Наши партнеры

Byrundtur (stor)

karl-iv-ved-karlsbroen

TID 9.30 – 16.00
MØDESTED Cafe Tramvaj
DAGE TORS + SØN
FÆRDSEL Til fods og med sporvogn
MAD-DRIKKE Eksklusiv
PRIS/pers 500czk

BESTIL BYRUNDTUR (lang med Prags borg)

Den store byrundtur i Prag er en fortsættelse af den lille byrundtur. Den lille byrundtur slutter ved Karlsbroen, og her fortsætter den lange rundtur tre timer mere efter en pause. Læs om første del.

malostranske-namesti-220808-aDen store Prag byrundtur fortsætter nu igennem de sidste to af de fire historiske kvarterer i Prag, hvor to ligger på venstre flodbred, nemlig Lillesiden Mala Strana og borgkvarteret Hradcany. Vi tager sporvogn 22 eller 23 et par stop op ad bakken på den lange byrundtur. Billetten er for egen regning, vi kan købe dem på turen.

Vi slutter den store byrundtur i en af de smukkeste barokhaver i byen, nemlig Wallensteins have, hvis vi kan nå det. Undervejs på den lange tur holder vi en pause på en cafe med sandwich og kager (egen betaling), hvor der er en forrygende udsigt over Prag. Den lange byrundtur med pavel-helge kører mandag, torsdag og søndag, kl.9.30-16.00 (cirka). Tidligere år har vi fået forespørgsel på venstre flodbred alene, det er muligt for 300czk, tilsvarende lille byrundtur.

Bemærk, at vi desuden tilbyder mulighed for at bestille en individuel byrundtur i Prag, egen guide og egen plan. Det koster fra 2000czk/3timer til fods. En byrundtur med chauffør, det er en mini-bus, cirka 4 timer, kan vi tilbyde for 3500czk. Individuelle ture laver vi for 1-8 personer. Se ellers grupperejser.

Den lange byrundtur inkluderer alle fire historiske kvarterer i Prag, og dermed dækker vi på denne tur næsten hele det område af Prag, som Unesco har fredet som verdens kulturarv. Læste du om den første halvdel her? Anden del af den lange byrundtur handler meget om hele historien i Prag, som den udspiller sig på venstre flodbred. Borgen på bakkekammen var allerede et centralt sted fra før landet blev kristent. Den venstre bred rummer adelige palæer, barok-kirker, den enorme borg med St.Vitus katedralen og skønne haver.

Bestil ture i Prag her – Email: info@pavel-helge.dk

Herunder beskriver vi ruten på den lange byrundturs anden del, læs om første del (lille byrundtur) og nederst har vi et kort. pavel-helge.dk

Vi begynder på den lange byrundtur i Prag med at spadsere over Karlsbroen. Vi stopper ved markante statuer og nyder udsigten. I 2009 renoveres Karlsbroen, men der er passage. Vel ovre på Lillesiden kommer vi ind i et kvarter præget af barokkens stil. Allerede de 500 meter vi går til sporvognsstoppet præges af rige barokke residenser. Vi når frem til Malostranske Namesti, hvor vi tager sporvogn 22 eller 23. Har du ikke allerede billet, klarer vi det sammen inden vi stiger på.

En af sporvognslinierne kører os gennem den smalleste gade for sporvogne i Prag, via et par hårnålesving og det smukke sommerpalæ Belvedere til sideindgangen til Prags borg. Vi stiger af og går forbi de royale haver til slugten under borgen. Vi møder præsidentens garde og går bagom gennem haverne til Slotspladsen Hradcanske Namesti. Her nyder vi først palæer og udsigter, hvorefter vi går på cafe (for egen regning) til en pause.

Når vi har forfrisket os, går vi til første borg eller slotsgård. Prags borg var oprindelig en lukket borg, der blev til et åbent slot. Vi går igennem hele borgkomplekset og alle tre hovedgårde. Vi skal ind i St. Vitus katedralen og se både nyere og ældre glasmosaikker. Udefra skal vi se det royale palæ, præsident Vaclav Klaus kontorer og den fine, romanske St. Georgs kirke.

Når man står på borgen i Prag, i lag mellem de mange mennesker, er det svært at nå at tale færdigt om hele historien og de ti århundredes arkitektur Vi vil alligevel løsrive os og fortsætte forbi vinmarker ned ad trapperne mod floden Moldau Vltava. Hvis vi endnu har tid, går vi ind i den smukke, barokke Wallensteins have og slutter på en bænk der. Der er metro og sporvogne fra slutpunktet og blot 500 meter til Gamle Bys Rådhusplads, Staromestske Namesti. Brug kortet! Tryk for navne. Bestil ture i Prag her

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk