Наши партнеры

Sejltur – Moldau

pavel-helge sejlturen er en fortsættelse af klassikeren i samarbejdet med Klingenberg. Vi tager 800Czk inkl.buffet for Sejlturen.

I 2007 programmet er det nye at vi sejler med Gladius og Orca (Se alle Ture – eller Programmet i PDF 450kb fra sikker online-server). Turen begynder ved det faste mødested, Cafe Tramvaj på Wenzelspladsen, onsdag og lørdag kl.17.30. Vi sejler cirka fra kl.18-20.
I April er det Sejltur: 3+5+7+11+14+18+21+25+28.

Vi sejler igennem byen, mod strømmen på udturen. Vi passerer den Gamle By, Karlsbroen og Lillesiden (Mala Strana), inden vi sejler ind i Smichov-slusens løb. Der kan strømmen forhindre passage enkelte dage i året. Ud skal vi hæves 3-4meter og tilsvarende sænkes på tilbagevejen. Båden vender normalt omkring Vysehrad.

Der er fri adgang til buffeten under sejlturen og vi byder på en velkomst-drink. Øvrige drikkevarer for egen regning. Buffeten er enkel Tjekkisk, lunt og koldt.

Vi slutter ved samme kaj, hvor vi lagde fra. Albatros ligger ganske nær, sporvogn 17 kører mod Racek ovenfor og Ilf nåes med skift af sporvogn eller metroen.

Sejlturen byder på mange skønne Prag udsigter, der fotograferes bedst fra dækket umiddelbart ud for vores pladser fortil. På dækket kan der ryges. Guiden er hele tiden til rådighed. Som altid på vores ture er guiden dansktalende, dansker eller tjekke. På udturen er der fred til buffeten, på hjemvejen fortæller guiden om floden og historien.

Prag opstod nær Karlsbroen, omkring år 800, mener man. Der var livlig trafik af handelskaravaner (øst-vest). Det gav levebrød for købmænd og dermed opstod byen.

Vltava eller Moldau på tysk er Tjekkiets længste flod. Moldau er 440km lang, den strømmer gennemsnitligt med 150m3 i sekundet og den ender som udløb til Labe (Elben), 40km nord for Prag, ved vinbyen Melnik.
Vltavas bredder rækker 31km gennem Prag, hvor floden er mellem 40-330meter bred. Der er 10 øer indenfor bygrænsen. Den Slaviske Ø med det gule Zofin-palads, Skarpskytternes Ø med udendørs sommer-bio og Børnenes Ø med legepladser og boldbaner er centrale. Parken på Kampa anbefales.

I dag er der 11 broer, heraf 2 jernbanebroer og en lille fodgængerbro ved Zoo og Troja. Sluseløb og niveau-reguleringer er dels bygget for at kontrollere strømmen, dels for at drive møller og producere elektricitet ved Manes. Karlsbroen er den ældste og kun fodgængerbro. Den stammer fra 1357 og afløste Judithbroen.
Vi glæder os til at byde på en hyggelig sejltur med Orca og Gladius.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk