Наши партнеры

Vinohrady og Zizkov

De to kvarterer øst for den historiske kerne i Prag ligger henholdvis under og ovenfor TV-tårnet. Spydige tunger vil måske foreslå at geografien afspejler at Vinohrady er domineret af herskabslejligheder (byens Østerbro) og Zizkov (Prags Nørrebro) præges af at være et gammelt arbejderkvarter. Vinohrady betyder vinbjerget og der findes vinstokke i Havlickovy Sady, se den smukke træpavillion. Vinen blev dyrket fra middelalderen. Kom til parken fra Namestí Míru, Grøn metro eller sporvogn 16, 22, 23.

Brug arkivet eller tags/emne, se turene eller jeres tur. Send MAIL

Vin blev der også dyrket i Riegrovy Sady. Parken har nogle af byens bedste udsigter over centrum, den ligger 237-270meter over floden og er opkaldt efter en politiker, Rieger. En af byens største og livligste ølhaver ligger under træerne, der er ofte høj musik eller sport på storskærm. Gå bag om Nationalmuseet op ad Vinohradska og hold til venstre. På vejen i Manesova ligger en rigtig god cafe ”Kaaba”. Der er flere gode cafeer i nærheden af Namestí Míru. Prøv f.eks. den lokalt kendte ”Meduza” i Belgicka. I området er der masser af fortorvscafeer. (Bill til højre Riegrovy, under Kaaba).

TV-tårnet er dominerende i kvarteret, 216meter højt. Der er cafe 66meter oppe og endnu højere en udsigtsplatform. På en klar dag ses hele Prag og endda helt til bjergene 100kilometer væk. Tårnet er bygget midt i en gammel jødisk kirkegård, fra 1985-92. 150czk for voksne, 60czk for børn.

Bemærk babyfigurerne af David Cerny, der ser ud til at kravle på TV-tårnet. Lige om hjørnet ligger en af Prags bedste cocktailbarer, den dagligstueagtige ”Hapu”. ”Palac Akropolis” nede af gaden, Kubelikova, er et helt kompleks. Der er restaurant med sent køkken, cafe, barer/klub og en koncertsal (bill). Et omdrejnings- punkt for hele kvarteret. Brug Grøn Metro til Namestí Jiriho Z Podebrad med kirken af Joseph Plecník eller tag sporvogn 11 bag National Museet.

I Zizkov domineres bakken af Jan Zizka på verdens største rytterstatue og mausoleet, hvor der nu skal laves museeum. Der er en fantastisk udsigt over byen. Længere oppe i Zizkov finder man Parukarka, endnu en parkklædt bakkekam med et lidt punket værtshus (bill), hvor man for 20czk pant kan tage glas med i græsset. Kom f.eks. hertil med sporvogn 9 fra Wenzelspladsen til Olsanske Namestí. pavel-helge.dk

One Comment on “Vinohrady og Zizkov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk