Наши партнеры

Cesky Krumlov tur Tjekkiet

cesky krumlov tur tjekkietCesky Krumlov tur Tjekkiet. Vores tur fra Prag går til Sydbøhmens Unesco perle, den smukke og utrolig velbevarede renaissance by Cesky Krumlov i en krumning af Moldau midt i skoven. Borgen er Centraleuropas næststørste, efter Prag, og den velbevarede bykerne med smalle stræder er uden biltrafik.

Vi skal på en byvandring og spise lokal frokost. Du får tid på egen hånd. Køreturen er relativt lang, to en halv time hver vej, dette er vores længste tur.

  • Planlagte afgange: 7.7,14.7,21.7,4.8
  • 500dkk/1600czk med alt inkluderet
  • Vi går nogle kilometer, lidt op og ned

bestil-ture-gron

Cesky Krumlov tur Tjekkiet

cesky krumlov tur tjekkietCesky Krumlov tur Tjekkiet. Byen blev for første gang nævnt i skriftlige kilder i 1309, i et dokument hos Kong Henry d.1 af Rosenberg. Unesco har fredet slottet og hele den historiske by. Unesco skrev i sin begrundelse for at optage Cesky Krumlov på listen over Verdens Kulturarv: “Cesky Krumlov er et enestående eksempel på en lille centraleuropæisk by fra middelalderen, hvis struktur og bygninger i den historiske kerne, sin økonomiske betydning og relativt uforstyrrede organiske udvikling over de sidste 5 århundreder”.

Det er fristende at sammenligne Cesky Krumlov med Prag forstået på den måde at begge byer er sin egen største attraktion. Du skal ud og spadsere i gaderne for den bedste oplevelse. Over 300 bygninger i byen er bevaringsværdige. Vi skal derfor selvfølgelig på en byvandring sammen, på dansk som altid. Vores tur går gennem Gamle by og til borgen, hvor du kan bestige det smukke renaissance-tårn som er synligt på fotografierne. Du kan efter frokosten nå at besøge de skønne haver eller det lokale Eggenberg bryggeri.

Cesky Krumlov tur Tjekkiet

cesky krumlov tur tjekkietDet menes at navnet Cesky Krumlov kommer fra tysk, Krumme Aue, den “krumme eng” som giver mening i forhold til hvordan Moldau floden, Vltava, omkranser byen. I gennem historien tilhørte borgen flere adelige familier, Rosenberg, Schwarzenberg og Eggenberg. Sidstnævnte gav også navn til det lokale bryggeri. Den nyere historie er ikke mindre fascinerende, synes vi. Indtil 1989 boede byens bedsteborgere i forstæderne, i nye betonblokke, mens mange lokale sigøjner-familier og andre med små midler boede i den  ikke-renoverede bykerne. Det vendte på en tallerken efter Fløjlsrevolutionen, som der blev sat i stand og huspriserne steg. I dag lever byen mest af turisme, men grafit-minen, skovbrug og adskillige papir-værker var tidligere hovedindtægten.bestil-ture-gron

Denne beskrivelse udvides i februar måned 2019.

Betingelser for Prag ture. Gå til alle turene 2019 her. Læs ældre blog om Cesky Krumlovs 700år.

Besøg vores firma side: alternatives.cz s.r.o.

cesky krumlov tur tjekkiet

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk