Наши партнеры

Sejltur på Moldau

En sejltur på Vltava Moldau er en afslappet måde at se Prag fra andre, smukke vinkler. Vores “cruise” varer 2 timer. Vi sejler igennem byen, mod strømmen på udturen. Bådtur med pavel-helge er hver onsdag og lørdag, kl.17.20 (OBS) fra Cafe Tramvaj. 900czk. Børn under 12 år til halv pris, som på alle vores ture.


Der er fri adgang til buffeten, så snart vi sejler. Først smager vi på en velkomstskænk. Øvrige drikkevarer er for egen regning. Vi slutter, hvor vi lagde fra, ved Na Frantisku kajen. Herfra er der kort afstand til den gamle rådhusplads og Botel Albatros, sporvogn 12 og 17 mod syd og bus til Zizkov, Prag 3. I efteråret er der en enkelt uge, hvor vi ikke kan passere sluserne pga. rensning, i stedet sejler vi så med strømmen mod det nordlige Prag.

Sejlturen falder tidsmæssigt ofte før eller sammen med solnedgangen. Derfor kan vi på udturen se meget i dagslys og på turen tilbage, med strømmen, kan vi til gengæld se en belyst by. Guiden vil give jer fred til at spise på udturen og fortælle mere om udsigterne på vejen tilbage. Sejlturen på Moldau er for mange gæster lige så vigtig for hyggen som for historie og bygninger.

Vi har fra begyndelsen udsigt til Letna-parken og metronomen, Agnes-klostret og industriministeriet. Vi passerer Josefov, det jødiske kvarter og statsministeriet. Hen imod Karlsbroen har vi udsigt til den gamle bys centrale dele og Lillesiden. På bakken troner Prags slot

eller ”borg”, som det oprindelig var.

Længere mod syd vil vi se det Dansende Hus, Ginger og Fred, Prags mest omdiskuterede moderne hus. Det er fra 1995. Vi får Smichov, Prag 5 i sigte med Staropramens skorsten og endelig den stejle klippe med Vysehrad borgen. Nationalteatret ser vi nær sluseløbet og Børnenes- og skarpskytternes øer. ”Libuse” hed urpremiereoperaen i 1883 på teatret, skrevet af Bedrich Smetana.

Fotografering er bedst på dækket, hvor glasset fra vinduerne ikke kan reflektere. Her finder rygerne også plads. I sluseløbet, hvor båden henholdsvis hæves og sænkes 3-4 meter, er udsigten bedst fra dækket. Smichov-slusen passerer vi både ud og hjem.

Båden går til kaj samme sted, hvor vi lagde fra, efter cirka 2 timer. Så slutter vores tur. Vi anbefaler gerne steder at fortsætte. En gruppe var i 2007 bagefter til kaffe og kage på den kubistiske cafe, Grand Cafe Orient, nogle tog til jazz i Lillesiden og andre på gode cocktailbarer i nabolaget. Spørg os .

Send os en mail. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk