Наши партнеры

Prag påske, marts. Oplev mere

prag paaske marts

Prag påske fejringer begynder tidligt i år, så marts måned i Tjekkiets hovedstad præges af påskemarkeder og siden fejringer. I vores Prag kulturkalender vil vi beskrive markeder og andre påske-aktiviteter, men dels vi vi også inddrage alt mulig andet kulturliv i marts måned, dels vil vi gerne slå et slag for vores Prag ture med de lokale. Vores 10.sæson begynder 15.marts og indtil da giver vi 10% rabat på alle bestillinger af Prag ture og udflugter. Læs om marts i Prag med tre filmfestivaler, ballet- og opera-premierer samt koncerter med blandt andre Tindersticks.

paaske-marked_prag_032315Det første marked åbner allerede til Prag påske d.5.marts, det er ved Andel, Prag 5. De store, centrale markeder åbner d.12.marts og lukker igen 3.april. Ligesom til jul, vil vi måske helst anbefale påskemarked ved Namesti Miru, Prag 2, det er 12. til 28.marts og så de fine, lokalt prægede “farmermarkeder”. Oplev det f.eks. 2.-4.april ved Namesti Jiriho Z Podebrad, Prag 3. Udstilling om påskeæg finder du på Landbrugsmuseet, nabo til Teknisk Museum.

I Tjekkiet blandes kristne og hedenske ritualer, de fleste påsketraditioner har rødder på landet. Det gælder både kraslice håndmalede æg samt pomlázka et piskeris af birkegrene som kvinder og piger klaskes bagi med for at “holde sig unge”, markere frugtbarhed. Læs mere på Prag turistbureaus side, eller tag med på en guide tur og få detaljerne direkte fra en lokal. Påskemandag d.28.marts 2016 er den eneste statsfridag til påske i Tjekkiet, her findes helligdage ikke. Selv der er markeder og meget af byen åben.

Prag påske. Ture med de lokale

prag guider sporvogn15.marts åbner vi den tidligste sæson i mange år. Det er oven i købet vores 10.års jubilæum. Derfor giver vi 10% rabat på alle bestillinger af Prag udflugter og ture før 15.marts når sæsonen begynder. Vi er herboende guider som taler dansk, vores tilgang er Prag med en lokal vinkel. Vi deler 30 lokale tip på bykortet der fylder den ene side af vores 2016 brochure. Download den på forsiden her. De første ture i 2016 er tur til krystal, bryggeri og Karlstejn kl.9 d.15.marts samt d.16.marts kl.9 byrundtur, kl.17 klassisk bådtur og kl.20 hyggelig vinsmagning. Vitame vas, velkommen, Pavel og Helge

Prag påske. Lokale design markeder

prag påske 2016I forlængelse af Prag påske og markeder, vil vi også gøre opmærk-som på to design markeder med stærkt lokalt præg. 19.-20.marts fra kl.10 holdes Dyzajn Market ved piazzetta ved Nationalteatret. Hvis vejret arter sig, er der hyggelig stemning. Udover tøj, tasker og smykker fra 180 mest tjekkiske designere, finder du også mad, drikke og musik. Dyzajn market er gratis. Se i øvrigt bykort i vores brochure. Tip #16/30 er Café Nona, nabo til Dyzajn market. Weekenden før, 12.-13.marts, holdes Bohemia Design Market #1. Den nye begivenhed præsenterer sig selv som en slagsudstilling. Udover designere fra Polen, Østrig, Slovakiet og Tjekkiet deltagere seks tjekkiske NGO’er. Entré er 190czk. Det holdes i biografen Royal i Vinohrady, Prag 2. Samme sted holdes det bedste vaudeville show, Prag kan byde på. Prague Burlesque 4.marts, d.11, 18. og 25. kl.21.30 kan du opleve de udfordrende optrædende i den smagfuldt renoverede biograf. Spar 100czk i forsalg. En anderledes lokal oplevelse kan du få på loppemarked i kunstcentret Meetfactory, Prag 5. Warehouse Fleamarket holdes med 70 stande, gratis, d.13.3 kl.12-17.

Tre filmfestivaler og Prag udstillinger

prag filmfestival shockproofHele tre filmfestivaler springer i øjenene, når vi ser på kultur i marts i Prag. One World Humanrights Filmfestival 7.-16marts har vokset sig stor over en årrække. Danske film vises hvert år, nogle vil sikkert dukke op under årets udgave. De har publikumscenter i den smukke Lucerna Pasaz ved Prags ældste biograf med flere sale og i år egen app med program. Film før kl.17 koster blot 80czk, aften koster 100czk. I en helt anden boldgade holdes Shockproof Festival, et orgie af kitchede splatter- og b-film. Det er en lokal fest i Kino Aero, Zizkov, Prag 3, det er 8.-13.marts. Endelig er Febiofest festival 17.-25.marts den største publikumsmagnet. Der er masser af screeninger i den store multisalsbiograf Andel Cinestar, Prag 5. Gratis musikfestival i garagen nedenunder, hver aften. Desuden introducerer Febiofest for andet år kulinarisk biograf i samarbejde med Berlinale. Bestil nu til 18.,19. og 20.3. D.18 med dokumentarfilm om en kok, en laber middag på hotel om hjørnet fra biografen. Samlet pris 1790czk/person.

IMG_7054Vi synes også en række udstillinger er usædvanlige i Prag marts 2016. Film buffs vil sikkert behøbe weekendbillet til David Cronenberg udstilling, der åbner allerede 19.februar. Cronenberg udstillingen er retrospektiv og skal indeholde sætstykker, skitser og sågar en biograf. Prag Cronenberg udstilling i Huset af Stenklokken, lige på Gamle bys plads, indtil juli, entré 22oczk. Den meget omtalte Ai WeiWei udstiller sine kæmpestore Zodiaz Heads, 12 kinesiske stjernetegn, gratis foran Nationalgalleriets moderne afdeling, Prag 7. Det samme sted kan du se Alfons Mucha., hans vigtige og spændende Slavisk Epos, en række kæmpemalerier der i øvrigt efter 2016 sendes to år på tur i Asien. Vi tror også den tjekkiske kunster Jiří Černickýs udstilling Wild Dreams i det flotte, Art Nouveau galleri, Rudolfinum, er interessant, kolleger anbefaler den. Installationer og billeder ved Moldau i Gamle by, indtil 10.april, entré 120czk.

Prag påske. Ballet, opera og koncerter

IMG_7106H.C. Andersen har en stor stjerne i Tjekkiet. Nationalteatret premierer 3.marts en ny opsætning af Snedronningen, hvor historien kombineres med musik af Prokofiev. Det er en stor produktion, omtaler beskriver blandt andet at Snedronningens dragt er besat med 30.000 krystalsten. Der er 2.premiere 4.marts og den spilles desuden fem gange mere i marts. Ballet danses på Statsoperaens scene. Den klassiske scene byder også på en opera-premiere sidst i marts. Den tjekkiske komponist Martinus fransk-inspirerede opera Juliette åbner på Nationalteatrets Gamle scene 24.marts, 2.premiere 25.marts og den spilles også d.28. I marts synger den berømmede tenor, Jonas Kaufmann, arier af Puccini, men billetterne er til kostbare 5-7500czk, eller ståpladser til 1500czk. Spørg din lokale guide for de bedste aktuelle anbefalinger, vi synes for eksempel også selv om Dvoraks opera Jakubin, d.10.marts på Gamle scene. Påskekoncerter findes i mange Lucernapasaz-byrundtur-prag_2former. Vi synes den tjekkiske komponist Dvoraks Stabat Mater med filharmonien 23., 24. og 25.marts er oplagt i den smukke Dvorak sal. Det fantastiske lokale, unge barok orkester Collegium 1704 spiller med sikkerhed Händels Messias suverænt d.22.marts i samme sal.

Rytmiske koncerter i Prag findes i alskens genrer. Her kommer et lille udvalg af de koncerter, vi synes lyder mest spændende. Allerede 1.marts indtager Tricky Lucerna Music Bar med sit nye album Skilled Mechanics, entré 650czk. Poppede Mariana and the Diamonds (UK) spiller i hal, Prag 7, d.2.marts. Saxofonist Maceo Parker giver sin 22. Prag koncert d.6.marts i Lucerna Music Bar, Prag 1. Entré 530czk. Dagen efter, 7.marts, indtager det gendannede 24-mands messing-bæst Fanfare Ciocarlia scenen på Palac Akropolis, 400czk entré. Endelig synes vi det er værd at nævne Tindersticks koncert, Archa teater d.10.marts, koncerten er med en kortfilm for hver sang, 649czk entré. Endelig synes vi den lokale sanger, Raduza, er rigtig interessant. Det er 16.marts i fine Malostranska Beseda.

Børn og Prag påske for alle aldre

prag matejska poutBørn som voksne synes typisk godt både om Prag påske markeder og de lokale fødevare- samt designmarkeder. Endnu mere oplagt for flere generationer er forårstivoli, Matejska Pout. Det er en gammel tradition der nu i 50.år er blevet holdt ved Vystaviste, det store udstillingsområde i Prag 7. Forbered dig på Candyfloss og høj musik, der er store og vilde attraktioner hentet fra Tyskland og Holland, men også små ting for helt små børn. Hver af de 120 attraktioner betales separat, entré er 10czk, i weekender 25czk. Kombinér Matejska Pout med tur forbi Ai WeiWeis hoveder ved Nationalgalleriet.

I Prag 7 vil flere generationer nok også synes om ny traktorudstilling på Landbrugsmuseet samt fine biler og fly på Teknisk Museum – de har iøvrigt entré på blot 50czk d.28.marts. Er I børn og voksne interesserede i film og animation er Prag den rette by. Vi har allerede omtalt de to fDSC_0207ilmfestivaler og Cronenberg udstilling. I Mala Stranas kulturhus er en udstilling bygget på animationsmesteren Jiri Trnkas bog Zahradka / haven. Udstillingen er interaktiv og kan nydes selv om I ikke kender bogen. Lige om hjørnet ligger det sjove animationsmuseum for Karel Zeman.

Prag sports begivenheder

prag metronom udsigtI marts er det fodbold som dominerer i Prag. 28.marts spiller Tjekkiet mod Skotland på Letna Stadion, Sparta Prags hjemmebane. 19.marts møder Sparta Prag ærkerivalerne Slavia Prag til lokalderby. Forvent øget sikkerhedsopbud. Ishockey er godt at opleve i Prag. Sparta Prag møder Mlada Boleslav i den store o2 Arena d.4.marts. I marts skal vi i øvrigt møde flere danske ungdomshold, både håndbold og fodbold, til byrundture. Golden City Cup er vist den største Prag sportsturnering for unge. 25.marts er vi fuldt bookede af den grund, vi tilbyder gerne Prag ture for grupper på andre datoer. Motorcross indendørs er sjældent, men Maxxis FIM Superenduro World Championship, holdes 12.marts i Tipssport hal i Prag 7, billetter 750-1250czk. 7.udgave af Europæiske Yo-Yo mesterskaber holdes i Archa teater d.19-20.marts. Endelig vil vi gerne gøre prag guider danskopmærksom på skøjtebanerne i Prag, ved TV-tårnet er der is og skøjteleje helt frem til 28.marts.

Begynd dit ophold i Prag med en byrundtur. Det koster blot 100dkk/person, de er hurtigt tjent hjem. Tre en halv time med en lokal, dansktalende guide giver grundig baggrundsviden til at vælge udfra, tip om snedige steder med lokalt præg samt hjælp med aktuelle begivenheder. Forsømte vi noget her? Skriv en kommentar herunder eller på vores Facebook. Vitame vas, velkommen

E-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk