Prag bryggeri middag

prag bryggeri middagPrag bryggeri middag er en hyggelig aften med din lokale guide på hjemmebane. En kort spadseretur og ti minutter i sporvognen bringer os til “Vinmarkerne”. I et tidligere bryggeri åbnede fire entusiaster i 2011 et herligt, lille bryggeri med fokus på kvalitet. Vi skal nyde øl og mad, mens vi snakker om øl- vaner, nye bryggerier. lyse øl og meget andet. Prikken over i’et kommer lige over gaden, hvor vi får en øl til dessert der er stærkere og måske mørk.

  • Tirsdag kl.17-21. Sporvogn
  • Pris 1200czk/person

bestil-ture-gron

Hvis du har lyst til at besøge et Prag bryggeri og spise en god tjekkisk middag i godt selskab er det tirsdag aften. Vi guider til det skønne Vinohradsky Pivovar i Prag 2. Turen her er med sporvogn og kort til fods. Vi drikker og spise på bryggeriet der bare er nogle år gammelt, Pavel bor om hjørnet og kender nu også ejerne.bryggeri middag guider

Vi skal nyde en god middag med suppe, forskellige forretter og hovedret. Tre slags øl, når vi at smage her. Fadøl selvfølgelig. Din guide på dansk gør forskellen. Du får undervejs masser af lokal information og får derfor bedre forståelse af både tjekkisk bryggeri- og værtshus kultur samt tjekkiske vinkler på livet i al almindelighed. Din lokal guide giver også masser af tip til mad og drikke. Vi afslutter  med en mørk- eller specialøl på en specialist-bar over gaden.

Vi går først en kort tur fra mødestedet ved café Tramvaj. Allerede her bliver det tydeligt at gaderne forandrer sig, som vi lægger afstand til pladsen og de fleste mennesker. Vi skal ti minutter med sporvogn op ad bakke mod øst. Vi står af få hundrede meter fra bryggeriet. Vinohrady er et spændende kvarter, hvor vi skal tale om de gamle vinmarker, den gigantiske prag bryggeri fadoelkirkegård, de dyre boliger nu og hverdagen for beboere. Bryggeriet Vinohradsky Pivovar er åbnet i lokalerne fra et tidligere bryggeri. Derfor har vi også rig anledning til at tale om udviklingen for bryggerier i Tjekkiet både før og efter fløjlsrevolutionen. Vi guider i øvrigt gerne til en række forskellige bryggerier. Se private udflugter i eller fra Prag.
bestil-ture-gron

Vi får hurtigt den første fadøl i hånden, det hedder jo Prag bryggeri middag. Vi regner med tre små til hver. Suppe hører til ethvert ordentligt tjekkisk måltid, vi begynder med dagens friske. Så vil vi gerne smage på en række forretter til deling, så du får smagt på både pølse og ost. Vi vælger hver især den hovedret, som tiltaler os mest blandt de udvalgte. Måske en gulas på hjort, oksekæber eller en schnitzel. Bryggeriet arbejder med bryggeren Frantisek Richter, ham kender vi allerede fra tidligere år på bryggerierne U Bulovky og Jihomestsky Pivovar. I Vinohrady er det klassisk tjekkisk båret af to lyse øl, en 11 og en 12 graders. De har ofte en ravgylden på Wienermalt og en Indian Pale Ale. Du kan se kedlerne fra vinduerne i restauranten.

Prag bryggeri middag. Oplev Tjekkiet på dansk med de lokale

prag bryggeri skumGodt mætte skræver vi over gaden til en mindre og sjov specialist bar, hvor de specialiserer sig i øl og pølser. Vi runder af med en kraftig specialøl som kontrast til de traditionelle lyse, vi netop fik. Specialist baren har typisk stout typer, andre mørke og kraftigere lyse. Alt efter øjeblikkets friske tilbud.

Sidste år kørte vi, Pavel og Helge, fra Prag til feriemesse i Herning. Vi fik skænket nogle hundrede liter fadøl herfra Vinohradsky Pivovar. Det var så vidt vides første gang den blev skænket i Jylland. Odenseanere kan til gengæld nyde øllen på Dunkbar, det har vi desværre ikke nået at prøve endnu. Se også vores Youtube Youtube video om fadølsrejsen her. Prøv Prag bryggeri middag.

Gå til oversigten over alle ture her >

Læs en dansk bedømmelse af øllene fra Vinohradsky Pivovar her. Beertalk.dk

 

Vi har guidet på bryggeri ture i mere end 10 år nu! Vi spiser på Karlstejn tur frokost på bryggeriet Berouns Bjørn. Skoda turen afslutter vi med frokost i en klippekælder under Klaster bryggeri. Bemærk også vores Øl rundtur hver fredag til fire, lokale værtshuse i Zizkov bydelen.

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. 2 x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-20.10 2019 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2019

Program for ture 2019 1.4-20.10 bliver klar inden 1.1. Her er det endnu ugeplan 2018: UGEPLAN Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2019 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her