Наши партнеры

Sternberk borg og lokalt bryggeri

Velkommen til vores tur til Sazava floden. Sternberk borg og lokalt bryggeri turen byder på smuk natur, det lille bryggeri i Kacov, den imponerende Sternberk-borg, hvor vi skal se sale og kamre og endelig frokost i landsbyen Drahnovice.

Vi begyndte turen til Sternberk-borg i 2007 og mange af vores gæster i Prag nåede at opleve den. I 2008 fortsætter vi med en lille prisforhøjelse (nu 1000czk-280dkk), så hænger den økonomisk sammen med 3 besøgte seværdigheder. Turen begynder på hotellerne i Prag med bus. Turen vil vare fra 9-16. Hver onsdag og lørdag. Vi kører på motorvej D1 mod øst ud af Prag. Vi når Kacov, Sternberk og Drahnovice efter cirka en times kørsel.

Kacov bryggeri er første stop. Deres øl hedder Hubertus. Vi skal se bryggeriet, både gærkar, det nye tappeanlæg, tanke og deres hospoda værtshus. Bryggeriet stammer fra 1457, det blev som andre privatejede virksomheder lukket i kommunisttiden – og genåbnet i 1992. De nuværende ejere har lidt under oversvømmelser i både 2002 og 2006.

Produktionen i Kacov er derfor flyttet til en højere beliggende bygning gennem det seneste år. Der vil vi i øvrigt også kunne se et gammelt is-rum. I kan smage deres 10- eller 12graders øl, I kan ovenikøbet proviantere lidt friskt øl på plastikflasker – eller en hel 50liters tønde.

Vi kører igen kort med bussen. Lidt videre ad Sazava finder vi Sternberk-borg. Sternberk-borg stammer fra 1241. Hussiterne hærgede her i 1400-tallet, 30års krigen involverede ejeren og 1800-tallet viser sig i el-installationer og badeværelse med træk og slip. Under kommunismen kom borgen i statens hænder. I dag er Sternberk blandt de få borge og slotte i Tjekkiet med originale interiører. Det er unikt at borgen i dag ejes af Zdenek Sternberk, han er i lige linje i slægt med Zdeslav af Divisov, som påbegyndte borgen i 1241.

Vi skal kravle en lille tur op på klippekammen for at nå borgen. I borggården er der lidt souvenirs og oftest en falkoner fra et nærliggende ornitologisk center. Han viser både ørn, ugle og falke. Når vi har pustet ud begynder vi rundvisningen på borgen. Der er nogle trapper. Vi skal igennem 15 rum og sale, riddersalen og den smukke stuk fra renaissancen imponerer særligt. Rundvisningen varer ca.45 minutter.

Vi vender tilbage til bussen og kører et lille stykke videre langs Sazava. Vi skal til den forsømte tjekkiske landsby Drahnovice med 46 indbyggere. Her venter Monika på værtshuset Na Konci Sveta “Ved Verdens Ende” med en lækker, lokal frokost. Maden er lavet med egne grøntsager, og vi får som regel hjemmebagt kage til kaffen. Hos Monika i Drahnovice får vi også gode øl og måske en Slivovice, her skal I dog selv betale drikkevarer til maden.

Sternberk og Kacov tekster fra 2007:
Kacov bryggeriet og Cesky Sternberk Cesky Sternberk

Tag med os ud af Prag og oplev lidt af livet i tjekkiske landsbyer. Alle entreer inklusive. Tryk på billederne og se 360graders versioner. Se resten af turprogrammet her. Vitame vas, velkommen. Send os en mail.
pavel-
helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk