Наши партнеры

Stor bryggeritur

OBS Beskrivelsen af denne tur ændres nu i 2013. Vi besøger ikke længere Staropramen, du vil i stedet opleve fire restauranter/ølsteder med forskellige øl. Tid og pris passer. Ny beskrivelse på vej!

StaropramenTuren starter på et værtshus nær mødestedet, hvor guiden holder et lille fore- drag om det fremragende tjekkiske øl, mens vi smager på en kold, gylden (svetly) eller en sort/mørk øl (tmavy/cerny). Derefter tager vi med metro til Staropramen, Prags største bryggeri med en årlig produktion på 260 mill. liter øl. Transportbilletter for egen regning. BESTIL TUR HER>

OBS Pr.1/7 2010 er turen ændret, da Staropramen uden forvarsel lukkede for rundvisninger. Turen ligner, men vil alså være uden netop besøgscentret/bryggeri indtil vi ændrer dette (forhåbentlig i eftråret 2011)!

TID 16.00 – 20.00
MØDESTED Zlatnicka 10, Prag 1 (Cafe Nordica)
DAGE TIRSDAG+FREDAG
FÆRDSEL Metro, sporvogn og til fods. Billetter for egen regning
MAD-DRIKKE Inklusive entré, alle drikkevarer og middag
PRIS/pers 1200czk

Besøget hos Staropramen begynder med en lille film omhandlende bryggeriets historie og dets produktion. Bagefter skal vi på selve rundvisningen, hvor vi ser det gamle og det nye bryghus. I bryghuset drikker vi en halvmørk Granat og Codan 10 015en gylden Staropramen. Besøget fortsætter på et nyt værtshus, hvor vi tager hen med sporvogn for at smage en specialøl. Sporvognsbillet for egen regning.

Aftenen afsluttes i centrum på mikrobryggeri. Dér byder vi på en menu af tjekkiske kød- og ølspecialiteter, hvortil der er fri konsumering af friskbrygget øl. Kødet er frankfurter, kylling, svinekød og dertil kartoffelpandekager, knödel, kål, spinat med mere. Foretrækker man på denne tur vin eller vand, er det også muligt. Bestil Stor bryggeritur i Prag her >>

bryggeritur04Staropramen er i dag det næststørste bryggeri i Tjekkiet. I Prag bydelen Smichov, Prag 5, blev bryggeriet oprettet i 1869. Varemærket Staropramen som blev registreret i 1911 betyder ”gammel kilde”. Staropramen ejes i dag af den multinationale koncern InBev og inkluderer også bryggerierne Branik og Ostravar. De sidder nu på 15% af ølmarkedet i Tjekkiet.

Flagskibet i Staropramens sortiment er deres lyse pilsner ”lezak” som serveres som 10 eller 12 grader, i alkohol svarer det for en 12-graders øl til 5%. Granat øllen som også serveres på denne tur er brygget med lidt karamelmalt, der giver en fin kulør, Granat er brygget siden 1884. Kelt er en udmærket mørk øl fra det største bryggeri i Prag.

bryggeritur02Novomestsky Pivovar er modsætningen til det kæmpestore, industrielle Staropramen. Mikrobryggeriet blev etableret i 1993, i en ejendom som også i 1434 havde bryggeri og restaurant. Novomestsky Pivovar har takket være ejendommens alder, den blev ombygget i 1902, en helt række forbundne kældre, med borde og servering. Der er også gård. Novomestsky Pivovar brygger en lys og en mørk øl. Det er 11graders øl, det svarer til en alkoholprocent omkring 4, som er ufiltrerede. Turen kan slutte et andet tilsvarende sted.

Turen her går med metro og sporvogn imellem de tre steder. Billetter for egen regning. Der er ikke-ryger lokaler hos Staropramen og på Novomestsky Pivovar. Det er nemt at komme hjem fra slutpunktet midt i byen, guiden hjælper med at finde retningen, hvis ikke I beslutter jer for at blive længere.
Bestil Stor bryggeritur i Prag her >>

OBS. Hvis du kigger forgæves efter Richter bryggeriet og deres værtshus U Bulovky, henviser vi til at lave private/individuelle ture >>

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk