Наши партнеры

Prag til jul og nytår

prag jul mikulas

December måned i Prag præges af jul og nytår. Indtil efter jul er prisen på overnatning i både hotel og lejlighed billig, til nytår bliver Prag, tilsvarende resten af Europa, væsentlig dyrere. Vores “kultur” kalender i bred forstand er lidt speciel denne måned, da måneden især fyldes af Mikulas og julemarkeder. Spis Trdelnik, pattegris og drik varm vin eller grog mens du oser. Vi beskriver mange alternative jule-markeder. Er du ikke til markeder og julepynt, har vi fundet en række tip frem om koncerter og udstillinger uden pynt. Stå på skøjter f.eks. Caféer, restauranter og bryggerier kan også tilbyde en tiltrængt juleri pause.

prag jul 2015Vores Prag kalender for december 2015 kommer som vanligt til at handle om kultur i bredeste forstand. Vi begynder med spændende julemarkeder og Mikulas fejring 5.december. Inden vi glemmer det. Èn hyggelig og gratis december oplevelse er lygtetænder på Karlsbroen. Han begynder på Gamle bys side hver dag lige efter kl.16, fra 28.11-23.12. I kalenderen her følger et kort afsnit om nytår, bemærk at det fine fyrværkeri d.1.januar flytter sted. Juletræet tændes 28.11 kl.17. Endelig kommer et afsnit om nogle spændende begivenheder, fra udsolgt Kraftwerk og Cecilia Bartoli koncerter, Dickens teater over Ny cirkus festival til skøjtebaner og ture i Prag med lokal og dansktalende guide.

prag guide pavel helgePrag ture med privat guide. I vores vinter sæson frem til påske 2016, tilbyder vi altid ture for jer. Vi er lokale og dansktalende, vi begynder fra jeres adresse og skræddersyer rute og indhold efter jeres ønsker. Undervejs laver vi jer et kort med alle de lokale tip, vi kommer omkring. Samlet pris fra 1500czk/429dkk for alle deltagere. Oplev og forstå mere med egen guide og tolk i Tjekkiet. Om Prag ture vinter 2015-2016 >

unetice prag oelJulemarkeder i Prag er blevet kendt for hyggelig stemning på centrale og smukke pladser. De berømte markeder på Gamle bys plads og Wenzelpladsen kan enhver finde på egen hånd. Her vil vi slå et slag for alternative markeder, andre varer helt andre steder i byen. Otte anderledes Prag julemarkeder at besøge og et nyt: Borgen i Prag huser for første gang et tradionelt julemarked, dagligt fra 28.11 kl.9-21. Pladsen bag Skt.Vitus katedralen. Det store udstillingsområde Vystaviste i Prag 7 åbner d.4.-6.december for klassisk julemarked samt en hel hal med traditionelt håndværk. Det er godt besøgt, men med lokal stemning. Prag guide tip: Restaurant Prazan serverer den lokale Unetice øl. 5.december, hvor Mikulas markeres og markederne er ekstra livlige, holdes der to velgørende markeder. Hotel Intercontinental i Josefov, Prag 1, lægger lokaler til gratis julemarked for International Women’s Association Prague kl.10-16. Prag guide tip: Besøg metronomen for udsigt over byen. Det tager blot 10.minutter at gå op via broen.

mikulas prag julMikulas / Skt.Nikolaj siges at have rødder i det 4.århundrede. I nutidens Tjekkiet får børn gaver, hvis de har været artige. De møder Mikulas, en biskop og en djævel der udspørger dem. Børnene synger tit en sang eller fremsiger et digt. Har de været uartige kommer de i djævelens sæk. I både mindre byer og hovedstaden får forældre ofte arrangeret et besøg af Mikulas med følge hjemme. I Prag møder du typisk mange udgaver på Gamle bys plads efter mørkets frembrud. Små børn kan blive skræmte. 5.12, kl.14-18, arrangerer Prague Crossroads (“Havel’s” smukt renoverede, gotiske kirke) boder med tilbud fra handicap-organisationer. Prag guide tip: Hold pause på et – eller flere – af fem Prag bryggerier i Gamle by indenfor en lille radius herfra.

ceske budejovice julI Prag 5, Smichov, ligger kunstcentret Meetfactory. De holder gratis loppe-jul d.13.12 fra kl.12. Der er også DJ, mad og drikke. Prag guide tip: Tag sporvogn 12, 14, 20 til stoppet Lihovar fra Andel (metro B). Andel huser også et julemarked. Samme weekend 12.-13.12 samt 20.12 holdes Dyzajn Market på pladsen ved Nationalteatret. Prag guide tip: Besøg café Nona på 4.sal i teatrets Nova Scena og tjek det unikke, kommunistiske interiør med grøn marmor fra Cuba. Weekenden 12.-13.12 byder også på Design Supermarket i Kafka huset lige på Gamle bys plads, entré 130czk med 80 tjekkiske og internationale mærker. I det nyrenoverede Manes galleri, nær det Dansende Hus, holdes 19.-20.12 Le Market. Lokalt, moderne design, tøj og brugskunst. 50czk entré. Prag guide tip: det Dansende Hus er åbent med udstillinger. Dagen før begynder to dages “Boutique Market” med lokale kvalitets-varer i Hal 13 på Prags marked (det gule). Prag guide tip: 10.min til Pivovar Marina. Tag på julemarkeder  i Tjekkiet og Tyskland med dansktalende guide. Vi kører til Plzen i vest, Ceske Budejovice (bill) og Cesky krumlov i syd, Brno i øst eller Dresden mod nord?

Nytår i Prag kræver planlægning ellers bliver det nemt hektisk. Overnatning er temmelig dyrt og de gode spisesteder booker på forhånd. Vi bliver hvert år spurgt til råds om spisesteder med både lokal stemning, musik og dans samt udsigt til Karlsbroen og borgen til midnat. Det går ikke helt op. Vi kan anbefale disse tre steder, kendt for god kvalitet, for Prag udsigter: Villa Rickter på bakken under borgen (pris ikke offentlig, 5-retter fast menu. Forudbetaling). Pizzeria Grosetto på skib med udsigt til både borg og Karlsbroen (5-retter, kl.19-03, 2990czk/person). Den gode jazzklub Jazzdock fejrer med musik (og Tapas-tallerken kl.21-03, 890czk/person). Vores eget valg vil gå mere på mad og drikke for skillingen. En meget lækker gourmet menu hos dygtige og sympatiske Steven Trumpfheller på restaurant U Emy Destinnove koster 1500czk/429dkk per person. Det er i Prag 2, blot 10.minutters gang fra Wenzelpladsen eller en prag_karlsbroen-a_12232013smule længere til floden for fri udsigt. Prag by fejrer officielt nytår for børn og alle os andre d.1.januar kl.18. I år flytter de affyrings-ramperne til Vitkov bakken, Prag 3. Vi opdaterer på facebook med anbefalinger om gode steder at få udsigt.

Letní Letna / Sommer Letna har etableret sig selv med et internationalt navn for ny-cirkus festival i parken i august. I år holde de også en vinter udgave i Vystaviste, føriomtalte udstillingsområde. Find børne-venlige forestillinger kl.14 og for voksne kl.17, 19 fra 3.12-31.12. De holder i øvrigt Electro Swing nytårsfest! I Prag er skøjteløb muligt over hele byen i vinteren. Vi venter på at den mest centrale is åbnes ved Stænderteatret, men også ved Na Frantisku midt i byen eller f.eks. på Stvanice øen kan der skøjtes. prag marked decemberUdenfor Prag, Moravien i det østlige Tjekkiet, har vi bidt mærke i 210-året for slaget ved Austerlitz. Det tre kejsere slaget mindes med over 2000 soldater involveret, 5.-6.1212.12, billet 280czk.

Året rundt kan klub Roxy redde en stille mandag, de holder altid gratis klub om mandagen. D.7.12 med tysk rock live. Vil du opleve et lokalt band med stort publikum, kan vi anbefale Monkey Business, der indtager Lucerna Music Bar tre nætter, 8.,9. og 10.12. D.12.12 holdes en fin dobbelt-koncert, jule Respekt festival, på Akropolis i Prag 3, Susheela Ramann (Indien/UK) og Parno Graszt (Ungarn). Den store, gratis sommer prag jul glasværkmusik-festival United Islands holder en juleudgave d.19.12 i Kongrescentret med tre koncerter. I dagene 18.,19. og 20.12 holder de også julemarked på stedet. Prag guide tip: Kongrescentret er nabo til Vysehrad borg, en god kombination. Metro til Vysehrad for begge. Endelig vil vi nævne Centraleuropas største indendørs dance-festival, det er Magnetic Festival, d.18.12.

December måned i Prag byder på et hav af adventskoncerter, juleoratorier og messer. Spørg din guide! 6.december er diva Cecilia Bartoli udsolgt. I smukke Rudolfinum vil vi gerne til Händel julekoncert med det fantastisk dygtige, tjekkiske prag kommunisme monumentbarokorkester Collegium 1704, der er næsten udsolgt 15.12. I dagene efter spiller Prags symfoni julekoncert med overskuddet doneret til Unicef. Endelig synes vi Charles Dickens A Christmas Carol hører sig til, oplev den på engelsk  d.21.-22.12. Prague Shakespeare Company har også en juleforestilling for voksne alene, 12.,13, 18. og 19.12 spiller de The Santaland Diaries. Vi plejer i kulturkalender også at beskrive udstillinger og sports begivenheder i Prag. Denne omgang bliver lidt kort, spørg din guide på tur for flere aktuelle tip. Vi er selv mægtig fascineret af kubistisk arkitektur, derfor har vi glædet os til genåbningen 3.12 af kubisme udstilling i den gennemført kubistiske ejendom Huset af den Sorte Madonna. Vi vil også selv nå at se Museum Kampa udstilling den spændende, kvindelige maler Toyen. Sparta Prag spiller flere fodbold hjemmekampe på Letna stadion, f.eks. 3.12 mod Pardubice.

Hvad savner du her? Vi er gerne i dialog og tilføjer arrangementer og detaljer på dit ønske?

Pavel og Helge – info@pavel-helge.dk +420 608 08 1111

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk