Mikrobryggeri

Mikrobryggeri

TID 18.00 – 21.30
MØDESTED Cafe Tramvaj
DAGE TIRSDAG
FÆRDSEL Med sporvogn
MAD-DRIKKE Inkl. Alle øl og middag
PRIS/pers 1000czk

BESTIL Mikrobryggeri

 

Vi tager til det fine mikrobryggeri Jihomestsky pivovar.

Vi har en reservation ved langbord, på bænkene. Først skal vi tage stilling til, hvilken øl I vil begynde med. Richter serverer kun egne, friske øl. Vi ved derfor ikke altid på forhånd, hvilke øl der er drikkeklare. Jihomestsky Pivovar har altid deres egen lager, en lys (svetly pivo) 12,3 graders øl med en let bitter smag og 5procent alkohol. Frantisek Richter brygger, på nær jule- og påskeøl, altid efter det Bayeriske Reinheitsgebot, der er ingen tilsætning til ingredienserne, malt, humle, gær og vand. Øllene er overgærede, i åbne kar og de lagres på egefade. Richter arbejder fortløbende med at udvikle øllene.

Deres mørke øl cerny/tmave pivo, er 14graders. Den mørke farve opnåes ved at riste malten og skabe en karamelisering. Blandt tjekkiske mænd siges det i øvrigt at mørke øl er for kvinder, der ønsker større bryster. Blot ca. 5% af tjekkisk øl er mørkt. Ofte kan vi også smage deres fine Richter Prazsky Hefe-Weissbier, overgæret 12,8 graders øl, med en alkoholprocent på 4,9. Let og meget delikat. En berømt ølanmelder beskrev smagen af Richters normale, lyse øl således: “en rig humleduft og en varmende maltduft påvirker næsen, med en sprød citrus og let gæret første smag, fuldt af en perfekt afbalanceret sursød smag”.

urqell tur prag pilsenTjekkerne begyndte at brygge pilsnerøl i 1842, da den bayerske brygmester Josef Groll blev hentet til byen Pilsen. LÆS OM VORES NY TUR TIL PILSEN HER>>> Han fandt ud af at lave undergærede øl. Til industriproduktion sikrer undergæring en ensartet kvalitet. Øllene bliver filtrerede og dermed flotte og klare. Det var dog først i slutningen af 1800-tallet, at man også styrede kultiveringen af gæren og dermed fik en målbar videnskab. De store bryggerier pastauriserer samtidig øllene, når de tappes på flasker og tønder. Endelig plejer man at tilsætte bobler ved carbonisering omkring fadølsanlægget. Hos Richter får vi smagen direkte fra kilden, uden kortslutninger. Frantisek Richter sagde engang, at selv når opskriften følges perfekt, bliver øllene aldrig helt ens. Luft, vand og humle, det falder altid forskelligt ud.

Richter har selv bygget bryggeri- og værthusinteriør. To store kobberkedler, som Richter selv bankede ud, står i hjørnet. Det sikrer os en fantastisk duft af humle på værtshuset. Bardisken er lavet af fem store træer, og lamperne i kobber er også hjemmelavede. Stoltheden ved håndværket går igen, alt fra frankfurterpølser Klobasa over gullash til desserter er hjemmelavet her. Det er Fru Richter som står med ansvaret for driften af restauranten.

Vi skal ikke kun drikke, vi skal også spise en fuld tjekkisk menu. Når vi har bestilt første øl, får vi dagens suppe polevka. Vi fortsætter med den lækkert tilberedte og anrettede Gullash med knedliky og slutter med de fine kager fra Richter egen konditori.

Du kan selvfølgelig besøge bryggeri og værtshus alle dage. Der er åbent 11-23. Der er livemusik udvalgte aftener. BESTIL MIKROBRYGGERI HER

pavel-helge.dk

Links

Nelso.dk Local Search

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. Bestil online, betal her. 100dkk/350czk
LÆS MERE

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 15.3-1.11 2016 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se kort til mødested >

Ture i Prag 2016 (PDF)

Her er vores brochure til læsning online eller printer10.sæson 2016 15.3-1.11 til printer (PDF 10,8MB). Oplev mere med de lokale, dansktalende guider!

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2015 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her