Наши партнеры

Prag lokal byvandring (Lørdag)

lokal prag byvandringPrag lokal byvandring er en tur til et kvarter væk fra centrum, guidens hjemmebane. Lørdag præcis fordi Gamle by er propfyldt, mens de lokale her er taget på landet. Oplev lokalt farmermarked, få en kaffe, limonade eller en lille øl. Det unikke bibliotek har en Havel bænk foran. Spor kvarterets 20.årh. historie med både nazister og kommunister samt en lokal hverdag nu. Børnehave, skole, universitet og vores gymnastikforening. Afslut med en let, lokal frokost på det lille, lokale bryggeri, foran Ronald Reagan gaden. Metro og sporvogne kører bagefter nærved

    • Lørdag kl.10-13 (ca.). Vi tager metro ud
    • 1000czk/pers med en kaffe/øl, let frokost

bestil-ture-gron

 

 

prag lokal byvandringVores tur er hurtig med metro fra mødested til Prag 6. Lige foran stationen ligger det lokale Farmermarked, som sådanne kaldes i Tjekkiet, er et af de største i Prag. Vi får god lejlighed til at tjekke grønt til udplantning, kød fra små opdræt, den lokale frugt og grøntsager. Indtil flere af de bedste lokale kaffebarer og et par bryggerier plejer også at have stand, så vi er dækket ind til en lille forfriskning.

Vi slentrer kort videre forbi fakulteter ved det tekniske universitet for at nå biblioteket. Vaneks bænk foran, til ære for Vaclav Havel, er en passende modvægt til statuen af Admiral Konev, vi skal se bagefter. Vi får på biblioteket lov at tage op til toppen, når vi er stille, og der kan vi nyde den specielle moderne bygning med det store atrium, de vilde farver på gulvet og 200 unikke tegninger på balkonerne.bestil-ture-gron

 

byvandring lokal pragKonev venter som sagt. Han var en sovjetisk admiral, statuen vil lokale pille ned, mens russere raser. Kontraadmiral Konev deltog i befrielsen i 1945. Han beskyldes dog også for en aktiv rolle både i Budapest 1956, Berlin 1961 og Prag 1968, invasionen. Statuen her har været smurt i rød og lyserød maling. Borgmesteren prøvede så at dække den til. Den skal måske fjernes til sidst, selv om den russiske ambassade truer med bål og brand. Diskussionerne er ikke mindre følsomme, efter at Rusland har ændret lovgivning, så invasionen af Tjekkoslovakiet ikke betragtes som en fjendtlig handling.

Vores vej gennem kvarteret leder forbi skoler, børnehave og kollegier. Vi kommer naturligvis til at tale en del om hverdag. Hvem bor her, hvad koster leje- og ejerlejligheder, hvorfor er gymnastikforeningen så vigtig, fodbold-klubben Dukla, trafik og parkering og hvad I ellers vil finde spændende at sammenligne.

Prag lokal byvandring. Hver lørdag!

Prag lokal guideKonev kontroverser er måske meget sigende for kvarteret. Det blev bygget på foranledning af Præsident Masaryk i 1920’erne. Det skulle især huse æresboliger til tjekkoslovakiske legionærer og “hvide” russere, alle de der havde kæmpet imod den russiske revolution. Du måske gætte at det blev en radikal forandring efter den kommunistiske magtovertagelse i 1948. Allerede inden da var SS flyttet ind i en af kvarterets største villaer, en jødisk købmands. Pladsen vi passerer hed da Theresienplatz, før det Ural- og siden ’48 Puskin-pladsen.

Prag lokal byvandring afslutter vi cirka kl.13. Er du som os blevet begejstret for byen væk fra centrum, vil guiden med glæde hjælpe dig videre. Prags borg, Letna parken med udsigter over Gamle by og den store Stromovka, Museet for offentlig transport, Rensningsanlæg med tur i kloakerne, Teknisk museum og meget andet i kort afstand.
bestil-ture-gron

 

 

Klassisk byvandring Tirsdag og (i ferier) fredag. Nye og gamle by

Prags borg Torsdag. Borgkvarter, borg og katedral samt Lillesiden

ALLE PRAG TURE >

prag lokal byvandring byvandring prag lokal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se tidligere tur gennem Prag 6 og Prag 7. Bestil som privat Prag udflugt!

Læs vores ældre beskrivelse af bydelen Prag 6.

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2021

prag byrundtur dansk Prag rejser 2021 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2021 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk