Наши партнеры

Ture i Prag 2014 – Om 8.sæson

prag_ture_2014-8saeson

Stastny novy rok, godt nytår! I 2014 har vi lavet faste ture i Prag i otte år. Pavel og Helge både guider og laver admini- stration. Sylva, Jitka og flere dygtige, lokale kolleger guider også fortsat på ture i det faste program, studierejser og ture i Tjekkiet med privat guide.

Vores guider er altid dansk- talende, vi mener det er en stor fordel for jer at alle er lokale. Priserne er uændrede, det er endda blevet lidt billigere for danskere med en lav kurs på den tjekkiske Koruna. Vores faste program kører 1.april til 20.oktober 2014, vi er åbne hele året! Bemærk vores vinterside i menuen, hvad med en kombination af Prag og pister?

cafe tramvaj pragAlle ture med pavel-helge kan ses på tur-siden og bestilles online indenfor den næste uge. Vi har en række nyheder til tur-sæsonen fra 1.april til 20.oktober. Alle vores ture begynder fortsat fra café Tramvaj, pånær med privat guide eller chauffør fra jeres adresse. Det er måske et byens nemmeste steder at finde og komme til med offentlig transport.

Vi nedlægger til gengæld den faste træffetid samme sted.  I kan i stedet fange os foran Tramvaj kl.8.45 mandag til fredag. I kan også ringe og aftale et besøg på kontoret. I de sidste år er prisniveauet blevet meget højt på café Tramvaj og færre kom, derfor vil vi hellere byde på en kaffe hos os eller mødes andetsteds og fortælle om lokale priser. I 2014 begynder alle dagsture kl.9, undtagen Skoda turen der afgår allerede kl.8.45. Når vi på ture tager sporvogn er billetten fortsat for egen regning, da vi næsten altid har gæster med tre-dags kort til offentlig transport.

theresienstadt ture PragI 2014 vil vi selv køre Theresienstadt mandag og torsdag, derfor bliver det udelukkende på dansk, turen begynder kl.9 og bliver så en time længere. Vi får derfor mulighed for at vise jer mere, for eksempel en kvindebarak i ghettoen, en skjult synagoge og huse, hvor danskere boede. Vi ændrer også indholdet, så de 481 danskere som sad fanget i Theresienstadt er omdrejningspunkt. De danske, jødiske fanger havde en særlig status og blev forskånet for transport til dødslejre. Alligevel var det kun 423 som kom tilbage med de hvide busser efter års mareridt. Jøder fra Prag og hele Tjekkoslovakiet var uden beskyttere, derfor kan vi også lære noget af sammenligningen. Vi knytter besøget i Theresienstadt til synagoger, mindesmærker og banegård i Prag. Vi guider selvfølgelig selv alle steder.

Vores bådtur i Prag er en klassiker, men selv en succés kan trænge til en finpudsning. Derfor begynder vi i 2014 bådtur allerede kl.17. Det giver mere tid inden båden går fra kaj, i den tid kan vi nå at invitere jer til et lille glas på vores vinbar. Det kan være vand, hvidvin eller en halvmørk øl. Det giver også anledning til at gå via snedige stræder fra prag tjekkiet vinsmagningmiddelalderen på ruten mellem det nærmeste sporvognsstop og kajen.  Vi sejler mellem kl.18 og 20, når vi går til kaj, vil vi for andet år tilbyde sjov og oplysende vinsmagning med Hr.Novotny, som vi tolker. Hvidvine fra især Mæhren når i dag verdensklasse og Hr.Novotny har en stor viden. Vi smager altid mindst fem dejlige, tjekkiske vine.

Vi er stolte af vores byrundtur tre gange ugentligt. Vi ønsker den både skal være hyggelig og grundig. I 2014 ændrer vi blot en smule på første del kl.9-12.30, pausen holder vi fortsat på den unikke, kubistiske café. Første del er altså fortsat gennem Ny- og Gammel by til Karlsbroen. Andel del af vores Prag byrundtur vil fortsætte direkte kl.12.30, over Karlsbroen til en fælles frokostpause på egentlig restaurant. Den bliver så på fire timer samlet og vil koste 400czk/person. Der bliver mere tid til Lillesiden, barok overdådighed og snak om kommunisme.

guide pavel pragEn tur op gennem Karlstejn landsby til den store, gotiske borg er også en Prag klassiker. Karlstejn blev allerede et turistmål i slutningen af 1800-tallet med tog-forbindelse. Vi har altid syntes at turen kombineres godt med besøg på glasværk, det gør vi hver tirsdag og fredag i sæsonen. Det er spændende at se alle led af den lokale produktion fra pustere over sortering til slibning. Vi guider selv og springer derfor udenom køer. Traditionen for krystal strækker sig helt tilbage til middelalderen, ligesom brygning af øl i Tjekkiet. Tidligere drak glaspustere sågar let-øl på jobbet, udskænket af arbejdsgiveren. I mellem glasværket og Karlstejn landsby ligger et lille, udsædvanligt familiebryggeri på en skrotplads. I 2014 indfører vi et fast, kort stop til en øl eller vand og chance for at købe en speciel souvenir med kort holdbarhed, en frisk og upastauristeret øl fra Berouns Bjørn.

oel prag tureI 2014 tilbyder vi desuden en ny ølrundtur i Zizkov samt en aften med middag og sort teater fredag aften. Det er ikke vores egen produktion, men ture som vores dansktalende kolleger laver. Kvaliteten er høj og oplevelserne gode til en fair pris. Vi tilbyder fortsat middelalderaften næsten hele ugen, Folkloregarden hele ugen og Jazzaften hele ugen, det vil sige Blues mandag og Jazz resten af ugen. I 2014 kan vi tilbyde vores Jazzaften i to udgaver, som hidtil med chauffør, men også på egen hånd dertil. Så kan vi nemlig tilbyde jer tre-retters middag, to drikkevarer og koncert for blot 800czk/person, det er cirka 229dkk. I 2013 forsøgte vi for første gang at tilbyde en tur til loppemarked og det enorme vietnamesiske SAPA marked hver lørdag. Vi ændrer turen til søndag, det vil fortsat være fem timer til samme lave pris, 500czk. Vi sætter samtidig guide på, i stedet for blot chauffør.

prag guide ture

Vores største kvaliteter er engagemant og viden, siger vores gæster. Vores største svaghed er risikoen for aflysning ved for få tilmeldinger,synes både gæster og vi selv. Vi kan nu garantere alle ture i det faste program med bare fire gæster. Det er vi faktisk stolte af, når vi samtidig kan holde priserne under hvad tilsvarende ture koster på andre sprog, selv engelsk. Vi har mødt en del gæster som deltog i gratis byrundture, ofte tilbudt allerede i lufthavnen. Gratis er som regel så meget sagt, der er en forventning om at betale drikkepenge alligevel. Sådan vil vi ikke arbejde. Vi gør os umage og vil derfor gerne give vores guider eller os selv en fast løn. Vi kan samtidig prale med få mennesker på turene. Typisk er vi 5-15 med, mens gratis ture ofte er med 40 eller flere. Inden længe kommer her også et indlæg med ny inspiration til private ture. Få jeres egen guide i Prag, prisen er fortsat fra blot 2500czk/ca.714dkk. Fra jeres adresse, udfra jeres interesser.

Vi svarer altid på dansk. Send e-mail her eller telefon +420 608 08 1111 Medvind i 2014, Helge og Pavel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk