Наши партнеры

Prague Pride 2011

Prague Pride 2011 er den første queer festival og parade i Prag d.10.-14.august. Det er en åben festival for tolerance under mottoet “Vær dig selv”. Vi havde først blot nævnt festivalen i tilføjelse til vores kulturkalender for august – og så planlægger vi selv at tage til paraden d.13 gennem Prags kringlede gader til Strelecky Ostrov / Skarpskytternes Ø.

Prague Pride er imidlertid blevet genstand for voldsomme udfald fra en konservativ familieorganistation og Hajek, en rådgiver til præsident Vaclav Klaus. Hajek sagde at det er en march for afvigere. Samtidig husker vi nynazisters angreb på en lignende march i Brno. Begivenheden for tolerance fortjener med andre ord al mulig støtte!

Vaclav Klaus selv har støttet sin rådgivers udtalelser, Kontroverserne er efterfølgende vokset endnu mere, fordi 13 ambassader i Prag har offentliggjort støtte til Prague Pride, her i blandt Danmarks. Det har igen udløst Vaclav Klaus vrede og udenrigsminister Schwarzen- bergs fordømmelse af utidig indblanding. Nu viser det sig at de tjekkiske ambassader i Budapest og Tallinn tidligere i år støttede Pride marcher der.De stokkonservative er også fortørnede over at festivalen holdes under Prag borgmester Bohuslav Svobodas auspicier. Tryk links til Prag nyheder (ENG) fra de sidste dage.

Prague Pride 2011 begynder allerede imorgen d.10.august. Programmet er temmelig alsidigt med alt muligt fra Yoga, over konferencedage med seriøse teamer til koncerter. Vi har selv bidt mærke i den meget enkle, meget humoristiske “glamrock-musical” Hedwig and the Angry Inch som oven i købet spilles hos vores partnere på Iron Curtain (Propaganda), Michalska 12, Prag 1 – det er både 11. og 12. kl.19.30 til 250czk/entre i døren. Samme dage spiller forestillingen “Me Against the Carol”. Dickens A Christmas Carol er afsæt for personlige beretninger om homo-liv i Prag. Det foregår på Belushi, Mosaic House, Odboru 4, Prag 2 kl.20 til 200czk/entre i døren.

Den store march finder sted lørdag d.13.august fra kl.13. Arrangementet begynder på Namesti Republiky kl.12, afgang kl.13 via Na Prikope, Mustek, Jungmannova Namesti og Narodni til Strelecky Ostrov / Skarpskytternes Ø mellem Nationalteatret og Mala Strana. Her er der koncerter og fest hele eftermiddagen. Arrangørerne regner nu med op mod 7000 deltagere. Den nynazistiske organisation DSSS opfordrer til møde på Jungmannova, som marchen skal passere. De vil nok invitere til ballade, men det forventes at politiet stiller sig imellem. Jimmy Sommerville er et af hovednavnene, se hans video besked nedenunder. Den officielle hovedfest foregår fra kl.22 på klubben Retro, Francouzska 4, Prag 2. Forsalg 300czk, entre i døren 400czk. God march og fest!

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments on “Prague Pride 2011

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk