Наши партнеры

Prag Påske 2007

Da Pavel og jævnaldrende tjekker voksede op under kommunismen, fejrede man officielt kun påske som en forårsfest. Der var ingen religiøse betydninger. I dag er tjekkernes påskefejringer en blanding af forårsfest, religiøse- og gamle, hedenske ritualer. Siden kommunismens fald i 1989 er påskedag og 2.påskedag igen stats-fridage. I år vil det sige søndag d.8 og mandag d.9. april.

Vores ture ture kan du se her eller download hele tur-brochuren . pavel-helge har ekstra byrundture omkring påsken (2,4,6,10,12 april), da I er mange som ankommer. Mail os.
Mindre og lokale forretninger holder lukket på statsfridagene, ligeledes det såkaldte Gule Marked.

I Prag vil der være to store påskemarkeder, hhv. på den Gamle rådhusplads (billederne) og på Wenzelspladsen. 24/3-15/4.

Især to ting er tydelige og særlige for Tjekkiet i påsken. De fine, håndmalede påskeæg (kraslice) findes alle steder, på markeder og i hjemmene. Traditionelt dekorerer piger dem og giver dem til drenge.
Et ris af piletræ (pomlázka) var tidligere enhver drengs stolthed. Antallet af grene viser hvor dygtigt et påskeris er flettet. Det skal dekoreres med farvstrålende papir. I århundreder har drengene gået rundt i grupper i påskedagene og pisket pigerne, de synger måske og samler penge, slivovice eller slik. Tjekkiske venner nævner at piskningen også symboliserer muligheden for frugtbarhed og nogen siger ungdom.

I dag kan påskeris købes færdige alle vegne i Prag. Ofte finder man ældre kvinder ved metrostationer ol. der sælger egne æg. Endelig hører der lam til påskebordet. I Tjekkiet er det ofte et ingefærbrød formet som et lam og dekoreret. Lam fåes selvfølgelig også i chokolade alle steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk