Наши партнеры

Prag shopping: Varehuse og gallerier

prag-bila-labut-31Varehuse og shopping-gallerier er emnet for dette indlæg om handel og shopping i Prag. I sidste indlæg skrev vi om to store shopping-centre i Prag.

Denne gang handler det om Prags første varehus Bila Labut “Den Hvide Svane”, om shopping-gallerierne Myslbek og Cerna Ruze “Den Sorte Rose”,  samt det store Tesco varehus i Narodní gaden.

Vi ser den berømte Lucerna pasaz på vores byrundtur, hvor vi giver en del tip til handel i Prag. Find shopping steder på kortet nederst. Læs videre om stederne med ideer til gode pauser på cafeer og restauranter i Prag.

Shopping-“arkader” er en Prag specialitet.  Det er ikke helt til at skelne i Prag, hvornår overdækkede butikker kaldes passager pasaz, hvornår galleri galerie og hvornår center. Det er i alle tilfælde butikker under tag. Lokale regner ofte Vaclavske Namesti og Na Prikope strøg-gaden som hovedakserne i handelsområderne. Læs om Prags marked her.

Pragensere handler gerne selv i Nove Mesto Den Nye By, derfor fokuserer vi netop på sådanne steder. I Prag holder store butikker og centre typisk åbent til 20 eller 22. Mange har blot lukket to-tre dage i året: påskemandag, juledag og måske 1.januar. Se mere information og fakta om Prag her.

myslbek-galerie-pragDe to store centre eller arkader Myslbek og Cerna Ruze ligger overfor hinanden i Na Prikope gaden. Cerna Ruze er en bygning fra 1840’erne, hvor der i 1932 blev lavet en egentlig shoppingarkade. Nu er her alt fra cafe til kinesisk restaurant, fra kiosk til Pierre Cardin. Læs mere om Cerna Ruze her.

Næsten lige overfor ligger Myslbek, en af strøggadens grimmeste og helt dominerende bygninger. Bagsiden mod Ovocny Trh, det gamle grøntsagsmarked og Stænderteatret er heldigere, efter vores mening. Mod bagsiden og pladsen ligger i øvrigt et udmærket Colesseum pizzeria med udendørs-servering. Det store Myslbek center blev bygget mellem 1994-97. Det huser i dag en perlerække af de typiske internationale mærker, f.eks. H&M og Marlboro Classics. 1.sal har sushi- og isbar. Læs mere om Myslbek eller her om Prag restauranter.

prag-bila-labutBila Labut, “Den Hvide Svane” fejrer 70års jubilæum i 2009, Bila Labut i Na Porici gaden åbnede i marts 1939 som det første egentlige varehus i Prag. Varehuset er i dag mindre fashionabelt end de nye shopping-centre. Udvalget er i højere gard præget af tjekkiske varemærker, hvilket betyder lavere priser.

Bila Labut er et rigtigt varehus med køkkenafdeling, møbler, tøj og sko m.m. Nederste etage er især elektronik, bl.a.brændbare CD/DVD som ofte er billige i sammenligning med Danmark. Der er café “Kavarna” på 1.sal og restaurant på 5.sal. Læs her om cafëer i Prag.

tesco-narodni-pragTesco varehuse og supermarkeder har mange afdelinger i Prag. Det største Tesco i centrum af Prag ligger i Narodní gaden, i den gamle voldgravsgade fra tidlig middelalder og stedet hvor fløjlsrevolutionen blev slået igang. Læs mere om 1989 i Prag her. Tesco har alt muligt, i kælderen ligger et supermarked med et forholdsvis internationalt udvalg. Mere om Tesco, de leverer endda!

Tesco ligger i det tidligere kommunistiske butiks-flagskib, varehuset ‘Maj’, en uheldig, men praktisk bygning fra 1975. Facaden mod Spalena, hvor sporvognene kører, er en katastrofe (højre side af billedet). Bag varehuset og metrostationen ligger et lille grøntsagsmarked. Tesco ligger næsten nabo til jazz-klubben Reduta, læs mere.

Danskere i bil nævner ofte, at de er glade for gigant-udgaven ved Letnany, det ligger ved motorvejen mod nord ved Prags bygrænse. Et oplagt sted at fylde bilen, der er åbent hele døgnet. Læs mere om trafik i Prag her.

Se Prag kort med shopping herunder.  Vi laver gerne et kort med flere detaljer til vores kunder. Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk


Vis Prag shopping 2 på et større kort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk