Наши партнеры

Prag, Tjekkiet i juli

Juli måned i Prag og hele Tjekkiet byder på: festivaler, både rytmisk og klassisk, flere koncerter, to statsfridage, Motocross i Brno og international filmfestival i Karlovy Vary. Sandsynligvis vil Condeleezza Rice komme til Prag og underskrive radaraftale mellem Tjekkiet og USA.

Har I børn med til Prag i juli vil vi især anbefale Zoo, alle bademulighederne og den skønne udendørsbiograf, Strelak. Se alle vores indlæg om relevante oplevelser med børn i Prag her. Vi tilbyder i øvrigt 4.nat gratis i vores egen Prag-lejlighed, leder du efter pris- og børnevenlig overnatning i juli?

5. juli er statsfridag i Tjekkiet. Dagen markerer Cyrillus og Methodius. De to Byzantiske munke bragte kristendommen til det Stormoraviske rige (Moravien, Mæhren) i 863. Fredag d. 6.juli er Jan Hus’ dag, Den upálení mistra Jana Husa. Jan Hus blev brændt på bålet som kætter. Læs om troende og ateister i Tjekkiet i en artikel fra Kristeligt Dagblad. En del butikker og offentlige institutioner er lukkede de to dage. Vi kører alle ture uanset, se pavel-helge’s ture i Prag her.

I Prag er der mange tilbud gennem sommeren. Don Giovanni vises i Stænder-teatret, hvor Mozart selv dirigerede urpremieren i 1787, igennem hele juli. Se Stænderteatret på vores byrundtur, den grundigste introduktion til Prag på dansk. Prague Proms løber fra d.13.juli til 3.august med mange fine sangere, violinvirtuoser og symfoniorkester i Obecni Dum, Folkets hus, Prags smukkeste Art Nouveau sal, Smetana-salen.

17.juli begynder festivalen for tidlig klassisk musik i Prag under overskriften “Harmony of Nations”. Festivalen varer til d.17.august med koncerter i smukke rum, bla. det barokke Troja-sommerslot og Brevnov-klostret. I en helt anden genre giver Avril Lavigne koncert d.8. juli. John Mayall spiller på Retro d.14.juli og Tom Waits giver to koncerter, d.21. og 22. juli.

Filmfestivalen i Karlovy Vary er en klasse A-festival (4.-12.juli 2008) med hundredvis af screeninger, over 40 premierer og billig akkreditering for alle i den skønne kurby. I år åbnes festivalen af Robert Redford, Robert De Niro får en pris for sin indsats for film. To tjekkiske film er accepteret i hovedkonkurrencen: The Karamazovs og Night Owls. Læs vores beskrivelse fra 2007.

I hele tjekkiet er der masser af musik-festivaler gennem sommeren, her følger et udpluk af de mest markante: Rock for People, 3.-5.juli i Hradec Kralove, 100km fra Prag med bla. Offspring og Massive Attack; Kammermusik- festival i Cesky Krumlov 3.-7.juli; Colours of Ostrava 10-13.juli i Tjekkiets store nordøstlige by med bla. Sinead O’Connor; Creamfields d.12.juli, landets største dance-festival; Sazava-fest i Kacov 31.juli til 2.august med bla. Skatalites og Young Gods (her besøger vi bryggeriet på turen til Cesky Sternberk).

Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk