Наши партнеры

Prag vinterferie februar 2016

kort prag udflugt

Prag vinterferie og februar i 2016 handler om hele måneden. Vores gratis kulturkalender for hver måned om tjekkiets hovedstad giver både tip om store begivenheder og lokale oplevelser. Februar er karneval, masopust på tjekkisk. Skøjtebaner står til marts flere steder og Matejska Pout, forårstivoli, åbner. Restaurant festival løber hele måneden. Der er operaer, koncerter med The Residents, Jose Cura og flere andre. Find de bedste tip om Prag vinterferie og februar her. Nederst har vi indsat aktuelt Prag kort.

prag vinterferie skodaVinterferie i Prag er en herlig tid med lavsæson. Tjekkernes egen vinterferie falder først i marts. Lave priser på overnatning, fuldt blus på kulturlivet og god plads alle steder er Prag i februar. I denne gratis kulturkalender forsøger vi at samle de vigtigste lokale tip til vintermåneden fra karneval, restauranter med rabat over årets første udendørs markeder til forårstivoli i slutningen af måneden. Vi vil også nævne steder at undgå, hvor de efterhånden få skandinaviske gymnasieelever går på diskotek. Først vil vi dog gerne slå et slag for vores Prag udflugter med lokal guide.

prag vinterferie guiderI lavsæson tilbyder vi normalt ikke faste Prag ture. Læs og download ny brochure på forsiden. Der har vi Prag kort med 30 lokale tip! 17.februar tilbyder vi særligt en fast Skoda tur. Oplev både museet med 100-års historie samt fabrikken med pladepresse og samlehal. Vi kører derfra til frokost i den imponerende klippekælder under Klášter bryggeri. Turen koster med alt inklusive 1300czk/370dkk.

Børn under 12 år er til halv pris på alle vores ture. Samtidig giver vi 10% jubilæums-rabat på ture og udflugter bestilt før sæson, det er alt inden 15.marts. Benyt dig også af denne rabat ved bestilling af ture med privat guide. Se vores forslag. Egen guide fra jeres adresse fra blot 1500czk (1350czk/386dkk). Prag udflugter med egen guide >

Prag vinterferie: Masopust

prag_masopust_2013Masopust betyder karneval på tjekkisk. I 2016 falder det hele tidligt i kalenderen, også i Tjekkiet. Allerede 30.januar holdes parade til Gamle bys plads, når barok karneval skydes igang. kl.15 holdes maske parade foran det astronomiske ur. Barok karneval lejer kostumer ud, holder koncerter og bal indtil 9.februar. Barokkoncerter i det overdådige barokpalæ Clam-Gallas koster fra 600czk/person. Lokal stemning finder I til Masopust, karnevalsfejringer, i Prags bydele rundt om centrum. I Zizkov, Prag 3, er det som regel livligt, der er parade d.9.februar, blandt andet svineslagtning i dagene før. Allerede 6.februar holder Karlin, Prag 8, karneval på den bydels fine kirkeplads. Prag 6, holder maskebal og festligheder ved det flotte barokkloster Brevnov d.9.februar. Spørg endelig din guide for yderligere idéer og nem transport med mere.

Prag vinterferie: Koncerter

prag jazz turAllerede før den danske vinterferie er Prag livlig med koncerter. Lee Ronaldo fra Sonic Youth, Angel Haze rapper med flere. Hør og se Jose Cura. Se flere Prag koncert tip på Prag begivenheder 2016 liste. I vinterferie ugerne 7 og 8 har vi bidt mærke i mega 80er disco fest i Prag 7 d.12.februar og samme sted, i ishockeyhallen, spiler Parov Stellar elektronisk med saxafon d.20.februar.  Lucerna Music Bar lige ved Wenzelpladsen er en af byens sikre sale for koncerter – deres fadøl er dog ikke gode. De har amerikanske nætter, 18.februar guitaristen Adrian Belew og d.19. Greg Dulli, Afghan Whigs, på solo-tour. Klub Roxy gæstes af London Electricity d.12. Husk deres gratis mandage. Lørdag d.20 holder de Climax med den lokalt kendte DJ Chris Sadler.

prag rudolfinum filharmoniKlassisk musik har en stærk arv i Prag. Opera og symfonisk musik af høj kvalitet splles ugentligt. Hør for eksempel den tjekkisk filharmoni med pianist Gerstein spille Debussy og Ravel d.17., 18. og 19.

14.februar februar synger den kendte tenor Bryan Hymel arier i Borgerhusets Smetana sal. Dagen før, 13.februar, synes vi Puccinis opera La Boheme i Statsoperaen er et godt bud, hans Tosca opføres samme sted d.19.februar.

IMG_5840I en lidt anden boldgade holder kulturhuset Akropolis i Zizkov, Prag 3, ny-cirkus festival Cirkopolis, fra 14.-19.februar. Belgisk, finsk-fransk og tjekkisk ny-cirkus. Den tjekkiske tradition for sort Teater er blevet meget turist-orienteret, men vi synes Laterna Magika med sine multi-medie forestillinger bærer arven videre. Se deres Human Locomotion for alle aldre d.13 og 14.februar. Fodboldklubben Sparta Prag møder i Europa-league russiske Krasnador d.18.februar på Letna, billetter til 290-700czk. 13.februar huser Slavia Prag hold fra Brno i den tjekkiske liga.

Prag restauranter

_DSC0602Igennem hele februar holdes den fine Grand Restaurant Festival. En lang række gourmet-steder i Prag tilbyder menuer til en endog meget venlig pris, tre retter for 600czk. Pavel og Helge skal for eksempel på U Zlate Studne, de 600 pladser er nu udsolgt. Obama overvejede at spise romantisk middag med sin Michelle her. Normalt ville vi skulle spare sammen for at få råd til den oplevelse. Bestil og betal online helt smertefrit. Bemærk at den skønne restaurant U Emy Destinnove deltager, chefkok Steven Trumpfheller har også gode tilbud uden for festivalen.

prag matejska poutSkøjte-løb er en mulighed flere steder i Prag hele vinteren. Vi kører i øvrigt også meget gerne på ski-ture med dansktalende guide fra byen. Vores to sidste Prag vinterferie og februar tip er åbningen af Matejska Pout og lokale markeder. Årets “farmer markeder”, fødevarer med lokal oprindelse holdes allerede. Vi ser frem til stort marked med karnevalstema ved Naplavka d.6 og så marked der hver lørdag. Der er masser af fingermad, god kaffe og fadøl. Det store, larmende og kitchede forårstivoli, Matejska Pout, har sin egen charme og attraktioner, de betales per styk. Prøv alt muligt fra frit fald over vilde rutschebaner til små tanks. Matejska Pout holdes ved Vystaviste i Prag 7 fra 20.februar.

pavel sylva guiderPrøv vores Prag udflugter med egen guide. Vi begynder fra jeres adresse, pris for blot 1500czk/429dkk for en til otte personer. Læs om Udflugter i Prag med lokal og dansktalende guide. Vi laver gerne forslag og svarer på dansk.

E-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk