Наши партнеры

Sommer i Prag

moerk oel pragSommeren er over os i Prag. I sidste uge var det varmeste uge i 60 år, nu får vi lidt regn de næste par dage og så peger det mod varme dage og sol igen. Typisk. Byen og hele Tjekkiet er kommet sig efter de nylige over- svømmelser. Hele Prag metro er åbnet og alle sporvogne kører normalt, selv linie 17 langs floden. Tandhjulsbanen på Petrín er atter åben. Prag Zoo er ligeledes åben, den nedre del forbliver lukket. Det gælder også fortsat Jazzklubben Jazzdock og Kampa Museum. Prag info >

Dette indlæg til kulturkalender dækker slutningen af juni og juli måned i Tjekkiets hovedstad. Prag føles ikke bare sommerlig fordi solen skinner og vandet er faldet, byen er nu også fuld af udendørs-aktiviteter i skarp konkurrence med ølhaver og udeserveringer. Vi kommer omkring alt muligt fra filmfestival i Karlovy Vary over gratis jazz og restaurantfestival, Biennale i Zizkov for ny billedkunst og sprudlende koncerter til idéer for børn og familier i Prag.

prag vin tjekkietI sommeren laver vi alle ture. Vi glæder os over at have børn med, vi har gode erfaringer med private ture der inkluderer byens små færger, tandhjulsbane og lignende, ligesom ture ud af Prag er for alle aldersgrupper. Privat guide fra 2500czk/755dkk. Vi vil gerne gøre opmærksom på at Skoda fabrikken holder sommerferie fra midt juli, så 17.7, 24.7 og 31.7 laver vi ikke den tur. Næste tur bliver 7.august. Bestil ture i Prag online > Billedet er fra den forrygende vinsmagning med Hr. Novotny og tolkning til dansk, fra 18.juni. Lørdag formiddag kører vi meget gerne både til Kolbenova loppemarked og SAPA vietnamesisk by/marked. Læs om shopping i Prag > 27.juli kan du besøge lokale tekstildesignere m.fl. i botanisk have, Prag 2, kl.10-19.

prague-biennale-6Prag Biennale holdes oplagt hvert andet år. Den omfattende Biennale for ny kunst har både en maleri-, installations- og en foto-sektion. Biennale havde tidligere succés i en fabrikshal i Karlin, forrige år rykkede de til en forladt kontorbygning i Prag 4 og i år er de så flyttet til den nedlagte godsbanegård i Zizkov, Prag 3. Det er i øvrigt et fascinerende sted i egen ret. I år er blot en dansk kunstner repræsenteret, Marianne Vierø som laver installationskunst. Vi er selv meget fascinerede af fotografier af den afdøde, meget ekcentriske tjekkiske Miroslav Tichy, som en hel sektion er dedikeret (torsdag-søndag 11-18). I en helt anden genre er der en kæmpestor udstilling af Art Nouveau mesteren Alfons Mucha, samlinger fra tennisspilleren Ivan Lendl. Det er i smukke Obecni Dum til 31.7.

mucha obecni-dum pragPrags turismemyndigheder gør meget ud af 2013 som Art Nouveau år. Du kan nemlig også se Muchas berømte Slavisk Epos på Nationalgalleriet i Prag 7 og skulturer fra perioden ude på Troja slot. Samtidig gør de opmærksom på en helt række af fin Art Nouveau arkitektur i Prag, fra Fantova café i hovedbanegården til Jan Hus skulptur på Gamle bys plads og smukke caféer og restauranter med originale interiører. I helt andre genrer udstiller yderligere to danskere også i Prag i juli. Fornylig åbnede ambassadør Hoppe udstillingen Arrivals and Departures af fotograf Jacob Aue Sobol, se den på Leica Gallery helt til 8.9. Udstillingen Lummerland af danske Rasmus Johannsen m.fl. åbner 27.juni varer til 12.juli og annonceres som en blanding af installation, performance, levende billeder og skulptur. Det er på spændende Meetgallery i Prag 5.

malostranska-beseda_1Vi har øje på to oplagte udstillinger for børn i sommer. Petr Nikl med flere arbejder med afsæt i John Amos Comenius tanker på interaktive udstillinger. I smukke lokaler i Malostranske Beseda i Lillesiden, kan børn eksperimentere, udstillingen hedder oplag PLAY. Nationalmuseet har en udstilling som sikkert vil tiltale lidt større børn. Under titlen Monarki har museet samlet alt muligt om børns hverdag under den Østrig-ungarske kejser Franz Joseph i det 19.årh. Læs her mere om bygningerne, hvor det foregår: Mala Stranas kulturhus > og Det gamle parlament i Prag > Prag Zoo, badeland, parker, cykler og kanoer, klatrevægge – der er mange muligheder med børn og unge i Prag. Vi skrev tidligere > 27.-30.juni vil større børn garanteret synes Mystic Skate Cup er spændende, det er en del af World Cup. Samme dag begynder U19 basketball verdensmesterskaber, det varer til 7.juli med kampe i den store O2 Arena og en anden hal i Prag 9, tag metro direkte. Vi har et meget prisvenligt tilbud på et aktivt døgn uden for Prag. Det er oplagt til jer som kører selv, eventuelt på vejen ud eller hjem. Vi tager 40 euro/person/døgn (for enkel overnatning med mad og aktiviteter som cykler, inline, kano) i skønne Cesky Raj / Tjekkisk Paradis. Kontakt os for detaljer!

prag øl mikrobryggeriVi synes det er en fornøjelse at spise godt i Prag – typisk til en helt anden pris end tilsvarende i Danmark. En kendt restaurant-side laver festival den kommende tid med saftige sommer-retter. De tager fra 290czk-490czk for en tre-retters middag. Vi bed mærke i menuen hos U Emy Destinnove restaurant: Forret: Middelhavs Gin Tonic med pærepuré og jordbær, hovedret: bøf af Black Angus kvæg med grønne asparges og dessert: Banansolbær “foster” m honning-vanilie is. Prisen er blot 490czk/ca.148dkk. Vi har flere gode ideer til nye spisesteder, en del af dem er oplaget til ture med privat guide, men vi vejleder eller hjælper selvsagt vores kunder med de rigtige reservationer hernede. Vi tænker tjekkisk mad og verdensklasse øl på Unetice bryggeri – med tog og lille vandretur – eller fantastisk gourmet-middag på restaurant Argument, seks-retters smagemenu for blot 795czk/ca.242dkk. Her kan du læse om restauranter i Prag med stil. Vil du spise finger-mad og tjekke lokale råvarer, er det en fornøjelse at gå på “farmer-marked”.

festival prag tjekkietI Tjekkiet er der musik-festivaler med alle slags genrer stort set over sommeren. Mange finder sted i provinsen, bemærk særligt Rock for People i Hradec Kralove fra 2.juli og Colours of Ostrava fra 18.juli, midt i en mine i den nordlige Mæhriske by. Læs guide Sylva om Ostrava, sin fødeby.Vi glæder os allerede til koncert mandag 1.juli i Prag. Hør Jagwa Music fra Dar Es Salaam på Akropolis, de spillede deres første europæiske koncert på Roskilde festival. 10. og 11.juli kan du nyde gratis koncerter i Prag til Bohemia Jazzfest. Begge dage fra kl.17 og med Medeski, Martin and Wood som et af flere hovednavne. Prague Proms er en varieret koncertrække med vægt på internationale navne. Deres jazzsektion er stærk med bl.a. Brecker Brothers reunioun og Wynston Marsalis. De introducerer desuden en ny, midlertidig jazzklub i musicalteatret Hybernia. Vi har lavet et tilbud på weekend i Prag med koncert. Vi valgte Depeche Mode 23.juli, som vi selv vil til, men vi kan lave tilsvarende pakker med billetter til meget andet.

karlovy vary festivalI denne uge begynder den internationale filmfestival i Karlovy Vary (Karlsbad)med massiv dansk deltagelse og bl.a. John Travolta. Det er en fornøjelse at være der som publikum, men det kræver en indsats hver morgen for at få billetter på akkreditering. Tjekkiet er i stigende omfang vigtigt for danske filmproduktioner. Adskillige danske film er de senere år præsenteret netop i Karlovy Vary og har hjemtaget priser, f.eks. vandt Frygtelig Lykkelig hovedkonkurrencen. Tjekkiet og især Prag er samtidig ofte baggrund for danske filmproduktioner. Den store succés En Kongelig Affære havde 40 procent finansiering fra Tjekkiet og en stor del af optagelserne foregik i og omkring Prag. Ole Bornedahl og et stort dansk hold er netop nu ved at optage TV-serie og film “1864” udenfor Prag, i det tidligere militærmråde Milovice. Da vi er mange som ikke når helt til Karlovy Vary, viser biografen Svetezor (lige ved Vaclavske Namesti) altid film fra festivalen (Echoes) fra 6.til 14.juli.

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Sommer i Prag

  1. Kunne godt lige sidde i Prag og drikke den øl der var på det første billede :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk