Наши партнеры

Bryggeribesøg Prag

prag bryggeri middagBryggeribesøg Prag er en hyggelig efter-middag med din lokale guide på dansk. En kort spadseretur og ti minutter i sporvogn bringer os til “Vinmarkerne”. I et tidligere bryggeri åbnede fire entusiaster i 2011 et herligt, lille bryggeri med fokus på kvalitet.

Vi skal på rundvisning i en halv time, og så nyde en suppe og deres øl, mens vi snakker om øl-vaner, nye bryggerier og meget andet. Prikken over i’et kommer lige over gaden, hvor vi får en øl til dessert der er stærkere og måske mørk.

  • Fre kl.13-17. Sporvogn, kort til fods
  • Pris 360dkk/1200czk per person

bestil-ture-gron

 

 

Hvis du har lyst til at se detaljerne på et Prag bryggeri og spise en god suppe og smage et par forskellige øl, er det fredag eftermiddag. Vi guider til det skønne Vinohradsky Pivovar i Prag 2. Turen her er med sporvogn og kort til fods. Vi drikker og spiser på bryggeriet der bare er nogle år gammelt, Pavel bor om hjørnet og kender nu også ejerne.bryggeri middag guider

Vi skal på en rundvisning, hvor vi guider selv på dansk. Vi vil vise dig både kedler og tanke. Vi skal tale om malt fra øst, humle fra Nordbøhmen og betydningen af lyse lagerøl, pilsnere, for vores tjekkiske hverdag. Tre slags øl, når vi at smage her. Fadøl selvfølgelig. Din guide på dansk gør forskellen. Du får undervejs masser af lokal information og får derfor bedre forståelse af både tjekkisk bryggeri- og værtshus kultur samt tjekkiske vinkler på livet i al almindelighed. Din lokal guide giver også masser af tip til mad og drikke.

Vi går først en kort tur fra mødestedet ved café Tramvaj. Allerede her bliver det tydeligt at gaderne forandrer sig, som vi lægger afstand til pladsen og de fleste mennesker. Vi skal ti minutter med sporvogn op ad bakke mod øst. Vi står af få hundrede meter fra bryggeriet. Vinohrady er et spændende kvarter, hvor vi skal tale om de gamle vinmarker, den gigantiske prag bryggeri fadoelkirkegård, de dyre boliger nu og hverdagen for beboere. Bryggeriet Vinohradsky Pivovar er åbnet i lokalerne fra et tidligere bryggeri. Derfor har vi også rig anledning til at tale om udviklingen for bryggerier i Tjekkiet både før og efter fløjlsrevolutionen. Vi guider i øvrigt gerne til en række forskellige bryggerier. Se private udflugter i eller fra Prag.
bestil-ture-gron

Vi får hurtigt den første fadøl i hånden, det hedder jo Bryggeribesøg. Vi regner med tre små til hver. Bryggeriet arbejder med bryggeren Frantisek Richter, ham kender vi allerede fra tidligere år på bryggerierne U Bulovky og Jihomestsky Pivovar. I Vinohrady er det klassisk tjekkisk båret af to lyse øl, en 11 og en 12 graders. De har ofte en ravgylden på Wienermalt og en Indian Pale Ale. Du kan se faktisk også kedlerne fra vinduerne i restauranten. Suppe hører til ethvert ordentligt tjekkisk måltid, vi får dagens tilbud, så vi kan balancere øllene.

Bryggeribesøg Prag. Oplev Tjekkiet på dansk med de lokale

prag bryggeri skumGodt mætte af indtryk skræver vi over gaden til en mindre og sjov specialist bar, hvor de specialiserer sig i øl og pølser. Vi runder af med en kraftig specialøl som kontrast til de traditionelle lyse, vi netop fik. Specialist baren har typisk stout typer, andre mørke og kraftigere lyse. Alt efter øjeblikkets friske tilbud.

Sidste år kørte vi, Pavel og Helge, fra Prag til feriemesse i Herning. Vi fik skænket nogle hundrede liter fadøl fra Beroun-. Forrige år var det herfra Vinohradsky Pivovar. Det var så vidt vides første gang den blev skænket i Jylland. Odenseanere kan til gengæld nyde øllen på Dunkbar, det har vi desværre ikke nået at prøve endnu. Se også vores Youtube Youtube video om fadølsrejsen her. Prøv Prag Bryggeribesøg.

Gå til oversigten over alle ture her >

Læs en dansk bedømmelse af øllene fra Vinohradsky Pivovar her. Beertalk.dk

 

Vi har guidet på bryggeri ture i mere end 10 år nu! Skoda turen afslutter vi med frokost i en klippekælder under Klaster bryggeri. Bemærk også vores Øl rundtur hver torsdag til fire, lokale værtshuse i Zizkov bydelen.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk