Наши партнеры

Tre Prag markeder

tre prag markederTre Prag markeder er en lørdags tur til ret forskellige markeder. Tjekkiets største loppemarked, et lokalt farmermarked og endelig ‘Prags marked’ med lokal vinkel. Vi skal sejle kort med lille færge, slentre og bruge både metro og sporvogn. En tur om markeder og kvarterer. Karlín, Prag 8 og Holesovice, Prag 7. Fra Kitsch over lokal mad til Pho suppe.

  • Lørdag kl.9-13. Vi bruger sporvogn, 1×24 og 1x32czk
  • Planlagte afg.:20.4,18.5,1.6,8.6, 6.7,13.7,20.7,27.7,3.8,12.10
  • 500czk/person, pause for egen regning

bestil-ture-gron

 

 

Udvalget på de tre markeder i Prag spænder fra kitsch og porcelæn på loppemarkedet, over lokale fødevarer og fingermad til en hal med lokale designere på sidste marked samt gode steder med vietnamesisk suppe, Pho, med mere. Turen Tre Prag markeder er tænkt som et første indtryk af markeds-liv i tjekkiets hovedstad. Undervejs på turen vil du samtidig med markeder opleve kvarteret Karlín, hvor vi både skal se den centrale kirkeplads med markedet og nybyggede kontorarealer langs Moldau, hvor oversvømmelser i 2002 blæste alt væk. Guiden slutter med masser af information om muligheder i kvarteret Holesovice efter turen, enten på markedet eller i nærheden, hvor du finder bryggeri, ude-serveringer, skønt kunst galleri, bitcoin café og second hand tøj. Oplagt kan du på egen hånd, med guidens tip, nemt returnere til dine favoritter i både Holeseovice, Prag 7 og Karlín, Prag 8 efter turen.

prag tjekkiet loppemarkedBlesi Trhy betyder direkte loppemarked. Det er vores første stop. Det store marked var før kendt som Kolbenova, inden en brand tvang dem til at flytte. Her findes ofte meget plastisk og underlige ting, men også små skatte af antikke bamser, sjov elektronik eller porcelæn, husgeråd og lamper fra Tjekkoslovakiets tid. Inden branden var der 50.000m2, men det er ikke helt så stort efter flytningen.bestil-ture-gron

Den lille entré på stedet er inklusive på turen. Vi når markedet med første ben i offentlig transport, vi skal herud med metro og kort i sporvogn. Vi kan sagtens nå et par handler, men så drager vi også videre med sporvogn stik vest. Et kvarter efter ankommer vi direkte til kirkepladsen i kvarteret Karlín, andet stop.

Lørdag er markedsdag. De små såkaldte “farmermarkeder” er slået markant igennem det sidste årti. Den store hal 22 med fødevarer på Prags marked, vi ser til sidst på turen, var tidligere eneste mulighed for prag karlin pladsat handle lokale grøntsager og frugt. I dag findes der næsten ti små og lidt større weekend markeder, hvor du i dag også finder stadigt mere økologisk. Eksplosionen i udvalg og nærhed er en fest. Hvis du ikke trænger til en pause på bænken med kaffe, en øl eller et glas vin i hånden, er den fantastiske neo-romanske kirke også værd at kigge ind i.Omkring pladsen på foto her mærkes et Prag i forandring tydeligt, guiden vil fortælle lidt om nye kontorer, beboere og kvarterets tidligere historie. Du kan i øvrigt også finde fingermad og drikkevarer på begge de andre markeder.

Vi skal så spadsere cirka ti minutter for at nå breden af Moldau. En lille færge er integreret i Prags offentlige transportsystem, så vores billetter gælder også her. Turen over tager få minutter forbi øen Stvanice og en udsigt til Prags borg. Se kaptajnen på foto herunder. Vi kan på turen tydeligt se, hvor 100-års oversvømmelser ramte i 2002, Moldau er her flankeret af nye kontorbygninger. Den ene er i øvrigt også blevet berømte for at være med i en James Bond film. Stvanice øen er en af syv øer i flodens løb gennem Prag.

prag tur faergeVi lander med færge lige ved indgangen til Prags marked. Trznice er tredie stop. De mange kopivarer som markedet oprindelig var kendt for forsvinder gradvist her, der er heller ikke nær så mange vietnamesiske boder som sidste årti. Nogle findes endnu. Her er til gengæld åbnet en hal hver lørdag med lokale designere og kunsthåndværkere. Find noget unikt. Guiden vil også vise dig en hal indtaget af ny-cirkus og teater, den omtalte hal med fødevaremarked, et sjovt kunstgalleri og de bedste frokoster, hvad enten du er til tjekkiske retter eller vietnamesisk Pho med mere. Inden guiden tager afsked, får du bykort og tip til kvarteret. Find som skrevet masser af muligheder fra alternative steder til etableret bryggeri.

prag markedDu får brug for to sporvognsbilletter for egen regning (En til 32 og en til 24czk. 56czk i alt / ca.16dkk), med mindre du bruger flerdagskort. Guiden kan hjælpe med at købe billetter inden tur-afgang. Turen slutter på markedet. Hvis du vil direkte retur til start sted, hjælper guiden med ruten, sporvogn 6 kører dertil. Et barn under 12 år per voksen er som på alle vores Prag ture (pånær aftener med chauffør) til halv pris. Hvis du vil handle om eftermiddagen og møde dansk guide igen til aften, kan vi anbefale at afslutte med fødderne oppe på bådtur. Moldau inviterer egentlig til længere sejlads med sluse, end de få minutter på færgeturen her.bestil-ture-gron

Tre Prag markeder

Vil du nå flere handler? Vores tur til glasværksted, større glasværk samt Karlstejn landsby kører tirsdag og fredag. Den er især oplagt for fantastisk tjekkisk glas og krystal. Læs her om vores tidligere bud på en tur til Prag markeder. Du kan altid bestille privat guide eller tolk til udflugter til Sapa, centraleuropas største asiatiske marked. Vi inkludere meget gerne et eller flere markeder på byvandringer med privat guide. Skriv altid for et tilbud udfra dine ønsker.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk