Наши партнеры

Prag markeder

par markeder turePrag markeder et et vidt begreb, fra lokale økologiske fødevarer over modetøj til loppefund. Vi har til denne tur udvalgt de to bedste markeder i Prag, begge er lige så overset af turister som Prags marked (det gule) er besøgt allerede. Her er som altid dansktalende guide med på turen, så du kan finde den bedste Phoo-suppe og alt det andet.

Vi kører først til tjekkiets største loppemarked Kolbenova der breder sig over 50000m2. Så fortsætter vi til Centraleuropas største vietnamesiske marked, SAPA, med anslået 1100 handlende. På hjemturen kan du både vælge at stå af på Vaclavske Namesti, byens omdrejningspunkt for butikker eller køre med til et af dagens aktuelle, lokale markeder.

Dette indlæg er en gammel tur. Bestil SAPA som privat udflugt. Oplev markeder i Prag med lokale tip for 500czk/person. I 2018 guider vi til loppemarked, farmermarked og Prags marked. ALLE PRAG TURE >

Prag loppemarked kolbenovaVores tur til markeder i Prag er med guide i 2014. Vores første stop er Prags største loppemarked i Vysocany kvarteret.  Markedet er en magnet for både lokale og de, der kommer udefra for at sælge, bytte – eller bare nyde atmosfæren med en tidlig øl og pølse i hånden.

Jeres guide vil føre jer til indgangen og betale indgang på 20czk. Vi følges eller går efter interesser og mødes igen udenfor porten efter en time. Det rækker til en første oplevelse af det 50.000m2 store loppemarked. Ud over gamle møbler, instrumenter, legetøj, cyker og porcelæn fra folks kældre, sælger de handlende på Kolbenova også nye ting på markedet, find vaskemiddel, parfumer, mobiltelefoner, værktøj, sengelinned og meget andet. Og så bliver der selvfølgelig plads til smugleri i hjørnerne. Takket være mange ukrainske arbejdere i Prag, finder du billig kaviar, lækker russisk sekt og pirat-DVDer – dog mest på russisk. Sidst vi selv var forbi, bemærkede vi især en række antikvitetshandlere med meget fine antikke dukker og bamser. Bestil Prag markeder >

prag loppemarked kolbenova

Det næste marked vi besøger er SAPA, også kaldt for det lille Hanoi i Prag, som ligger i den sydlige udkant af byen. Vi har hørt danskere omtale det som det Sorte Marked, som ikke er så meget ved siden af. Vi har toenhalv times ophold på det enorme marked, i det hjørne som kaldes”Tourist Junction”, hvor I finder turist-venlige restauranter og indkøbssteder. Vores egne foretrukne steder, finder I tegnet på kortet, som vi gerne deler på tryk, sammen med det budhistiske tempel, frisøren og mødestedet.

Vi elsker selv at spise Phoo-suppe, og din guide går også gerne med til bubble-tea. Vi har for eksempel købt e-cigaretter til god pris, ordentlige herrebukser til 250czk/68dkk, ishockey-trøjer til samme pris og et enormt udvalg af tasker og hatte. Vi giver under 100czk/27dkk for lækre supper, vi drikker vietnamesisk kaffe med kondenseret mælk og hvis en ikke vil handle, kan tiden udnyttes til en massage eller hos en frisør.

sapa marked prag

Europas største vietnamesiske marked ligger på en 35ha grund, hvor Libuse hønse-hus og Pisnice slagteri tidligere lå. Omkring 7000 vietnamesere driver sin forretning fra addresser i SAPA, det formodes at over 1000 har butikker og service der. I SAPA byen finder man lat fra vietnamesiske forsikringsselskaber, flyselskaber, telefoni-firmaer over frisør til et fint budhistisk tempel, en vietnamesisk børnehave og en række restauranter som tilbyder fremragende suppe, den kendte PHO. De fleste kunder er selv Vietnamesere som typisk kommer I weekenden for at købe forsyninger til sine butikker i Prag og møde sine venner og bekendte som bor over hele Tjekkiet. SAPA besøges dog I stigende grad af lokale tjekker, ligesom Polske og Tyske handlende har opdaget stedet. Bestil Prag markeder >

Hallerne i SAPA “byen” er fordelt efter den type varer man sælger. I de største af dem handler man med tøj, tasker, legetøj og hverdagsvarer. Vietnameserne vil gerne være samfundet til gavn og ikke mistænkeliggøres, det er en af grundene til at markedet holdes åbent for offentligheden. I  nogle butikker og boder bliver man afvist, hvis man ikke vil handle store partier, det er nemlig først og fremmest et engros-marked. Forestil dig Prags marked/det Gule gange 10, men her tales ikke dansk og er ikke mange turister allerede.

prag marked guleNår det kan lade sig gøre, giver vi to muligheder for at slutte. Vi sætter jer enten af ved startstedet, hvor I oplagt kan fortsætte med at handle. Vaclavske Namesti / Wenzelspladsen ligner mest en boulevard, men den 750meter lange plads, det gamle hestemarked, er sammen med strøggaden Na Prikope i bunden hovedakser i Prags handelsliv. De store butikker og varehuse har åbent hele søndagen. Jeres anden mulighed er at køre med videre direkte til et lokalt marked, det kan være ved floden eller andetsteds. Her kan I så afslutte alle handlerne med lokale, tjekkiske varer. Bemærk at det kendte Prags marked (det gule) netop holder lukket om søndagen, derfor synes vi søndagen er oplagt til at besøge byens andre markeder.
Bestil Prag markeder >

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk