Наши партнеры

Smichov, Prag 5 – Shopping og Tank

I den store administrative enhed Prag 5 findes adskillige “bydele”. Smichov hedder den del af Prag 5 der er nærmest centrum, hvor Staropramen-bryggeriet ligger, hvor Mozart komponerede Don Giovanni i en villa i bakkerne, og hvor et af byens største, nye shoppingcentre ligger, Novy Smichov, det Nye Smichov. Smichov var en af Prags første forstæder i 1800-tallet. Smichov betyder det blandede, her kunne både tjekker, tysktalende og jøder bosætte sig.

Kvarteret udforskes godt fra metrostatioenen Andel, “Engel” på den Gule linie eller med sporvognslinierne 9, 12, 14 mfl. Kvarteret blev gennemgribende forandret i 1990erne, hvor både det nye shopppingcenter, megen byfornyelse og de kæmpe tunneller gennem Petrinhøjen gav kvarteret et helt anderledes ansigt. I dag kendes området Andel bla. på det rundede hjørne af arkitekten Jean Nouvel.

Hovedstammen af metrosystemet i Prag blev bygget af russiske ingenører. I 1980erne blev metrostationen her omdøbt til Moskevska (efter Moskva). Siden er den ene vægdekoration af Lenins Mausoleum fjernet, men i den sydlige ende af perronen findes en mosaik i “Socialistisk Realisme”.

I nærheden ligger Stefanik-pladsen med justitsministeriet. Der stod indtil 1991 en sovjetisk T-34 tank, fra juli 1945, som blev malet lyserød af den tjekkiske kunsts faste provokatør, David Cerny. Han blev fængslet efter en gummiparagraf om at forstyrre den officielle orden og tanken blev igen malet grøn, i øvrigt efter protester fra Rusland. Sagen blev taget op af 15 medlemmer af parlamentet der igen malede tanken lyserød (under dække af parlamentarisk immunitet) . Det førte til at T34-tanken blev opgivet som nationalt mindesmærke og derfor kunne den siden fjernes. Den kan i dag ses på militærmuseet i Lesany.

En af Prags mange historiske synagoger ligger lige overfor shopping- centret, og der hvor centret ligger lå der oprindeligt sporvogns- fabrik, her blev den klassiske Prag- sporvogn, T-23, lavet frem til 1990erne. Der er mange restauranter og to store mulitplex biografer i området. Vi kan bedst lide Village Cinema, overfor shoppping- centret, hvor f.eks. den nye Harry Potter film vises i Gold Class med blot 24 sæder og servering direkte i salen.

I en senere blog om Smichov vil vi følge op med information om Mozarts ophold, Staropramen-bryggeriet, filmstudierne Barrandov og galopbanen i Velka Chuchle. Her kan du se vores turprogram, du kan sende os en mail direkte eller altid ringe os op på tlf. (+420) 608 081 111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk