Наши партнеры

Prag klassisk byvandring kl.9

Prag guide byrundturPrag klassisk byvandring 2022 med din guide på dansk er en introduktion til byen for jer der kommer første gang – og for jer der vil opdage nye sider af byen. Prag til fods på dansk er den bedste begyndelse. Gennem Nye by og Gamle by til det astronomiske ur. Vi er små hold, bare 7 gæster (gns) sidste år. Du får masser af relevante, lokale tip og kan finde Tycho Brahe såvel som alt andet. Vi er undervejs i ca. tre timer til fods. Undervejs pause med guide hjælp og bykort, gratis.

  • kl.9-12.30. Pause undervejs. (11.4, 14.4, 13.5, 27.5, 3.6, 3.7, 7.7, 10.7, 14.7, 17.7, 21.7, 24.7, 28.7, 31.7, 4.8, 16.10, 20.10). 
  • Czk 400 / Dkk 130 pp. Til fods, korte afstande. Se også Lokal byvandring 

bestil-ture-gron

 

 

prag klassisk byvandringKlassisk Prag byvandring er vores grundtur. Har du aldrig været i byen før, er dette begyndelsen. Har du været her før, men du vil se mere end hovedgader fælder og få aktuelle tip fra en lokal guide, er dette turen for dig. Vi guider altid på dansk, ligesom et barn under 12 per en voksen er til halv pris. Børn går gerne med, er vores erfaring. Undervejs, eller til sidst, holder vi pause på café, hvor guiden også kan hjælpe individuelt med aktuelle tip. Vi starter fra Café Tramvaj, vores  centrale mødested på Wenzelpladsen – som dog ikke er en god café. Vi skal fortælle om masser af alternativer undervejs.

Torsdag går vores byvandring eftermiddag til Prags borg og Lillesiden. Se vores Lokal Prag byvandring hver lørdag, netop når Gamle by er mest fyldt. 2020 nyhed!

Prag klassisk byvandring handler især om to ting. Du skal have en god orientering i byen, praktisk i forhold til at undgå turistfælder og kunne finde de sjove, lokale oplevelser. Samtidig vil vi gerne give et grundrids af byens historie, rige arkitektur og en tjekkisk vinkel på byen og landet. Tjekkiets hovedstad er en ualmindeligt smuk, middelalderlig by. Det er også en by hvor vækst i turismen gør nogle steder næsten ufremkommelige og alt for dyre. Vores mission er at give dig de bedste kort på hånden til at navigere i det perspektiv. Vi elsker Prag og det vanskeligste for os guider i Prag er normalt ikke hvad vi nu kan fortælle, men at fortælle det væsentlige og droppe alt det, vi ikke kan nå.

Prag byrundtur cafeVaclavske Namesti er typisk på den måde. Pladsen der mest minder om en boulevard var oprindelig hestemarked. De middelalderlige spor findes under jorden i dag. De lokale steder i gyder og passager. I toppen ligger det, for den nationale vækkelse, vigtige Nationalmuseum med skudhuller fra invasionen i august 1968, ved siden af den tidligere, kommunistiske parlamentsbygning. Den amerikanske radiostation Radio Free Europe overtog, de er siden flyttet og bygningen er endt som en del af Nationalmuseet. Husk den ældre del er nyrenoveret!

bestil-ture-gron

 

Når vi selv er på rejse, fylder det lige så meget at finde god mad som de spændende seværdigheder. Vores tur er derfor møntet på at du nemmere skal kunne orientere dig. Dels geografisk, dels i forhold til en turisme præget by med et fremmed sprog. Hvor blev de lokale af? Hvordan fungerer metro og sporvogne? Hvad koster lejligheder og butikslejer? Hvor findes de lækre, lokale frokoster? Hvilke supermarkeder og kiosker er værd at bruge med mere er typiske ting, vi berører undervejs.

Pladsen vi forlod i sidste afsnit rummer på øverste halvdel også monument til studenten Jan Palach, hvor han brændte sig selv 1969. Samme sted blev kimen lagt til fløjlsrevolutionen, netop under Palach uge i januar 1989. I Hotel Evropa læste Franz Kafka op for sine forfatterkolleger og 21.november 1989, talte Vaclav Havel og Dubcek fra balkonen ved Melantrich huset. I den modsatte ende stod Mustek, en middelalderlig byport. Wenzelpladsen er også et dyrt strøg, hvor de lokale steder nu gemmer sig. Find i øvrigt offentlige og rene toiletter, mod betaling, under jorden på metro-stationer.

Et særkende ved en tidlig, middelalderlig by er netop de mange skjulte sider. Når vi begynder fra Wenzelpladsen går vi kort til det smukke passage-kompleks Lucerna. Her skal vi se overdådig Art Nouveau arkitektur i et kompleks bygget af Havel familien. Den charmerende passage er helt eksemplarisk for Prags midtby, her findes biograf, caféer, værtshuse og special butikker for den opsøgende. Hvis du kun går i hovedstrøgene i Prag, vil du kun se det halve. Samtidig er de sjove, lokale forretninger, de små caféer og de snedige værtshuse meget nemmere at finde, når du kommer væk fra udsigter og de største seværdigheder. Vores rute fortsætter tværs over sporvogns- og forretningsgaden Vodickova til endnu en passage. Her passerer vi de vel bedste vaffelis i Prag på vej til Franciskanernes klosterhave.

prag_astronomisk_urDen videre tur går forbi Narodni / National- boulevarden, hvor vi får kig til Nationalteatret og stedet, hvor fløjlsrevlutionen begyndte 17.november 1989. Vi passerer så førnævnte Mustek på vej til Stænderteatret, her stod bl.a. Mozart på podiet. Her ligger også de ældste dele af Karlsuniversitetet. Vi vil videre krydse vi den gamle kroningsvej, for at runde Tycho Brahes gravkirke, Týn. Det er skiftende, om vi kan komme ind undervejs. Vi fortæller dig, hvordan du sporer vores landsmand på egen hånd. I hjørnet af Gamle by, på den nordlige side af Gamle bys plads ligger den tidligere jødiske ghetto. Forbindelsen til nazisme og vores Theresienstadt tur samt kommunisme er ikke til at komme uden om. Rådhuset, hvor uret hænger, er med sine mange etaper, fra underjordiske til tårn, i sig selv typisk for Prags historie. I øvrigt er en undergrunds-tur her kort, vi anbefaler hellere undergrundsbesøg i mange andre tjekkiske byer, måske Brno.

Vi laver i 2020 denne Prag klassisk byvandring fast tirsdag og fredage til ferier. Til påske d.3. og 10.april. I sommerferien fra 3.juli til 7.august. Til efterårsferien fredag d.9 og d.16.oktober. Vores Prag sejltur > er en magelig forlængelse af en byrundtur, hvor du på floden kan nyde udsigten til mange af Prags vigtigste seværdigheder og få god tid bestil-ture-gronmed din lokale, dansktalende guide til spørgsmål. Sejltur i Prag med guide hver onsdag og lørdag.

Private Prag udflugter

Alle dage, året rundt. Prag udflugter med personlig guide, også gerne Prag byvandringer af lignende eller helt andre ruter. Måske vil du forfølge bestemt arkitektur eller kommunistiske årtier? To timer til fods fra din adresse, kun for dig, jer til 1700czk (samlet). Fire timer til 3000czk (samlet). Fire timer med bil fra jeres adresse, fra kun 3500czk. Læs om Prag udflugter >

Betingelser for Prag ture 2020 og ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

Prag klassisk byvandring

Prag Klassik byvandring. Tirsdag (og fredage i ferier). 3.april til 16.oktober 2020. Åben for alle. Tre timer til fods, men med en pause undervejs eller til afslutning. Børn er velkommen, de følger gerne med er vores erfaring. Vores faste ture er åbne for tilmeldinger fra alle, hvad enten du rejser individuelt eller med et rejsebureau. Turen koster fortsat blot 300czk/90dkk per person. Få din tur bekræftet nu, betal på dagen. Alternative gåture i byen har vi torsdag til Prags borg og lørdag med Prag lokal byvandring.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk