Наши партнеры

Prag november 2015

prag borg byvandring

Prag i november er emnet her. Hvorfor rejse til Prag som typisk er kold som Danmark i november? Prag er også smuk og charmerende indendøre. En Prag rejse kan gå til Design uge, lokalt mode marked, julemarkeder, Robot Performance Festival, koncerter, opera produktioner og klaver-festival, fodbold-klubben Sparta i europæisk kamp, tennis Fed-Cup finale Tjekkiet-Rusland og meget mere. 11.11 drikkes Skt.Martin vin og 17.11 mindes fløjlsrevolutionen. November er en desuden en oplagt måned til en aften på bryggeri, få lagkage på smuk café, lade sig overraske over tjekkisk vin eller nyde en gourmet-middag. Vi tilbyder overnatning og private Prag ture med lokal og dansktalende guide. 

prag Kafka statue17.november markeres fløjlsrevolutionen. Tradionelt tager præsident og statsminister til Narodni gaden, hvor det hele begyndte med demo og politi-vold. I år ser det ud til at demonstrationer for og imod immigranter vil overtage. Vi synes studenterne fortjener at mindes i egen ret. Læs ældre Prag og Teplice indlæg om Fløjlsrevolutionen. Vi opdaterer om 17.11 sidenhen på Facebook.

cafe_neu-romance_2013_3(c)I Prag kalender, på dansk, om kultur fortsætter vi med et par markante festivaler. Prague Design Week begynder i dag med udstilling i Minuthuset, nabo til det astronomiske ur og udstilling af gade-grafittikunstneren Pasta Oner i det fine, ny-renoverede Manes galleri. Design week slutter d.15. Entré til begge steder 150czk. Prag er en filmby, vi synes godt om B-film, splatter Shockproof festival i Kino Aero, Zizkov Prag 3. De holder en efterårsudgave med Rocky Horror Picture Show d.13.-14.november. Dagen efter holdes den internationale Restaurant Day, find amatør stederne med lokal, dansktalende guide! I år er 28 steder i Prag allerede registreret. Danskeren Christian Gjørret organiserer i slutningen af måneden Cafe Neu Romance, som er en robot performance festival. Det er gratis! Åbningen 26.november indleder tre dage i NTK (Nationale Tekniske Bibliotek) med udstilling, demonstrationer, foredrag og robot-trappe konkurrence. I år markeres den tjekkiske forfatter Karel Čapek (opfandt ordet ture tjekkiet guideRobot. Han døde for 70år siden) samt forfatteren Franz Kafka. Hans historie Forvandlingen blev skrevet for hundrede år siden.

Vi tilbyder ture med dansktalende Prag guide året rundt, vi kører også gerne ud i Tjekkiet. I lavsæson koster privat guide, fra jeres adresse, for alle personer (1-10) 430dkk for to timer. De penge tjenes hurtigt ind på gode lokale tip, vi laver jer altid et personligt bykort undervejs. I får andre, lokale vinkler på byen. Læs om PRAG TURE VINTER 2015-16. Vi er stole af anmeldelserne af vores ture på Facebook, se vores side prag.ture

Prag jul mikulas

Der er efterhånden mange, jævnlige, lokale markeder i Prag. En god vinter-tur med minibus kan for eksempel gå til SAPA vietnamesisk marked i forstæderne og et mikrobryggeri. Julemarkeder tager over i den sidste uge af november og fortsætter hele december. Det første Prag julemarked åbner i 2015 d.20.november på smukke Namesti Miru, Prag 2. 21.november åbner marked ved Andel, Prag 5. Namesti dresden_jul_marked_striezelmarkt-b-lilleRepubliky får to julemarkeder, det ene åbner d.25 og det andet d.28.november. Lørdag d.28 er også dagen hvor de to største markeder, på Gamle bys plads og på Wenzelpladsen, åbner. De lukker igen 6.januar. I år holdes for første gang også julemarked på Prags borg, det er 28.november til 3.januar kl.9-21. Vi laver gerne ture fra Prag til andre julemarkeder. De seneste år har vi kørt til Krivoklat borg, byen Pilsen og Dresden i Tyskland. I år skal vi også til Unesco-fredede Cesky Krumlov i Sydbøhmen. Vi tror nogle af byens fineste, lokale gaver kan findes på mode marked / Fashion Market d.27.-29.11 Det holdes i hal 13 og hal 40 på Prags marked (det gule).

Se priser på PRAG HOTELLER nov. til marts. Prag 1 (3 ***) fra 150dkk/person i dobbeltvær. Personlig service, lokal kontakt, åben telefon. PRAG TRANSFER for vores kunder.

prag ishockey 2015Vil du se sport i Prag byder november på jævnlige kampe i flere sportsgrene. 18.november modtager værterne HC Sparta Prag for eksempel gæsterne Bili Tygri Liberec på isen i Holesovice, Prag 7. Gode billetter til 220czk. SK Slavia Prag møder Pribram hjemme på Eden stadion, Prag 10, d.28.november. To dage før spiller Sparta Prag igen europæisk kamp. De møder græske Asteras Tripoli d.26.november på Letna, Prag 7. Tjekkiet møder Rusland i FedCup tennis finale d.14.-15., men der udsolgt.

prag streetart insurrectionMadonna gav netop koncert i Prag og nu er flere skandinaviske bands på vej til byen. Der er næsten altid en spændende koncert at finde. Vi har bidt mærke i følgende nedslag den kommende måneds tid. Jaga Jazzist (N) stopper på Europa-turné i Lucerna Music Bar d.11.november, de har nyt album ude med deres blanding af jazz, elektronisk og rock. Eksperimenterende jazz er også omdrejningspunkt for det australske kult-band The Necks, de gæster Akropolis, Prag 3, d.17.november med trance oplevelse. Lucerna Music Bar markerer sig ellers virkeligt, de fejrer 20års jubilæum. 6.november har de Shilpa Ray (US), som havde stor succés som opvarmning for Nick Cave. Sofa Surfers (A) har før gjort indtryk i Prag med deres triphop-dub-jazz mix, de spiller d.26.november på La Fabrika i Holesovice, Prag 7.

prag rudolfinum filharmoniPrags symfoni orkester (FOK) spiller 11.-12.november Tjajkovskij klaver koncert med den unge pianist Varvara. Den overdådige Smetana sal i Obecni Dum / Borgerhuset gæstes på dagen for fløjlsrevolutionen, d.17.november, af Nürnberg Symfoni orkester. Samme dag fristes vi af koncert med Prag Symfonia og den spændende, tjekkiske violinist med mere Iva Bittova i det nye Forum prag udsigt morgenKarlin, Prag 8. Dagen efter er der igen to oplagte bud. Nationalteatret udfolder bel canto sang, operaen Norma af italienske Bellini, på Statsoperaen. Det er kl.19 og billetter fåes fra bare 100dkk. 18.november og de to følgende aftener er der næsten udsolgt til berømte
Magdalena Kozena og den tjekkiske filharmoni. De har bl.a. Mahler på programmet. Billetter kan erhverves til en hyldest til komponisten Zelenka i Stænderteatrets smukke, originale sal d.22.november.

Nu behøver vi din hjælp. Det viser sig altid at vi overså noget spændende i en typisk Prag måned. Derfor vil vi gerne have dine forslag til ting du savner at vide noget om, eller arrangementer der burde være med, du kender til?

Pavel og Helge – info@pavel-helge.dk +420 608 08 1111

Kommentarer er lukket.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk