Prag, Tjekkiet i juli

Juli måned i Prag og hele Tjekkiet byder på: festivaler, både rytmisk og klassisk, flere koncerter, to statsfridage, Motocross i Brno og international filmfestival i Karlovy Vary. Sandsynligvis vil Condeleezza Rice komme til Prag og underskrive radaraftale mellem Tjekkiet og USA.

Har I børn med til Prag i juli vil vi især anbefale Zoo, alle bademulighederne og den skønne udendørsbiograf, Strelak. Se alle vores indlæg om relevante oplevelser med børn i Prag her. Vi tilbyder i øvrigt 4.nat gratis i vores egen Prag-lejlighed, leder du efter pris- og børnevenlig overnatning i juli?

5. juli er statsfridag i Tjekkiet. Dagen markerer Cyrillus og Methodius. De to Byzantiske munke bragte kristendommen til det Stormoraviske rige (Moravien, Mæhren) i 863. Fredag d. 6.juli er Jan Hus’ dag, Den upálení mistra Jana Husa. Jan Hus blev brændt på bålet som kætter. Læs om troende og ateister i Tjekkiet i en artikel fra Kristeligt Dagblad. En del butikker og offentlige institutioner er lukkede de to dage. Vi kører alle ture uanset, se pavel-helge’s ture i Prag her.

I Prag er der mange tilbud gennem sommeren. Don Giovanni vises i Stænder-teatret, hvor Mozart selv dirigerede urpremieren i 1787, igennem hele juli. Se Stænderteatret på vores byrundtur, den grundigste introduktion til Prag på dansk. Prague Proms løber fra d.13.juli til 3.august med mange fine sangere, violinvirtuoser og symfoniorkester i Obecni Dum, Folkets hus, Prags smukkeste Art Nouveau sal, Smetana-salen.

17.juli begynder festivalen for tidlig klassisk musik i Prag under overskriften “Harmony of Nations”. Festivalen varer til d.17.august med koncerter i smukke rum, bla. det barokke Troja-sommerslot og Brevnov-klostret. I en helt anden genre giver Avril Lavigne koncert d.8. juli. John Mayall spiller på Retro d.14.juli og Tom Waits giver to koncerter, d.21. og 22. juli.

Filmfestivalen i Karlovy Vary er en klasse A-festival (4.-12.juli 2008) med hundredvis af screeninger, over 40 premierer og billig akkreditering for alle i den skønne kurby. I år åbnes festivalen af Robert Redford, Robert De Niro får en pris for sin indsats for film. To tjekkiske film er accepteret i hovedkonkurrencen: The Karamazovs og Night Owls. Læs vores beskrivelse fra 2007.

I hele tjekkiet er der masser af musik-festivaler gennem sommeren, her følger et udpluk af de mest markante: Rock for People, 3.-5.juli i Hradec Kralove, 100km fra Prag med bla. Offspring og Massive Attack; Kammermusik- festival i Cesky Krumlov 3.-7.juli; Colours of Ostrava 10-13.juli i Tjekkiets store nordøstlige by med bla. Sinead O’Connor; Creamfields d.12.juli, landets største dance-festival; Sazava-fest i Kacov 31.juli til 2.august med bla. Skatalites og Young Gods (her besøger vi bryggeriet på turen til Cesky Sternberk).

Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-1.11 2017 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture (PDF) 2017 på vej

Her er vores brochure til læsning online eller printer10.sæson 2016 15.3-1.11 til printer (PDF 10,8MB). Brochure 2017 bliver klar i januar!

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2017 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her