Наши партнеры

Prag – Offentlig transport 2009

Den offentlige trafik i Prag holder tilsyneladende priserne i 2009. Vi anbefaler denne Prag rejseplan. Enkeltbilletter for 18czk (Sporvogn 20min/Metro 5 stop) og 26czk (75min/omstigning) til voksne – til busser, sporvogne og metro i Prag.

DPP, den offentlige transport i Prag, er integreret, endda til tandhjulsbane, stolelift, færger og busser. Se nye priser fra 1.juli 2011 i Prag transport

I 2008 diskuterede vi ofte prisstigninger i Prag. Især 3- og 5-dages billetter til 330 og 500czk. Læs forklaringen. Se et skema over priser og Prag kort til sporvogne og metro.

NYTOffentlig transport i Prag 2010 >>

Her er et skema over de gængse billettyper i Prag. Tryk på billedet og kom direkte til DPPs side. I Prags ydre forstæder gælder andre billetter. Læs om Park and Rail, hvis du er i Prag med bil.

Enkeltbilletterne kan købes i kiosker (Trafika), i automater og ved metrostationer. På en række af byens centrale metrostationer kan der købes 3- og 5-dages kort. Vær opmærksom på at der i sporvogne i Prag ikke sælges billetter og at mange kiosker kun er åbne i dagtimerne.

3- og 5-dages kort er blevet forholdsmæssigt dyrere end andre billetter i Prag. DPP hævder, at en af grundene er at voksne, på et sådant kort, kan medbringe et barn op til 15år. Husk kun at stemple 1-, 3- og 5-dages kort én gang. Kortene kan altid købes ved infocentre i Prag, se listen her.

Letna og Hradcanska områderne er hårdt ramt af tunnel-byggerier. Blanka tunnel skal forbinde den indre ringvej, fra Troja ved Prag Zoo til tunnelen mellen Prag nord og Smichov. Sporvognene ved Sparta Prag stadion kører ikke igennem. Der er omlægninger på sporvognslinierne 8, 18, 20 og 26 igennem foråret 2009, måske længere.

Der arbejdes med flere planer for at udvide den offentlige transport i Prag. Den nye sporvognsmodel fra Skodafabrikkerne er på vej i 2009, model T-15.

Metroen i Prag fejrede 30års jubilæum i 2008. Den dybeste rulletrappe findes ved Namesti Miru, 87 meter. Husk at stående på rulletrapperne står til højre, gående holder til venstre. Prag metro transporterer årligt 458 millioner passagerer.

Linie D, den 4.linie er planlagt for Prag metro. Linie D skal nu gå fra hovedbanegården, Hlavni Nadrazi og sydpå, arbejdet begynder i 2010. Linie A (grøn metro linie) skal også forlænges mod det store hospital i Motel, Prag 5 og videre mod Prag lufthavn.

Her kan se se en video fra en Prag metro førerkabine. Følg med i transport opdateringer på pavel-helge twitter her eller se vores dagligt opdaterede links til nyheder i Tjekkiet og Prag på delicious.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

10 Comments on “Prag – Offentlig transport 2009

 1. Ikke klar over om det fungerer for “ikke” tjekkiske mobiler men mon ikke. Der findes en rigtig fin service hvor man kan købe sin billet gennem sms. Man sender ganske enkelt en sms til 9020626 og skriver “DTP”. Så har man en billet indenfor 10-15 sekunder. Super service!

 2. hejsa jeg er førtis pansonist og skal til prag og har et kort til transport i danmark hvor får jeg et til tekiet ?

 3. Hej,

  Jeg vil høre om der er studierabat på metrokort?(hvis man viser dansk studiekort) Og i givet fald hvad vil det koste at købe en 9 dags billet?

  Tak for hjælpen

 4. Hej Suzanna, studenter betaler samme pris, med mindre det er måneds- kvartals- eller årskort. Som vi læser reglerne er det kun for tjekkiske studerende. Der findes 5dage/72timer eller månedskort som næste trin. Priserne og detaljer kan du se her: http://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/ Hilsner, Helge

 5. hej. er det muligt at købe 5 dages metro/sporvogns kort hjemmefra. kan de evt. købes i lufthavnen ?

 6. Hej Mads, tak for dit spørgsmål. Vi kender ikke til salg af transportkort fra Prag til udlandet. Du kan købe dem i Prag lufthavn i DPP (transportsystemets) infobutik, den ligger til venstre, når du kommer ud i ankomsthallen. Se mere her: http://pavel-helge.dk/prag-lufthavn/ God rejse, m.v.h. Helge (og Pavel)

 7. kan man ikke købe 5 dages’ kort til bus/metro mere, på forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk