Prag øltur med lokal guide

prag øltur 2016Prag øltur. Gå med din lokale guide på opdagelse i tjekkisk øl og værtshuskultur. Oplev fire Prag værtshuse med forskellig karaktér og flere typer øl på en hyggelig tur gennem Vinohrady og Zizkov. Unikke øl brygget til stederne og tjekkisk mad

I 2016 begynder vores Prag øltur, eller ølrundtur, i Vinohrady, Prag 2. Siden går det ned af bakke til Prag 3. Fingermad undervejs og middag!

  • Fredag kl.16-21 fra 1.4-1.11.
  • 1200czk/pers. Husk egen sporvognsbillet
  • Inkl. Alle øl/drikkevarer og mad bestil-ture-gron

 

prag_øltur_4Prag øltur i 2016. Vi har i år valgt en ny rute for vores tur om øl hver fredag. Pub-crawl laver vi ikke. Vi lægger vægt på at respektere omgivelserne, så vi kan nyde de lokale steder. Vi starter som sædvanlig fra Café Tramvaj. Vi tager sporvogn eller metro op ad bakke til en smuk kirkeplads i Vinohrady. Guiden kan være behjælpelig med at købe en billet. Her venter et skønt værtshus, et sandt øl-paradis med mange haner og et sikkert udvalg. Det giver os anledning til at tale om tjekkiske øltyper mens I når at smage de første slags. Gradsangivelserne 10, 12 med flere er ikke alkoholindhold! Vi skal tale om den nye tjekkiske brygge-lovgivning med tydligere skelnen mellem under- og overgærede øl, hvorfor vi gerne drikker u-pastauriseret øl og meget andet.

Vi skal slentre kort til næste, hyggelige stop. Undervejs får vi indtryk af kvarteret og udsigt til det dominerende TV-tårn. Andet værtshus er dagligt omdrejningspunkt for mange i kvarteret, som det er normalt endnu i Tjekkiet. Værtshuset ligger på en dejlig plads, hvor vi kan nyde øllene udendørs i godt vejr. Kælderen er stemningsfuld til køligere dage. De får brygget egen lagerøl med tydelig humle, den er bitter. De har også to mørke øl at sammenligne med og flere overraskelser. Vi skal også smage første klassiske tilbehør til øl.

Prag øltur. Kvartererne Vinohrady og Zizkov

prag oeltur moerkNår vi går den korte tur mod tredie stop, krydser vi også grænsen mellem Vinohrady og Zizkov. Spydige tunger sammenligner med Østerbro og Nørrebro. Vi går fra det borgerlige kvarter med rige ejendomme, stukfacader og høje etager, til smallere gader uden træer og mindre vinduer, uden så mange karnapper. Bydelen Zizkov sætter i dag rekorder med flere værtshuse end under den første republik og eftersigende den højeste koncentration af udskænkninger per indbygger noget sted. Undervejs på Prag øltur er et af fire værtshuse endnu med en ryge-afdeling. Vi ser ikke skævt til dig, hvis du undervejs vil have en vand, et glas vin eller andet alternativ til en øl. Det er dog lokale værtshuse vi besøger, så forvent ikke udvalg smoothies og kaffer med mælk.

Tredie stop er et hyggeligt værtshus, hvor de klogt satser på øl og pølser i kombination. Der er ikke tvivl om hvilken fingermad, vi nu skal smage til næste øl. De får produceret friske pølser, parek, en med opskrift fra 1924. Her er mindst seks slags tjekkisk øl på fad. De får også brygget egen lagerøl, ofte smager vi her en lidt kraftigere type. Dette værtshus fungerer samtidig som ølbutik, eller på tjekkisk pivoteka. Så her kan I oven i købet sikre jer en unik souvenir. De typiske stejle Prag gader i Zizkov leder os naturligt prag øltur værtshusned af bakke med fjerde og sidste stop. I det ældste, fungerende værtshus lokale i Zizkov, under bakken hvor Jan Zizka, den enøjede Hussitter-general, troner på bakkekammen. Bydelen Zizkov bærer hans navn. Hussitterne dukker nok op igen i samtale om kvarterets identitet.

Det sidste Prag værtshus er forbundet med Kostelec bryggeri, vi besøger på vejen hjem fra Kutna Hora. De serverer egne øl og flere udvalgte fra kolleger. De har seks haner og passer rengøringen vældig samvittighedsfuldt. Her vil i typisk kunne vælge mellem både lyse, halvmørke, mørke og stærke typer. Jeres lokale guide har valgt et godt måltid, så vi kan nyde de sidste øl i ro og mad med balance i maven. Nogle klarer sig her med en enkelt stor øl til bestil-ture-gronafslutning, andre når at smage nogle stykker, måske i mindre glas. Alle øl til turen slutter, fingermad og middag er inklusiveNår vi afrunder Prag øltur, vil vi som guide gerne tage jer med retur til centrum. Bussen kører udenfor døren. Vi kan også vise jer til sporvognen direkte til startpunktet på Wenzelpladsen, eller alternativt anbefaler vi meget gerne flere spændende Zizkov værtshuse at fortsætte på efter kl.22. Prøv os bare af.

Vores Karlstejn og glasværks tur er med frokost på Berouns Bjørn bryggeri. Skoda turen afrundes med frokost på Klaster bryggeri og vi stopper ved Kostelec bryggeri på vejen fra Kutna Hora ALLE PRAG TURE > 

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

Oplever du byen på egen hånd, har vi sat syv værtshuse og seks restauranter med gode tjekkiske fadøl i Prag på bykortet. Download på forsiden. For en dedikeret oplevelse og to kvarterer, så prøv Prag øltur.

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-1.11 2017 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture (PDF) 2017

Vores brochure. Læs online eller print her 11.sæson 2017 15.4-1.11 (PDF 2MB). Herunder også gratis hjælp Prag kort 2017 med 30 lokale tip (PDF 4,8MB)

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2017 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her