Наши партнеры

Prag sommer 2019

prag sommer 2019

Prag sommer 2019. Det er en lidt anden by i varmen. Lokale tager i stor stil i sommerhus, til bjergene eller måske til Adriaterhavet. Den bedste ide er at forlade Gamle by og de tre andre, middelalderlige, bydele. Stenene som reflekterer varmen og de små, grønne pletter bliver nemt overrendte. Oaserne findes. Link til Prag kort med over 40 gode ude-serveringer nede. Få de bedste tip fra din lokale guide på daglige ture på dansk. Du får fra os på turene altid et trykt bykort med de første 35 anbefalinger. I år har vi også ekstra sommer program. Bloggen skal desuden omhandle sommer tip såsom sporvogne, tage, parker og badning. 

prag tag landbrugsmuseumVi begynder alle ture fra Café Tramvaj midt på Wenzelspladsen, på tjekkisk Vaclavske namesti. Caféen er nem at finde, men vi anbefaler pause alle andre steder! Kigger vi op ad pladsen herfra troner Nationalmuseet. Det er nyrenoveret og nu endda med adgang til kuplen. En anbefaling alene for rummene. Lucerna komplekset lige ud for vores mødested gemmer på en omvendt rytterskulptur, vi taler om på byrundtur. Taget er nu åbent (entré 100czk) nogle dage om ugen. Vi har selv været glade for at besøge den fantastiske udsigt på Landbrugsmuseet, det ligger på Letna, nabo til Teknisk museum. Suverænt overblik. Balcony bar er lige bag Wenzelspladsen, gode cocktails med mere på en herlig balkon, dagligt fra kl.17. Et allerede klassisk tip er terrassen med godt øl-udvalg på toppen af Kotva varehuset ved Republikpladsen. Udendørs biograf på toppen af Nationalgalleriets hovedafdeling er også et hit. Alternativet til åbne tage er tårne, det har vi tidligere skrevet om. Der er nu endnu flere åbne, spørg os på ture.

Prag ture på dansk – sommer program

IMG_7086Udover vores program for hele sæsonen med byrundtur, Theresienstadt og flere dagligt, har vi sat nogle ekstra ture gennem sommeren, som vi ligesom alle andre ture fra Prag gennemfører med bare fire gæster tilmeldt. Vores gennemsnit sidste år var syv gæster! I år er Lidice mindesmærke og et egentligt Bryggeri besøg med rundvisning blandt nyhederne. Krivoklat borg efter glasværk ligeså. Ture ud i Tjekkiet er som altid med lokal guide på dansk, transport, entré og eventuel forplejning inkluderet. Tirsdag guider vi på smuk Hrensko naturvandring og sejlads i bjergene mod nord. Onsdag går turen til Prag kvarterer i de administrative dele 6 og 7. Skoda fabrikken er i øvrigt lukket 24. og 31.juli. Torsdag skal vi kort fra Prag til Drypstenshule og frokost på bryggeri, som de fleste tror er løgn ved første øjekast. Endelig vil vi gerne besøge Unesco-fredede Cesky Krumlov på en lang, men givende tur hver søndag.

Karlin, et kvarter i stadig forandring

IMG_9365Pladsen Hradcanske namesti ligger foran indgangen til Prags borg er præget af palæer. Det senest renoverede, Psalm, har udstilling af moderne kunst under Nationalgalleriet. Bagsiden med udsigt skjuler restaurant Kantyna, hvor du i skygge kan nyde tank-øl og klassiske, tjekkiske retter. Karlín, Prag 8, grænser op mod Prag 1 mod øst. Kvarteret boomer i disse år. Vi er allerede glade for den gamle kaserne, Kasarna Karlín (#7 på vores bykort), men fornylig er også Invalidovna, stort tidligere veteranhjem, åbnet som kultur-hus. Tag sporvogn til stop af samme navn, Invalidovna. Karlin gemmer også en af vores gene favoritter, den helt uformelle udeservering Pristav (havn) 18600. Hotel Adeba her i bydelen er et af vores favoritter i balancen pris, kvalitet og beliggenhed.

Prag sommer 2019. Kort med ude-serveringer

hrensko naturvandring tjekkietI Smichov, Prag 5, åbner driftige sjæle åbnet udgave nummer to af mad-markedet Manifest. En tilsyneladende dejlig have og udvalg af mad, fra 19.juli. Vi har svært ved at følge med, hvert år åbner og lukker så mange steder. Derfor prøver vi at samle tip. Her er link til bykort, opdateret nu 2019, med mere end 40 ude-serveringer, fra øl over vin til mad: Prag bykort med 40 udeserveringer > En oplagt advarsel er at den kendte øl-have i Riegerparken / Riegrovy Sady er lukket, kig i stedet efter Mælkebaren / Mlikarna. Vi har tidligere ofte delt link om Stromovka parken i Prag 6. Der kan børnene også soppe – måske på vejen til Zoo til fods og med færge. I hjørnet ligger en ny legeplads. Midt i byen er Skarpskytternes Ø / Strelecky ostrov, ud for Nationalteatret ikke til at misse. Der er ny ude-servering, legeplads og på venstre flodbred ligger også Børnenes Ø lige syd for.

Svømning i Prag

prag guide byrundturBadning er selvfølgelig en udfordring her i Centraleuropas, hvor det nærmeste hav findes 700km væk. Alligevel er der masser af løsninger, hvis du trænger til afkøling. Divoka Sarka / Vilde Sarka området med klipper, skygge og vand fra kilder uden klor har altid været blandt vores favoritter. Intet ændret der. Zluta Lazne er et stort område med mad og aktiviteter, nemt med sporvogn 3, 17 fra midtbyen. Se flere tip om svømmehaller her (eng).

Skinnearbejder og sporvogne

prag_sporvognsmuseum_051417I indledningen nævnte vi sporvogne. De skyldes de evige sommer omlægninger. Vi er utroligt glade for Prags offentlige transport system, men hver sommer driller det både lokale og gæster at der skal repareres skinner som så betyder omlægninger. Det giver selvfølgelig mening, når der holdes industri- og skoleferie. Spørg din lokale guide om din adresse. Hvis en linie er omlagt dækkes time-planer med gult. Der kører om muligt en X-bus som erstatning. Tjek de ændringer som allerede kendes her. Smichov, Prag 5, bliver vist især ramt. En rigtig god nyhed er at man nu kan betale med kontakt-løst kreditkort i alle sporvogne. Se vores overblik over priser og kort-ordninger her.

Statsfridage og danske bands

prag sommer 2019Husk at juli måned har to tidlige statsfridage- 5.juli markeres Cyrillus og Methodius, kristendommens indførelse i 9.årh. Jan Hus markeres 6.juli, da døde han på bål i Konstanz ved Bodensee. Offentlige institutioner, banker og special butikker holder lukket. Her vil vi gerne endelig nævne danske bands der spiller på tjekkiske festivaler. Danmarks ambassade i Prag var så venlige at dele den info. Vi har derfor opdateret vores Prag kultur-kalender med de festivaler i både Bøhmen og Mæhren, uden for Prag, hvor danske bands spiller. Vi pønser på endnu et indlæg om mad i varmen, byens bedste is og lignende. I øvrigt deler Tjekkiet og Danmark bakterie-kultur, vi drikker også postevand. Urolige maver er ukendt. Generel prag information her.

Savner du ellers noget bestemt om Prag sommer 2019? Brug nu os lokale Prag guider på dansk og få det største udbytte af din ferie. Er du ude på egen hånd, synes vi de to første råd er dels at se mere end Gamle by – og dels at besøge Prags borg, Karlsbroen og det astronomiske ur tidligt eller sent, ikke midt på dagen.

God sommer, Pavel og Helge +420 608 081 111 – info@pavel-helge.dk 

2 Comments on “Prag sommer 2019

 1. Hej
  Min kæreste og jeg var på en guidet tur på floden med sylvia for cirka 3 uger siden og det er ikke nævnt med et ord , på trods af at der blev taget flere billeder af os.
  Vi har før været på flere af jeres ture men denne var den dårligste. Sylvia var sød og meget god til at fortælle men var meget optaget af sin tlf og forsvandt flere gange. Jeg har tidligere støtte op omkring jeres side og har anbefalet jeres ture til flere men det vil jeg ikke mere og vi vil ikke betale så mange penge for den ligegyldighed som vi blev mødt med.
  Med venlig hilsen
  En tidligere meget tilfreds kunde
  Martin kalms

 2. Hej
  Tak for kommentar. Jeg kan se at du bestilte hos os i 2016, men jeg kan ikke finde din tilmelding fra i år. Tak for at dele datoen eller navn ved bestilling.
  Jeg vil naturligvis tale om det med Sylva. Her vil jeg dog også gerne tilføje at vi normalt hører stor ros af Sylva, netop også for nærvær. Jeg noterer mig også at du siger hun både var sød og god til at fortælle og det lyder jo ikke præcis af ligegyldighed. Det kan i øvrigt sagtens ske at det er min skyld, jeg kan have bedt at forsøge med nogle nye foto fra skibet.
  I forhold til foto fra ture, lykkes det os nogle gange at dele opslag, andre gang ikke. Du vil se på vores side at det ikke er regelmæssigt. Men jeg forstår ikke hvorledes det er et problem for jer?
  Vi beklager I fik en mindre heldig oplevelse og håber, I endda vil overveje ture en anden gang, så vi kan give jer en bedre oplevelse.
  M.v.h.
  Helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk