faste ture i Prag med dansktalende guider. Vi får altid travlt til Store Bededag og Kristi Himmelfart, så bestil gerne tidligt.

4.maj kl.16.15 møder de tjekkiske og danske landshold hinanden i ishockey. I Prag er det ikke svært at finde værtshuse med TV tændt, når der spilles ishockey. 5.maj er i Prag en vigtig mindedag, Folkeopstand og modstands- kamp imod SS kulminerede. 27.maj 2012 markeres 70-året for Operation Anthropoid. Attentatet på SS, rigsprotektor Heydrich i 1942 fik grusomme konsekvenser, 13000 tjekker blev anholdt.

I Prag kan vi lave ture med privat guide til monumenter fra krigen. Heydrichs banemænd har fået et specielt monument i Kobylisy, ligesom krypten hvor attentatmændene og deres medsammensvorne blev fundet, under en ortodoks kirke i Nove Mesto / Nye by, er åben. Når vi guider privat laves ruten udfra jeres interesser og undervejs kan vi tilpasse udfra sult, tørst og vejret. Vi begynder gerne fra jeres adresse. Fra 2000czk for op til 8 mennesker i tre timer.

Ølfestivalen, 17.maj kl.17 til 2.juni 2012, har været populær blandt czech beer festivalmange af vores gæster de forløbne år, men vi selv og flere andre har også været lidt skeptiske overfor konceptet med tusindvis af mennesker. I 2012 er det en gevinst at Czech Beer Festival er flyttet tilbage til det charmerende område ved Vystaviste, udstillingsområdet i Prag 7 som også huser Krizikova fontænen. I år vil de have et kæmpetelt med plads til 10.000 og så en mindre hal til et andet udvalg. I hovedteltet vil øllene blive serveret i Tuplaky, 1 liter krus, mens hal C vil have specialøl og mindre krus for de vidende. Samlet set har de igen øl fra ca.70 bryggerier. Czech Beer Festival opererer med sin egen møntfod, Tolar, et styk til 45czk (knapt 14czk) som svarer til en øl. Der vil være livemusik hver aften fra kl.18 og afterparty hver nat, tors-søn, i den lille hal. Ølfestivalen vil være åbent dagligt 12-24. Tag sporvogn 5,12,14,17 til stoppet “Vystaviste”. Læs om offentlig transport i Prag.

Festivalen for klassisk musik er en begivenhed kendt i hele verden. Koncerter holdes primært i de smukke og akustisk fine sale, Dvorak og Smetana henholdsvis, i Rudolfinum og Obecni Dum. 12.maj holdes den traditionsrige åbningskoncert i Obecni Dum / Borgerhuset. Siden følger et festfyrværkeri af koncerter. Her kommer vores egne noter i kort form: 14.maj Agon Orchestra med hyldest til John Cage, det Nationale tekniske museum, 350czk. Samme dage opføres Dvoraks opera Jakubin på Nationalteatret, Gamle scene, 50-950czk. Dagen efter vil vi gerne spendere de dyrere billetter, 750-4900czk, til Mozart program med Wiener Philharmoniker og Daniel Barenboim. Tjekkiets vel bedste mezzo-sopran, Kozena, synger Mahler m.m d.16.maj,  450-2500czk. Legenden, pianisten Ivan Moravec spiller Chopin m.fl.med et fantastisk anslag d.29.maj, 200-900czk.

Prag er fuld af koncerter, her kommer nogle ideer til både små og store rytmiske koncerter i maj. Metallica spiller udendørs på det ret nye stadion i Synot Tip Aren i Prag 10, 7.maj til 1490-2490czk. Dagen efter har vi præcis booket pladser til Jazzaften for gæster, Roman Pokorny spiller 8.maj på U Maleho Glena. Samme sted er Karel Ruzicka Trio et godt bud, lørdag d.19.maj. Dagen før Hercules and Loveaffair, svedig amerikansk disco, på Meetfactory, kunstcenter i Prag 5. Vi kunne slutte måneden med det populære, lokale funk-pop band Monkey Business udendørs, 24.maj til 320czk. Det er på den Gyldne Spa / Zluta Lazne i Prag 4,et stort udendørs bade-aktivitets areal.

Vi vil selv vældig gerne nå at se kunstneren Kinteras udstilling på Prags hovedbibliotek, indtil 13.maj. Den Usynlige Udstilling tager dig på 1,5times program hvor første del er en time i mørke, du vil opleve verden som blind. Ikke for børn under 7. Der er ture hver 15.minut, men de anbefaler at booke for ikke at vente. En familiebillet koster 450czk. Hele maj på Nove Mestsky / Nye bys rådhus. Human Body er en anden usædvanlig udstilling, de konserverede kinesiske kroppe som vist også har rundet Danmark udstilles ved Vystaviste, familiebillet til 800czk. Vi skrev tidligere om maleren Alfons Mucha i Prag. Hans enorme Slaviske Epos, 20 rammer, udstilles på Nationalgalleriet i Prag 7 efter hårde opgør om dets placering i provinsen eller Prag.

Cirque de Soleil er en kendt trup som laver “nyt” cirkus, de viser forestillingen Alegria i O2 Arena d.25-27.maj. Madfestival i Prag, Prague Food Festival, holdes i de royale haver ved Prags borg. Basisentré på 450czk giver indgang og 10vouchers. Smag dig gennem tilbud fra Prags top restauranter. 25-27.maj kl.12-21. Marathon weekenden d.13.maj fører til lukninger af gader i mitdbyen, skrev vi. Se ruten og trafik her. Samme weekend holdes der tennis open på øen Stvanice.

Brug arkiv på bloggen her, kom til træffetid eller tag med på en tur og få de bedste lokale tip til udendørs restauranter og ølhaver til den dejlige maj i Prag.

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments on “Prag maj 2012

  1. Hej Helge

    Mail lige retur hvis du stadig er i prag har forsøgt at sende mail men kommer retur

    Kim

  2. Hej Kim, tak for din besked. Det er mærkeligt, dine mail ikke kommer igennem. Mailboksen er ellers fuld hver dag. Nå uanset sender jeg nu en mail til den adresse, du opgav her. M.v.h. Helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk