Наши партнеры

Sternberk borg og Kacov bryggeri

sternberk borg kacov bryggeriSternberk borg og Kacov bryggeri. En dejlig tur til to landsbyer sydøst for Prag. I smukt, bakket landskab ligger borgen Cesky Sternberk i en krumning af Sazava floden. Vi vil gerne tage jer med på rund-visning på borgen fra 1241.

Vi krydser bagefter floden og kører på små veje til landsbyen Kacov og bryggeriet af samme navn. Frokosten venter med deres øl, inden vi går på rundtur. Vi skal se kedler og tanke, her får vi også lov at komme helt tæt på kar med overgæring.

  • Planlagte afgange 19.5,2.6,9.6
  • 450dkk/person med alt inkluderet
  • To rundvisninger, lokal frokost, udsigter

bestil-ture-gron

 

kacov bryggeri tjekkiet

Sternberk borg og Kacov bryggeri. Tur fra Prag med alt inkluderet. Rundvisning på borg og bryggeri. Lokal frokost. Transport. Vi er mægtig glade for at genindføre nogle afgange i år. Vi begyndte at komme på borg og bryggeri for over 10 år siden og har altid befundet os godt begge steder. Mere interessant og mindre overrendt end så mange.

Vi har cirka en time at køre fra Prag til området, korte ture ind i mellem. Der er fantastisk naturskønt langs Sazava floden, hvor begge landsbyer ligger. Vi går på bryggeriet, på borgen er der en del trapper og en kort, stejl vej op til fods; frokosten er uden forhindringer, bussen venter endelig uden for døren. Vi kører først ad motorvejen og siden af en lille lokal vej til Sazava floden. Vi har altid et barn per voksen til halv pris.

Sternberk borg og Kacov bryggeri

sternberk borg og kacov bryggeriSternberk borg og Kacov bryggeri. Bryggeriet er et af Tjekkiets ældste bryggerier, grundlagt 1457. I dag bruger Kacov navnet Hubertus til egne øl. Som andre små og mellemstore bryggerier producerer de under 200.000 hektoliter om året og har derfor fordelagtige skatteforhold. Kommunisterne lukkede i øvrigt bryggeriet, som alt andet skulle ølproduktionen centraliseres. Pivovar bryggeri Kácov laver to Svetle lyse øl, en 10 graders og en 12 graders (som er Ballinger gradenn, ikke alkohol-procenten). Til jul og påske produceres ligeledes en Tmavé mørk, 14graders. Alt øllet er overgæret og upasteuriseret på stedet. Et tappeanlæg til flasker er installeret, de distribueres. Siden 2002 er der en entusiastisk, ny ejer, der trodser den farlige beliggenhed ved Sazava. Der var senest oversvømmelser i marts 2006, gær kar og kældre blev raseret. Sporene ses endnu.

Vi skal både på en rundvisning og smage på øllet helt friskt til sidst. Bryggeriet har utroligt fine rum, selv om bygningerne er senere end 1457. Der er 10 mindre tanke og 5 større, vertikale lagertanke på hver 5 kubikmeter. Vi skal se gærkar, og vi skal besøge den lokale beværtning, hvor øllene er kolde og billige. Du kan få både plast- og glasflasker med som souvenir. Frokosten er lokal, klassisk mad fra Tjekkiet. Vi får en lille suppe, og så kan du vælge mellem et par hovedretter. Traditionel og nærende. Vi finder altid en løsning til vegetarer, advar os blot før omkring allergier.

Cesky Sternberk borg troner over floden på en klippe, så vi skal gå op ad en kort, stejl vej fra parkeringspladsen. sternberk borg og kacov bryggeriOftest mødes vi først i gården af en falkoner fra det lokale fuglehospital. Falkoneren viser gerne fuglene og forklarer. Han har en kæmpe ugle, falke og andre. Når vi har sundet os, set udsigten og haft mulighed for at bruge et toilet, skal vi på rundvisning i 15 forskellige rum, fra den overdådige riddersal via St. Sebastians-kapellet, det kostbare bibliotek og jagtsalonen til det orientalske rum og morgenmads-værelset. Malerier, bøger, jagttrofæer og graveringer fra 30årskrigen findes i samlingerne. Interiørerne rummer både eksempler på Rokoko, Biedermeier, Empire og Barok møbler, farver og udsmykninger.

Den nuværende ejer, Zdenek Sternberk, fik borgen tilbage fra staten i 1992. Kommunisterne nationaliserede den i 1949. I dag kan vi glæde os over de fascinerende, originale interiører, fordi Zdenek Sternberk havde succés med at blive vægter og opsynsmand i kommunisttiden. Han havde en enorm opbakning i området – familien regner man endnu med lokalt. Det er vist en hovedforklaring på den fine stand. Ejerne af borgen var i tidligere århundreder involveret i både Hussiter-krigene og den lange, hårde 30-årskrig. Navnet Sternberk har fulgt slægt og borg siden Zdislav af Divisiov, som påbegyndte byggeriet af slottet i 1241 Efter rundvisningen, der varer cirka 40 min, er der mulighed for at besøge Hungerstårnet, nyde udsigterne i skoven og over Sazava-dalen, besøge den meget lille souvenirbutik en kort stund eller få en forfriskning. Is eller pandekager plejer at ramme rigtigt.bestil-ture-gron

 

sternberk borg og kacov bryggericesky sternberk borg

IMG_8139

kacov bryggeri tjekkiet

Sternberk borg og Kacov bryggeri

Ture fra Prag med lokal, dansktalende guide. Afgange planlagt 19.5, 2.6, 9,6 til Cesky Sternberk borg og Kacov bryggeri. Turen kan bestilles som privat udflugt året rundt. Eventuelt med besøg på et eller flere bryggerier, eller i kombination med det berømte benkapel eller selve Kutna Hora, den Unesco-fredede sølv-by.

Betingelser for Prag ture. Retur til alle faste Prag ture 2019. Gammel blog om udflugt langs Sazava floden. Sternberk borg og Kacov bryggeri

Besøg vores side på engelsk, firma: alternatives.cz s.r.o.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk