Наши партнеры

Prags borg – udsigter, øl og mad

Dette er et forsøg på en restaurant og værtshus-guide til Prags venstre flodbred og Hrad (Prags borg). Vi vil også gøre opmærksom på nogle gode oplevelser med børn omkring borgen. Her er bud på gode øl, mad og kaffesteder i Mala Strana og Hradcany. Endelig er her nye billeder fra Prague360. Slotstur med dansktalende guide, hver torsdag og søndag,
pavel-
helge.dk. Send en mail.

Netop slotstur kalder vi det. Øverst skrev vi Prags borg. I dag er Hrad et åbent område med direkte adgang via 1.gård. I midten af 1700-tallet blev voldgraven og murene fjernet, under enke-kejserinde Maria-Theresa. Et borg-område er helt befæstet og lukket. Hrad er et slot, der var en borg. Prazsky Hrad Prags borg hedder det på tjekkisk. Et besøg i tårnet på St.Vitus katedralen er et must med børn, over 280 trin. Åben billedet og styr med musen, zoom med ctrl/shift.

Den gamle kroningsvej Nerudova strækker sig fra Malostranske Namesti Lillesidens Plads, stejlt op ad bakke. Det er den flotteste tur til fods, her findes en perlerække af barokke facader. I den sidste tid er den fine Lanova draha tandhjulsbane på Petrin blevet renoveret, find den ved stoppestedet Ujezd, genåbnet pr. 5. april. Spejlkabinettet og Eiffel-tårnets 199 trin er fine oplevelser. Læs om Petrin her. Se æbletræerne i billedet til højre (Eiffel-tårnet til venstre, Strahov-klostret til højre).

Sporvognslinierne 22 og 23 kører op ad bakken til Kralovsky Letohradek sommerslottet i de royale haver, næste stop hedder Prazsky Hrad Prags borg. Gå få hundrede meter til 2.gård. Stoppestedet to stop videre hedder Pohorelec. Her ligger Strahov klostret, som også kan nåes fra Eiffeltårnet og Petrin. Tjek omlægninger i Prags offentlige transportsystem (Kun opdateret på tjekkisk). Læs om billetter i Prag 2008.

Norbert klosterbryggeriet ligger i Strahov klostret. Mikrobryggeriet er Ikke billigt, men brygger nogle af landets bedste øl (Læs i stedet om bryggeritur). Se klostret, læs mere. Nogle hundrede meter væk ligger Loretta klostret og på samme plads U Cerneho Vola den Sorte Okse (billede). Værtshuset fra 1500-tallet har sorte Kozel på fad og meget lokal, tilrøget stemning.

Cafe Kajetanka hvor vi holder pause på slotsturen er børne-venlig, terrassen med en fantastisk udsigt. Restaurant Vikarka har god mad til rimelige priser og dyre øl. Drik hellere tjekkisk vin eller sekt. Find den “lige bag køen” til St.Vitus katedralen. Nede ad bakken har de gode Urquell på tank hos Malostranske Pivnice. Lige ved stoppestedet på Malostranske Namesti er der en ny Starbucks, vi kan bedre lide Bohemia Bagel i Lazenska (sidegade til Mostecka) , lige ved Karlsbroen.

Prøv den lille have bag Dobra Trafika (den gode kiosk 7.30-23) eller hør jazz ved U Maleho Glena, der er koncert hver aften. Aktuelt i Prag: De tjekkiske kronjuveler vises frem i Vladislav salen 19-24/4, derfor er det royale palæ lukket. Kopier af kronjuvelerne kan altid ses i Lobkowicz palæet. I august skal Leonard Cohen give koncert i haverne ved Prags borg.

Besøg også haverne bag og under borgen. Læs om alle vores ture i Prag 2008, læs om aktuelt i Prag for april eller send os en mail. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk