Наши партнеры

Vinterferie i Prag

Jihomestsky Pivovar PragVi har mildt vejr i Prag lige nu med smeltende sne, vi får se om det holder i februar. Her er vores anden kulturkalender for Tjekkiets hovedstad i 2013, det handler bredt om kultur, seværdigheder og begivenheder i Prag i februar måned. Årstiden inviterer ofte til indendørs aktiviteter. Hvad enten du er til dinosaurer, ishockey eller klassisk musik, finder du aktiviteter i Prag.

I februar og først i marts er det lavsæson. Vi laver ture med privat guide, fra jeres adresse. Vi er altid dansktalende. Få mere ud af ferien med lokale tip! Læs om ture i Prag her > Her handler det om karneval, Chelsea FC, gratis dage og meget mere.

byrundtur_022912Nationalgalleriet i Prag fejrer sin 217 års fødselsdag 2. og 3.februar med gratis entré. Det tjekkiske nationalgalleri blev grundlagt 5.februar 1796. Den gratis entré gælder ikke til udstillingerne med Frantisek Krupka og Muchas Slaviske Epos men til alle de andre udstillinger i Nationalgalleriets syv bygninger i Prag. Du kan nemt bruge en hel dag alene på de mange etager med kunst fra det 20.århundrede i Veletrzni Palac i Prag 7. Se vores Facebook >

Karneval i Prag fejres flere steder, i Gamle by finder du en historisk version, på Meetfactory galleri og klub kan du komme til “Bizarre Carnival” med burlesque og meget andet. Palac Akropolis i Zizkov holder karneval for børn 9.februar. Kom udklædt kl.14, det koster blot 20czk. Karneval hedder Masopust på tjekkisk. Det stort anlagte CarnevalEPraha i midtbyen har sit omdrejningspunkt med baller og udstilling i det smukke barokke Clam-Gallas palæ. De lover begivenheder på Gamle bys plads hver dag mellem 12-22, 5.februar skal en berømt maskegruppe ankomme ved Orloj/det astronomiske ur ca.kl.12.15.

Restaurant i Prag LokalI forlængelse af karnevalsfejringer, er det en gammel tradition at slagte svin i denne årstid. 2.februar kan du smage dig igennem en svineslagtning med alt hvad dertil hører af lækkerier. Zabijecka på tjekkisk. Det arrangeres af Hotel Intercontinental, foran hotellet i enden af Parizska gaden fra kl.11-17. Et par gange om året besøges byen af cirkus. Vi synes selv programmet til Cirkus Cirkus ser godt ud med akrobater, heste og tigerdomptør, klovner og dødshjul. Det foregår lige ved metrostation Zelivskeho (A) fra 15.-24.2 kl.18 (og 13.30/14 i weekender), billetter fra 390czk. I den største arena i byen, O2 Arena ved metro Krizikova (B), holder to store show/begivenheder for børn og barnlige sjæle i februar. Walking with Dinosaurs er et BBC produceret show, set af milioner. Det vises 14.-17.februar kl.19, billetter fra 650czk/520czk for børn under 120cm. Cirque du Soleil laver Michael Jackson show 8.-9.2 med høje billetpriser.

Mala Strana Prag 2013I denne sæson er adskillige fodboldklubber i Prag i Tjekkiets bedste liga, Gambrinus. De eneste som blander sig i toppen er Sparta Prag. De spiller Europaleague mod FC Chelsea på stadion, Generali Arena, på Letna d.14.februar kl.19. Det er oplagt at overveje ishockey i Prag. I føromtalte O2 Arena spiller Slavia Prag hjemmekampe både 18.,19. og 24.2, billetter fra bare 130czk. I en helt anden boldgade, kan vi anbefale at tjekke den fine teaterfestival Mala Inventura, forestillingerne vises på byens bedste små scener og de fleste forestillinger er uden sprog. Du finder en helt anden slags scene på den smarte natklub Sasazu, de har Apollo fest 6.februar.

prag rudolfinum filharmoniOpera i Prag. Allerede 2.2 kan du komme til klassisk bal i Statsoperaen i Prag. Dans cancan på scenen, hør opera og husk det stive puds og fine manerer. De resterende billetter koster fra 160euro/person. Vi, der ikke danser selv, kan glæde os til en perlerække af opsætninger af opera i Prag i februar. Den meget omtalte “War of the Newts” 24.2, af den tatoverede præsidentkandidat Franz efter Capeks roman, er udsolgt. Allerede 8.2 kan du se Mozarts opera Don Giovanni i Stænderteatret, her dirigerede komponisten selv urpremieren i 1787. Det koster fra 270-1100czk (ca.77-315dkk). Statsoperaen har 14.2 en overdådig produktion af Dvoraks Rusalka på programmet. Vores egen favourit i februar er det barokke orkester Collegium 1704, fordi vi så dem spille Bach til guldmedalje i december. 26.2 fejrer de, under dirigent Vaclav Luks, kastrat-sang med alten Sonia Prina.

prag mala-strana hradcanyDet er blevet en kulturkalender mest med børne-fokus til denne februar, som passer med skolernes vinterferie. Vi tilføjer alligvel en enkelt spændende udstilling, nemlig “The Buttefly Effect” i smukke Rudolfinum. Gå heller ikke glip af Amoya, tjekkisk kunst fra det 20.årh som guide Sylva skrev om. Vores musik-omtale er endt med opera. Prag er også kendt for sin jazz-scene, det skrev guide Kenneth om tidligere.

Vi booker gerne aftener på den intime jazzklub U Maleho Glena hele februar. Vores Jazzaften er med musikken, chauffør fra jeres adresse, tre-retters middag og to drikkevarer. Hvad med chicago-blues med Rene Trossman 7.2, grammy-nominerede Robert Balzar triomed klaver 14.2 eller den tjekkiske jazz-legende med trio Karel Ruzicka 21.2? Vi laver også bådture med chauffør, Folkloregarden og aftener på mikrobryggeri (min. 4 personer) i februar. Oplev mere i Prag med lokale, dansktalende guider!

Skriv gerne kommentar herunder: ideér, ønsker og spørgsmål om Prag, Tjekkiet.

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk