Наши партнеры

Ture og markeder til påske

paaskemarked i PragPåske i Prag er topsæson, her er oftest mildt vejr, mange turister og livligt til de store markeder på Gamle bys plads og Wenzelspladsen, Vores Prag ture kører efter den faste ugeplan, herunder gennemgår vi, hvilke tilbud vi har på hvilke dage. Vi opfordrer til at bestille ture til påske i Tjekkiet i forvejen, vi får som regel udsolgt på nogle af turene.

De kendte markeder åbner i 2011 d.9.april på byens centrale pladser. Markederne holder åbent hver dag indtil 1.maj. Religion spiller en lille rolle i Tjekkiet, her er ingen helligdage, kun statsfridage. I Tjekkiet holder man således kun fri 2.påskedag, og det oven i købet på grund af en gammel, hedensk skik, hvor frugtbarheden det kommende år sikres ved at piske pigerne.

ture i prag 2011Sidst i denne uge sætter vi også vores normale kulturkalender for hele april online. Besøg pavel-helge.dk igen torsdag!

Alle vores Prag ture afvikles som sagt efter den faste plan til påske 2011. Den eneste ændring er den særlige påskefrokost med kanin, som vi spiser på Sternberk tur lørdag d.16 og lørdag d.23.april, vores meget lokale tur til tre landsbyer ved Sazava floden. Bestil ture i Prag her > Vores ugeplan:

prag paaske marked2.påskedag er den eneste dag omkring påske, hvor banker, offentlige kontoret og nogle forretninger holder lukket. Markederne er åbne endda. Påske hedder Velikonoce. Glædelig påske er Veselé Velikonoce. Herunder tre typiske tjekkiske traditioner, du vil se i Prag:

  • Påskeæg Kraslice, de males i hånden, hvis det er fint. Du kan købe alskens påskeæg i Prag. De fineste finder du ofte hos ældre damer som sælger dem fra kurve rundt i byen.
  • Pisken Pomlazka, de bør flettes i hånden, men i dag købes de ofte færdige. Mænd skal klaske pigerne bagi for at skikre frugtbarheden.
  • Dyr, særligt lam, laves som kage til påske. Tjekkerne spiser oftere kanin end rigtigt lam til påske, en del familier har ikke særlige traditioner.

krizikova fontaene i PragVi møder ofte mange familier til påske. Derfor slutter vi dette korte indlæg med en anbefaling til børn. Matejska Pout er et tivoli som holdes hvert forår over påske. I år er det 45.gang at det netop holdes ved Vystaviste i Prag 7. Det er tivoli som minder lidt om bakken med 120 attraktioner. Discomusikken er høj og attraktionerne i neonfarver. Der er en gammel rutschebane, radiobiler og pariserhjul, fadøl i platkrus, pølser og hvad der ellers hører til. Matejska Pout er åbent hver dag, hverdage fra 14-21, i weekender fra 10-22. Om Prag 7 her >

SEND OS E-MAIL. Ring: +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk