Наши партнеры

Prag oktober 2018. Dansk guide

Prag oktober 2018. Oplev byen med lokalguide. Fejringen af 100-års selvstændighed for Tjekkoslovakiet nærmer sig, det er efterårsferie og vores sæson for faste Prag ture slutter denne måned. Vi guider året rundt på private udflugter! Weekenden er allerede begyndt med den store lys-festival Signal, fra i går. Få lokale tip til oktober i Tjekkiets hovedstad. Oplev mere med guide på dansk!

prag oktober 2018

Prag oktober 2018

Signal er en succesfuld lys-festival i sit sjette år. Foto øverst fra forrige år. En stor del af installationer og 3D-mapping er offentligt tilgængelige de næste nætter, det begyndte i går. Forvent mange mennesker ved mildt vejr. I centrum, i bydelen Karlín Prag 8, i Vinohrady Prag 2 og enkelte ved Dejvice, Prag 6. Signal er åben kl.19-23 til og med søndag. De har en række gallerier med entré, det koster 170czk samlet. Vi har i morgen, lørdag, endnu kun fire gæster til hyggelig bådtur. Guide Sylva vil på dansk hjælpe med lokale tip, også hvor I ser Signal bedst. Endnu er der blot to gæster til sjov og overraskende vinsmagning, gå ikke glip af tjekkisk vin og vores fantastiske vært Hr.Karel. Det er ligeledes muligt at bestille både bådtur og vinsmagning kommende onsdag og lørdag.

prag lokal guide

Karlsbroen, morgen

Mandag den kommende uge begynder vi med Prag byrundtur, klassisk gennem Nye- og Gamle by til afslutning ved Karlsbroen. Mandag og torsdag guider vi også til Theresienstadt, en tur med fokus på jøder fra Prag og Danmark. Højest aktuelt efter den sidste uges fejringer af Danmark af alle de danske jøder, det lykkedes at redde til Sverige. De der ikke kom over bæltet endte i den jødiske ghetto her. Tirsdag har vi overraskende endnu kun to gæster til besøg på glasværksted, rundvisning på større glasværk, frokost på usædvanligt bryggeri samt ophold i Karlstejn. En hyggelig og oplevelsesrig dag for alle generationer.

Onsdag guider vi så på årets næstsidste tur til Skoda bilfabrik. Alle er velkommen, men gæster skal være over 12år for at besøge selve fabrikken, den store oplevelse. Vi har endnu pladser. Bestil nu! Torsdag guider vi udover Theresienstadt også på en spektakulær rute bagom Prags borg, forbi en af Tycho Brahes bopæle i Nye Verden og gennem barok stræder til en overdådig have med udsigter. Her er endnu blot to gæster tilmeldt. Vi gennemfører alle faste ture med bare fire gæster. Vi kan de fleste dage også endnu nå at guide på private Prag udflugter. Det koster fra 515 dkk i alt for to timer.

prag tjekkiet guide

Prag pause

Mandag kan sportsinteressede opleve Sparta Prag modtage Mlada Boleslav (Skoda byen). Sparta ligger nr.3 for tiden og MB nr.9. Det er på Letna, Prag 7 kl.18. I aften spiller HC Slavia ishockey mod Benatky. I næste uge spiller HC Sparta, 21. kl.15, mod Kometa Brno i den store O2 Arena, Prag 9. I morgen vil du fra Naplavka kajen kunne følge en otter ro-konkurrence fra kl.11. Den ene side af jernbane-broen er i øvrigt åben igen. Roerne vil vende før Jiraskovo broen. Er du til markeder, tilbyder Prag masser af hyggelige farmer markeder. Også ved samme Naplavka kaj hver lørdag. Denne weekend holdes desuden på skibet Avoid Gallery loppemarked fra kl.9-15. Alternativt guider Sylva gerne til tjekkiets største loppemarked i forstæderne, hver lørdag. Vi kan desuden altid tilbyde guide til Sapa, centraleuropas største asiatiske marked. Spørg blot for tilbud. Antikviteter findes bedst på marked i byen Bustehrad vest for Prag, hver lørdag. Denne lørdag finder du endelig Food Truck Show ved Smichov kajen, tværs over floden fra Naplavka og Prag 2, entré 50czk.

prag oktober 2018

Prag oktober 2018 – Udstilling “Nationens erindring”

Prag oktober 2018 er fuld af udstillinger som berører de voldsomme omvæltninger i landet gennem sidste århundrede. 28.oktober markeres 100-året for selvstændighed og den nye nation, Tjekkoslovakiet. De uafhængige republikker Tjekkiet og Slovakiet fejrer i år sammen på trods af delingen i 1993. Mere herom siden, det er forklaringen på renoveringer der først næsten er færdige, så som Nationalmuseet. Letna bakken på Gamle bys nordlige side er altid en gåtur værd for de perfekte udsigter over byens tårne og spir. Her står også den kendte Metronom, hvor en Stalin statue stod engang. Der har været en livlig sommer bar. Nu holdes der i de kommunistiske beskyttelseskamre en stor udstilling, “Nationens erindring”, om de to diktaturer. Nazismen 1939-45 og kommunismen 1948-89. Det er i forbindelse med fejringen af Tjekkoslovakiet. Vidnesbyrd og video. Entré 100czk. I Borgerhuset som i sig selv er værd at besøge udstilles hoveddelen af maler Alfons Muchas største værk, det Slaviske Epos. Bygningen er en Art Nouveau overdådighed, hvor også borgmestersalen er dekoreret af Mucha. Frantisek Kupka var en igangsætter af abstrakt maleri. Nationalgalleriet holder en stor retrospektiv udstilling i Wallenstein palæets ridesal. Udstillingen havde senest stor succes i Paris, Centre Pompidou. Fotograf Koudelka blev kendt efter 1968 for sin kæmpe bedrift med billeder fra invasionen i august. Se en specialudstilling netop om “invasion” på Nationalgalleriet.

Prag oktober 2018 byder som altid på en livlig musik scene. Her kommer først et par tip til rytmisk musik. I dag kunne tippet være elektronisk, techno og dubstep mm. Også for den spektakulære scene på et gammelt skib, Altenburg 1964. Stærkt anbefalesværdigt, hvis du er til noget alternativt i Holesovice, Prag 7. Østrigsk punk på Café v Lese ved den meget omtalte “festgade” Krymska, Prag 10. Er du til blues spiller Chicago guitaristen Rene Trossman på beræmte Reduta i morgen. I morgen rykker pop-musikken også ind hos filharmonien, musik fra sci-fi film. Rock musikken begynder lidt trægt den kommende uge, men fans af film musik og Star Wars samles mandag i O2Arena. De hollandske veteraner The Ex varmer Palac Akropolis op på torsdag, d.18.

Den klassiske scene er med rette berømt, tre opera scener og tre symfoniorkestre i Prag sørger sammen med kirker, sale og kammerorkestre for et enormt udbud. Forleden var Ars Nova Copenhagen gæster her. Mandag kommer berømte Daniel Barenboim til recital, han skal spille Beethoven sonater. Det ene forsøg ud i opera, Beethoven komponerede, Fidelio, opføres på den afsindigt smukke scene i Stænderteatret på torsdag. Onsdag, torsdag og fredag den kommende efterårsferie uge vil der være rift om billetterne til Dvoraks syvende symfoni med den nye dirigent, Bychkov, og filharmonien. Rudolfinums sal hedder netop Dvorak salen. Komponisten Janaceks opera Jenufa torsdag på Nationalteatrets Gamle scene kan også anbefales.

Prag oktober 2018, resten af måneden

prag borg efteraar

Prags borg fra Petrin

22.10 Collegium1704 koncert i Skt.Vitus katedralen. 100-år og 10-året for orkestret

24.10 The Necks koncert. Unik freejazz, bigbeat, rock fusion. Improviseret i årtier. Palace Akropolis, 19.30

25.10 Design Blok. Indtil 29.10. Tjekkiets nok vigtigste design begivenhed. Udstillinger med mere

28.10 TJEKKOSLOVAKIET 100-år. Se masser af begivenheder, også før og efter

28.10 Chris Minh Doky & Electric Nomads En af Danmarks bedst kendte jazz-musikere i Lucerna Music Bar

God ferie til de heldige. Vi ses på ture. Skriv endelig, hvis du savner noget information eller vil diskutere. Kig til vores facebook.com/prag.ture side for dagsaktuelle foto og tip, vi har andre Prag billeder på vores instagram.

Mail: info@pavel-helge.dk og Tlf: +420 608 08 1111.

Pavel og Helge

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk