Наши партнеры

Karlstejn og glas

karlstejn og glasvaerk Karlstejn og glas. Vil du helt tæt på glaspustere og slibere? Kunne du tænke dig en gåtur med udsigt til den berømte borg? Måske vil du også med til lokal frokost på en skrotplads! Vores tur fra Prag går både til en glaspustende familie og et større glasværk, hvor de puster og sliber fint krystal med traditionelle metoder. Vi skal opleve det hele og besøge fabriksudsalget der byder på markante besparelser i forhold til Prag.bestil-ture-gron

Vores næste stop bliver hos familien Meyer, bryggeriet Berouns Bjørn, hvor guiden gerne forklarer om de lokale frokoster, du kan nyde med den håndholdte øl. Frokost for egen regning, lokal pris. Fortjent er det efter to besøg og butik. Og hyggeligt på skrotpladsen. Du kan også købe øllene, den mørte tretten graders er uovertruffen. Endelig triller vi gennem de smukke, skovklædte bakker til landsbyen Karlstejn. Vi sætter dig af under borgen og så kan du gå afslappet ned til mødepunkt ved floden Berounka.

PRIS: Czk 1500 / ppbestil-ture-gron
TID: Kl.10-16. Afgang: 4.4, 2.7, 16.7, 30.7, 17.10
ANTAL: 6 gæster i snit (maks. ca.25)
AFSTAND: 1 time hver vej i minibus, vi går korte stræk
INKLUSIVE: Kørsel, entré, guide på dansk

Karlstejn og glasværk

Siden forrige år besøger vi først et lille glaspusteri, før det større glas krystal tjekkietRückl værk. Så kan du opleve flere typer af produktion og handle både farverigt og klassisk ciseleret krystal. Det lille glasværksted ligger i en anden landsby. Det er en familieproduktion siden 1996, hvor de både blæser, strækker og former glasset. Deres ovn har tre keramiske kamre, de brænder med 1200grader på gas. Her kan du endda få lavet personlige ting på bestilling. Deres egne ting er meget gunstige sammenlignet med Prag priser.

Vi synes besøget på Rückl glasværk vest for Prag er mægtig fascinerende af flere grunde. Vi guider selv uden at skulle vente på andre grupper. Vi skal se alle led af produktionen, pånær pudsning. Vi begynder ved den enorme naturgasoven Jana II, hvor glaspusterne i shorts og sandaler arbejder foran den 1200 grader varme ovn. Værket er i det forløbne år overtaget af en kendt, tjekkisk glasdesigner, der fortsætter Rückl familiens traditioner fra flere århundreder. Hør mere på turen. Rückl glasværk har med ejerskifte åbnet butik i Prag centrum, de laver en ny, dyrere designlinie der sælges der. Køb på værket til de bedste priser!I sorteringen bliver cirka en trediedel af produktionen knust og brugt igen, der tjekkes for luftbobler og balance inden godkendelse. I den tredie afdeling vi ser vi sliberne arbejde. Glasværket Rückl arbejder i dag med en tradionel prag rejser 2021produktion med typiske dekorationer for Bøhmen, rige slibgninger og ciseleringer og gerne guld. De fine klinger med diamanter til slibning og den store gasovn er ny teknologi, men ellers følger produktionen af krystal fortsat helt tradionelle metoder. Inden krystallet er færdigt skal det pudses, vi går dog direkte til fabriksbutik, hvor Rückls udvalg af fornemt 24% blyindhold krystal sælges.
Bøhmen har siden Karl d.IVs regeringstid i det 14.århundrede været kendt for sit fine krystal. De tidligste udgravninger peger på 1250. I det 16-århundrede skiftede glasset karaktér med brugen af meget kalkholdigt glas med indhold af potaske. Råvarerne fandtes i Bøhmen der også blev kendt for sine fine udskæringer og graveringer. Det klare krystal kunne udkonkurrere mindre stabilt glas fra Venedig og meget blyholdigt glas fra England. Under den tidlige industrialisering i Bøhmen voksede krystal-produktionen, det blev understøttet af skoler i Kamenický Šenov og Novy bor fra 1856. I Danmark hentede Holmegaard i sin tid bøhmiske glaspustere.

Karlstejn og glasværk. Glaspusteri og bryggerirestaurant

tjekkiet bryggeri frokostbestil-ture-gronKarlstejn brog troner kæmpe stor på en naturligt befæstet klippekam og den tilhørende landsby strækker sig fra floden Berounka op i skoven mod borgen. Landsbyen er præget af turisme siden det 19.årh. I dag dominerer mange restauranter med hyggelige terrasser – eller ild i pejsen indenfor – og mange fabriksudsalg fra forskellige glasværker i området. Nogle gæster vil helt op i borggården, mens andre har fokus på krystal. Uanset er det dejligt at slente i landsbyen, hvor der ikke er gennemkørende biltrafik og den statsfredede skov breder sig omkring dalen. Guiden viser gerne vej på en lille gåtur gennem skoven til udsigter, sig til. Bemærk at vores tur bevidst er langt an efter et kortere ophold i Karlstejn. Vu synes ikke byen er så livlig mere, derfor kan det heller ikke altid nåes at få en rundvisning på borgen. Bestil en privat udflugt for det.

karlstejn borg tjekkietKarlstejn betyder Karls borg. Den imponerende, gotiske borg er speciel med sin skjulte placering i skoven, modsat andre middelalderlige borge der blev bygget for at kontrollere handelsveje. Den måske vigtigste Bøhmiske konge – og tysk-romersk kejser – Karl d.IV satte sig utrolig mange spor i Prag, mange af de seværdigheder vi søger endnu i dag er hans værk, fra Skt.Vitus katedralen over Karlsbroen til Karlsuniversitetet og bydelen Nove Mesto / Nye by. Karlstejn borg blev bygget som Karl d.IVs jagtslot, hans refugie fra hof-livet og de fire koner han sled op og til at opbevare hans store samling af relikvier. Byggeriet af borgen blev finansieret af sølvminerne i Kutna Hora. Vi synes altid det er værd at besøge borgens gårde for at fornemme konstruktion og beliggenhed, men rundvinsninger er lidt tunge med deres egne guider. Karlstejn borg er blandt andet berømt for Helligkors-kapellet med 3000 halvædelstene i væggene og krystaller i loftet der glimter som stjerner. Karlstejn borg er bygget en del om og den var både belejret af Hussitterne i det 16-århundrede og den svenske hær under tredive-års krigen.

bestil-ture-gronVi kører efter langt ophold videre langs Berounka floden mod øst til den rammer Vltava / Moldau, så drejer vi ind mod Prag midtby igen via Smichov, Prag 5. Vi slutter cirka kl.16.00, som altid ved café Tramvaj på Vaclavske Namesti / Wenzelspladsen.  ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

Glas og Karlstejn  2023

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk