Наши партнеры

Vin i Tjekkiet – Høst 2010

zofin-nationalteatret-vandtaarn_pragHøsten står for døren i Tjekkiet. Det indvarsler en række festlige weekender i både Prag og provinsen , hvor den tjekkiske vin fejres. Fra september til november drikkes Burcak, en most på de friske druer som er en unik tjekkisk specialitet – nok et kuriosum mere end en delikatesse.

I anledningen af  de mange vinfester og festivaler i efteråret – i september og oktober, samt 11.november – opsummerer vi her og tipper til de bedste steder at besøge. I Prag holdes en fin weekend på Zofin, som anes til venstre i billedet, d.17.-19.september.

Her vil vi sammenlagt gerne slå et slag for at nå ud over guidebøgernes vanlige anbefalinger. Drik vin i Tjekkiet.

vinstokke_hradcany_pragI Prag blev der allerede dyrket vin i middelalderen. Vinohrady kvarteret som er en del af Prag 2, har sit navn fra vinmarkerne som strakte sig over bakken fra Zizkov til Nusle. Vinohrady betyder vinmarker.

I dag findes vinstokke nord for centrum ved Troja, Prag 7. Skt.Claire hedder området omkring den botaniske have. Prags borg deler bakkekam med Skt.Vaclavs vingård, som ses fra den gamle by og er nem at besøge. Endelig findes der en skøn bakke i Prag 10, i parken Grobovka, som byder på både vinstokke og vinsmagning. Troja slot har udstilling om vin og du kan smage vine på restaurant både ved Skt.Vaclavs vinmarker og Kralovske Vinohrady Grebovka.

tjekkisk_vin_libor-veverka_cejkoviceVinhøst hedder på tjekkisk Vinobrani. Det kaldes de fleste fester og festivaler med vin også. Hver af de kendte vinbyer holder traditionelt sin. Festivalen, den store smagning på Zofin øen i Prag som vi nævnte i indledningen, foregår fra fredag d.17 til søndag d.19.september. Indgangen er 220czk med et enkelt glas vin og en lille guide. Der er hver dag program med flere sommelier, musik og andet.

Allerede weekenderne før holder Richter Villa vinsmagninger ved Vaclav vingården, som ses på tjekkisk_vin_milan-sukal_novy-poddvorovbilledet ovenover. Hver weekend i september fra kl.11-18. I den smukke vingård i Prags næststørste park Havlickovy Sady i Prag 10 er der også vinfest 17-18.september. Den 17. er på Namesti Miru i Prag 2, fra kl.14-22, d.18 samme tid foregår det i selve Havlickovy Sady, også kaldet Grebovka. Vi vil selv gerne prøve smagninger i en vinkælder i Prag 7. Her foregår det hver weekend for 350czk, f.eks. Riesling vin 7/9.

De små billeder ovenover er af et par af de tjekkiske vine, vi havde de største oplevelser med det seneste år. Billederne linker til information (på tjekkisk) om producenterne. I den ånd vil vi også gerne slå et slag for en vingård nær Litomerice som hedder Zernosecke Vinarstvi og blandt andet producerer den lækre Mopr.

Tjekkiet er et vinland, hovedparten af vinhøstfesterne foregår ved de store vinbyer i Moravien, Mæhren, den østlige del af landet. Nær Prag har især Karlstejn og Melnik og Litomerice tradition for vin. Melnik holder vinobrani d.17-19/9, Litomerice holder Vinobrani 24-25/9 og Karlstejn 25-26/9.

Tdligere indlæg om vin og restauranter i Prag, hvor den kan drikkes:

Send os en email. +420 608 08 1111 – pavel-helge.dk

One Comment on “Vin i Tjekkiet – Høst 2010

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk