Наши партнеры

Prag rejser 2021. Få overblik

prag guider 2021

Prag rejser 2021 er emnet. Den danske rejsevejledning for Tjekkiet blev åbnet per 30.juli, men siden har Tjekkiet haft Danmark på rød i to omgange. Nu per 13.september er Danmark igen på orange, ligesom den danske rejsevejledning har Tjekkiet på grøn. Det betyder at alle kan indrejse med en formular. Ikke-vaccinerede skal dog have en PCR-test lige før eller efter indrejse. Fuldt vaccinerede behøver blot formularen. Vores hverdag i Prag er helt afslappet, men vi bruger fortsat mundbind indendøre nogen steder. De tjekkiske smitte-tal har nu i længere tid været en del lavere end de danske. Her følger regler for indrejse og dit ophold. 

IMG_3671Der er tre vigtige ting, du skal kende til før Prag rejser 2021. En rejseformular skal udfyldes, der sendes en bekræftelses-mail. Du skal kunne dokumentere færdig vaccination eller overstået Covid ved indrejse og i princippet også, når du er kunde på en restaurant. Alternativt skal du PCR-testes før eller lige efter indrejse. Det er muligt mod betaling her.

I offentlig transport eller taxa, i butikker og indtil der kommer mad på bordet på en restaurant – vi bruger fortsat mundbind indendøre. Til gengæld kræves der ikke reservation, du kan bare gå ind. Vi lokale guider oplever selv, at det kun sætter få begrænsninger i vores hverdag nu. Vi har et mundbind, en maske i tasken eller baglommen. De bedre FFP2 kan købes relativt billigt over hele byen, når vi har glemt en hjemmefra.  Her kommer indrejse-regler for Tjekkiet med links. Læs videre om Prag rejser 2021.

prag udflugter 2021Børn under seks år er fritaget for krav om test eller bevis for vaccine! Børn fra 6-11år skal som voksne have test og så i selvisolation efter ankomst. De tillades dog at lade sig teste med det samme efter ankomst og afslutte karantænen, så snart der er negativt svar.

Når du så rejser til Prag, hvadenten det er med bil, tog eller fly, skal formular med kontakt udfyldesSystemet sender e-mail retur til dig! Du skal kunne leve op til følgende; dit danske vaccinebevis (per.9.7 kun gyldigt 14dg after andet stik) ved  (to-stiks vacciner), 14 dage efter stik (ved en-stiks vaccine) eller har overstået Covid indenfor de sidste 180 dage.Det kan være digitalt bevis / sundhedsapp med QR-kode, eller på papir (Print de to ark og hav begge dele, for en sikkerheds skyld i tilfælde af dødt batteri etc., tænker vi). En PCR-test kan sagtens fåes i Tjekkiet, men det er ikke gratis som i Danmark. Det kan gøres i Prag mod betaling.

Prag rejser 2021

katarina prag lejlighedDit hotel eller din lejlighedsudbyder, er i princippet også forpligtet til at tjekke ovenstående informationer. Der kan forekomme stikprøver ved grænser, men det er sjældent selv i lufthavnen lige nu. Tyskland truer i øvrigt med øget kontrol ved grænserne, også af biler. Vil du indenfor, skal du som nævnt have mundbind klar. I butikker findes en regel om 1o kvadratmeter per person, men det er nu ret afslappet. Myndighederne skulle kunne dukke op og bede om at se dokumentation på restauranter, personalet har ikke pligt til at tjekke dig. Ansvaret er dit. Vi har i øvrigt endnu ikke høre om nogle tjek på serveringssteder i Prag. En PCR-test gælder i 14 dage i forhold til besøg på restauranter. 

prag rejser 2021Fitness-centre, swimming-pools og lignende har krav om en PCR-test der maksimalt er 7 dage gammel. De skal bede om at se dokumentation. Biografer, gallerier og slotte med mere skal se dokumentation og her er det også en maksimalt 7 dage gammel test. Du kan spise snacks til filmen nu og der må live-musik. Danses må der dog endnu ikke. Der må nu maksimalt være 2000 mennesker til indendørs arrangementer, 75% kapacitet, helt op til 5000 udendørs. Se vores kalender, Prag begivenheder 2021. Vi har på udflugter på dansk ikke krav om hverken det ene eller det andet. Det er jo privat. Skal vi indenfor, følger vi selvfølgelig gældende regler. Vi er selv færdige med vacciner. Helge fik andet stik Pfizer d.25.juni, Pavel fulgte med andet stik d.28.juni. I år guider vi foreløbig kun på private udflugter, gerne udendørs hele dagen.

Her link til udenrigsministeriets danske Rejsevejledning for Tjekkiet. Tjek også din rejseforsikring. Det blå sygesikringskort er gyldigt i Tjekkiet, men det dækker ikke hjemrejse, pårørendes ophold med mere. Her er link til Prag bys side med test-steder (skift til engelsk øverst til højre)

tjekkiet covid smitteOpdatering 13.9: Vi skrev tidligere om den relativt gode situation i Tjekkiet. Det gælder i og for sig stadig, men myndighederne er, som i Danmark og andre steder, ikke helt trygge ved Delta-varianten. Incidens-tallet har været lidt stigende på det seneste. Prags tal er 48, R-værdi 1,17. Ser du på kortet til venstre, kan forstørres  (Our World in data) er det ikke slemt statistisk. Lige nu er der fortsat færre nye smittede end i Danmark forholdsmæssigt. Men selvom man er nået over 5.mill. fuldt vaccinerede (befolkning 10,7), er det relativt mange ikke-vaccinerede en risiko og det går trægt nu. Hvis du dog dertil lægger det høje antal som var smittet i vinter eller sidste år, burde landet alligevel stå relativt godt før efteråret. 70% vaccinerede håbede man at opnå midt i september, hvis tempoet var blevet holdt.

Husk dokumenterne, for alle tilfældes skyld. Vil du bruges os til din rejse, hjælper vi naturligvis dig personligt med videre planlægning og alle aktuelle ændringer. Ring, send mail, vi svarer altid på dansk. Har du spørgsmål af generel karakter uden at være vores kunde, kan du skrive kommentar til denne blog, vi deler også gerne tip og diskussioner på vores facebook “prag.ture”. Pas godt på hinanden, vi glæder os til at ses. Pavel og Helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfers 2021. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 30dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2021

prag byrundtur dansk Prag rejser 2021 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2021 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk