Наши партнеры

Tjekkiet juli 2010

Prag juli månedJuli i Prag byder på to statsfridage, et væld af koncerter, Jazzfest med danske gæster , Mahler jubilæum, markeder, damptog og meget mere. Overalt i Tjekkiet holdes mange festivaler hver sommer.

Den internationalt vigtige filmfestival i Karlovy Vary løber af stablen 2-10.juli, Rock for People i Hradec Kralove 3-6.juli er tjekkiets største rockfestival og Colours of Ostrava med Iggy Pop holdes 15-18.juli.

Vejret i Prag plejer at være dejligt i juli, gennemsnitstemperaturen for juli er 25 grader om dagen. Hvis de lokale er i byen, søger de gerne op i bakkerne til parker > Denne kulturkalender beskriver Prag i juli måned – og tip til de store festivaler andetsteds i Tjekkiet.

Book ture i Prag >> Altid dansktalende guider, daglig træffetid i Prag >>

Hradec Kralove, TjekkietVi begynder med de 3 nævnte festivaler i tre hjørner af Tjekkiet. Karlovy Vary, KVIFF > er en A-klasse festival med konkurrence og screening af langt over 200 film. I år er Submarino, R, Nuummioq og Armadillo blandt de danske bidrag. Se ekko af filmfestivalen i Kino Svetezor i Prag fra 10-18.juli.

Rock For People > har de store navne fra England i 2010, Tricky, Prodigy og Morcheeba er blandt hovedattraktionerne. Colours of Ostrava > er den største musikbegivenhed i Moravien, Iggy Pop og Stooges samt Cranberries lyser op.

I Prag er juli en god Rasinovo kajen, Moldau i Pragmåned for børn. Her vil vi gerne gøre opmærksom på to særlige favoritter. Et skib sejler fra Prag og hele vejen til Slapy dammen mod syd, hvor det er godt at bade, hver lørdag, søndag og statslige fridage. Det koster 170czk for børn, dobbelt for voksne, for en returbillet. Turen er fra 8.30 til 18.30 med nogle timers badeophold. Skibet sejler fra Rasinovo nabrezi, nær det Dansende Hus > Hvis du er landkrabbe er damptoget til Cesky Sternberk at foretrække. Toget kører 3.juli fra Branik i det sydlige Prag > til borgen Sternberk og endda Kacov med det fine bryggeri Hubertus. Læs om et bryggeri, en borg og en gård >

Aerosmith begynder juli måneds koncerter, de spiller i O2 Arena 1.juli, billetter fra 990czk. Jazz tilgodeses med berømte Pat Metheny i Hybernia teatret lige overfor Obecni Dum Borgerhuset > Bohemia Jazzfest har blandt andre Jihlava, Tjekkietgratis koncerter danske Lars Fiil d.14.juli kl.17 på Staromestske Namesti. Tjek byens bedste kalender for koncerter hos prague.tv. En koncertrække med populære programmer og gode orkestre i Borgerhusets overdådige Smetana sal hedder Prague Proms, hør for eksempel Hollywood musik d.11.juli.

Den berømte komponist Gustav Mahler fejres i 2010, 7.juli, for 200-års fødselsdag. Mahler voksede op i Jihlava, øst for Prag > I Prag markeres det med opførelse af hans 1.symfoni og lieder d.3-4.juli i Rudolfinum, den tjekkiske filharmoni. I selve Jihlava åbnes en park i Mahlers navn og i hans fødelandsby synger Thomas Hampson og Anne Sophie von Otter netop d.7.juli.

Ud over det kendte “gule marked”, Prags marked > som danskere tilsyneladende elsker, har vi bemærket at der holdes Farmermarked hver lørdag ved floden, find det lige nedenfor Palackeho Namesti, Prag 2. Hver d.1 og 3.søndag i måneden holdes prag_krypt_cyrilmethodius_katedralder også loppemarked samme sted.

I nærheden af markederne og det Dansende Hus findes krypten hvor Reinhard Heydrichs attentatmænd > blev fundet i 1942. Monumentet og udstillingen blev renoveret i vinter, vi anbefaler et besøg, årsdagen er netop passeret.

Endelig vil vi her gøre opmærksom på de to statsfridage 5. og 6.juli. En statslig fridag i Tjekkiet er ensbetydende med at offentlige kontorer lukker, at mindre butikker holder lukket, mens varehuse og souvenirbutikker med sikkerhed er åbne. Find mere information om Prag her >

Send email her eller ring +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

One Comment on “Tjekkiet juli 2010

  1. Vi overså to interessante ting i ovenstående kulturkalender, en koncert og en udstilling: 13.juli spiller hollandske The EX med etiopisk support på Palac Akropolis i Prag 3: http://tinyurl.com/2veopjy og hele juli måned er der spændende fotografier af Alexandr Hackenschmied på Cafe Louvre, Prag 1. Læs om de klassiske caféer i Prag: http://tinyurl.com/2v48gtq

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk