Наши партнеры

Smichovs jernbane kongerige

prag_jernbane-lego_1Rejser du med børn til Prag og bliver fanget af regn er her et af byens bedste tip. Kralovstvi zeleznic Jernbane Kongeriget ligger i en enorm kælder midt i det nye Smichov, Prag 5, ved shoppingcenter og hoteller, nær metrostationen Andel.

Slut-målet for projektet er 1008m2 modeljernbane, størst bliver en model af jernbaner i Tjekkiet som omfatter knudepunkter fra hele republikken. I efteråret var der 115m2 og det vokser konstant.

Aktuelt udstiller Kralostvi zeleznic med Lego samtlige deres nuværende samlesæt.  Vi laver ture i Prag på dansk >> Børn under 12 år er til halv pris! Find flere tip til at opleve Prag med børn.

prag_jernbane-lego_2Kralovstvi zeleznic har flere ting børn kan prøve og et legerum at bygge i. Forældre kan redde sig en kaffe i automaterne. Jernbane kongeriget blev påbegyndt i 2009, regionen omkring Usti Nad Labem færdig, Karlovy Vary og Plzen er på vej. Hele Tjekkiet som modeljernbane skal stå færdig i 2014. Lokalerne er i alt 2800m2, topetagen er med en butik med mange typer modeltog og udstyr. Kralovstvi zeleznic i Smichov, Prag 5, holder åbent 9-19, torsdag og lørdag til 21. De regner med 150.000 besøgende på et år. Adressen er Stroupeznickeho 21, Prag 5.

Direktøren for Jernbane kongeriget Rudolf Pospisil  forklarede prag_jernbane-lego_3systemet til Radio Prag i et interview: “We have something here we call ‘model time’, which means that at the railway layouts there is 15 minutes of daylight followed by five minutes of darkness. The reason is when you see those layouts in the dark, when the only light is from houses and model trains, it looks really great. At the same time, the trains follow what’s called a timetable graphic – that means that our locomotives run at the correct speed for that section of track, relative to the size and speed of real trains in the Czech Republic.” Han sagde videre at hvert eneste tog kører 6,5kilometer hver dag. Pendolino tog i Tjekkiet >>

prag_jernbane-lego_4Modellerne, både tog og huse, er mest tyske. De har arbejdet intenst med at gøre det tjekkisk, der er lavet nye skilte og et område forestiller endda Tjekkoslovakiet i 1970’erne, under det kommunistiske regime.

Vi synes den bedste anbefaling af Jernbane Kongeriget gives af to 5-årige drenge vi kender. De to kan uden problem bruge 5 timer her og græder alligevel, når de skal hjem. Anbefalinger for børn og familier i Prag:

Send os en email. +420 608 08 1111 – pavel-helge.dk

One Comment on “Smichovs jernbane kongerige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk