Наши партнеры

Vinterferie i Prag 2015

prag_staromestske_tyn_011315

Februar i Prag med vinterferie er emnet for denne kulturkalender. Ski-sæson, karneval og fastelavn, opera og filmen Psycho med symfoniorkester, Katy Perry og Macy Gray koncerter, udstillinger af Hebdo-forsider og tjekkisk surrealist, festival for restauranter og de bedste burgere i Prag samt sauna på Moldau med udsigt. Prag er som sædvanlig fuld af begivenheder i februar. Vi laver altid individuelle Prag ture med privat dansktalende guide.

prag restaurant karlsbroenVejret i Prag er ikke ulig Danmark i februar. Et stigende antal solskinstimer, dagtem- peraturer med plus og nattemperaturer lige under minus. Gennemsnitligt. Derfor kan vi sagtens lave ture til fods – rigtig påklædt og med passende pauser. Det betyder også at aftenerne især er indendøre. Således begynder vi her med madfestival. Prague Grand Festival, den løber til 28.februar. De mest berømte restauranter blev booket hurtigt efter 1.december, men der er fortsat muligheder for en 3-retters menu til 600czk/person på en udvalgt restaurahnt. Husk det skal bestilles online. Vi anbefaler U Emy Destinnove i Prag 2, under og efter festival. I samme anledning anbefaler vi Brewstas liste, hvis du kan lide at spise burgere i Prag.

sylva_pavel_prag_020613 Vil du på tur i Prag med guide – vi er altid dansktalende – har vi tid alle dage. Vi har endnu få bookinger i februar. I lavsæsonen foreslår vi som udgangspunkt en 4-timers privat byrundtur fra jeres adresse. I koldt vejr kan en del af tiden bruges til frokost, på et bryggeri eller måske til kaffe og kage på en smuk café. Vi laver altid et bykort til jer tilpasset med de steder og den information, I har brug for til opholdet. En guide koster 2500ck/ca.714dkk i alt, uanset hvor mange I er sammen. Hvis I er mindst fire sammen, er vinsmagning og mikrobryggeri-middag også oplagte muligheder til en god pris. Vores minibus har vinterdæk og vejret er mildt. Hvis I vil ud af byen laver vi et unikt forslag til fra Prag – Theresienstadt, kulturby Plzen eller noget tredie. I kan også tage udgangspunkt i vores faste turprogram: Ture i Prag med de lokale. Endelig vil vi gøre opmærksom på at vores tre aftenture med chauffør er mægtig komfortable en kold aften. Jazzaften, Folkloreshow og Middelalderaften er alle inklusive chauffør fra/til jeres adresse, middag og en/flere drikkevarer samt koncert/show. Blot I mindst to. Kontakt os for et forslag, vi svarer altid på dansk: info@pavel-helge.dk og +420608081111.

prag_masopust_2013Karneval, på tjekkisk Masopust, holdes gennem februar og begyndelsen af marts måned i Tjekkiet. I Prag holdes særligt også barokt karneval. Carnevale Praga 2015 begynder 7.februar 2015 kl.12 med maske-parade på Gamle bys plads. Samme sted holdes hver dag maske-show på festivalscene, fra 2.-17.februar hver time fra kl.12. 14.februar kan du komme til barok bal i det smukke barokke Clam-gallas palads i Stare Mesto / Gamle by. 7.februar holdes lille karneval og svineslagtning ved Landbrugsmuseet (nabo til National teknisk museum), oppe på Letna bakken, Prag 7, masker mellem kl.13-14. og samme dag kl.13-17 er der karneval i Karlin, Prag 8. Find parade, musik og mere ved Karlinske Namesti. 17.februar er det Brevnov, Prag 6. Kl.16 begynder maskeparade fra adressen Belohorska 150, paraden går til nærliggende Hotel Pyramida, svineslagtning og musik. Det bedst kendte karneval i Prag er måske Zizkov, hvor de først begynder 1.marts i år. I Zizkov, Prag 3 kulminerer det med parade 4.marts, fra Namesti Jiriho z Podebrad kl.16 til Park U Viktorky og koncert kl.19. Orkestre og gratis beværtning til paraden.

I forlængelse af Carnevale Praga, er der særudstilling i Karel Zeman museum, lige ved Karlsbroen. Et oplagt sted for animations-fans entropa-dox-indgangaf alle aldre hele året. Det fine DOX galleri i Prag 7, ikke langt fra Prazska Trznice / Prags marked, har flere aktuelle udstillinger, højaktuelt en udstilling af forsider fra magasinet Charlie Hebdo. Nationalgalleriet i Prag har en hel række afdelinger. Den største i Veletrzni palac nær Vustaviste i Prag 7, udmærker sig med en udsædvanlig bygning, Muchas Slavisk Epos på udstilling og siden sidste år et sjældent Gystav Klimt billede “Lady with a muff”. 20.februar åbnes her en spændende udstilling af den tjekkiske maler Oskar Kokoschka. Jacy Meyer har en god artikel på expats.cz om nye og spændende gallerier i Prag. En række af de mest spændende steder i Prag tager del i festival for nycirkus og performance, Mala Inventura. I sin 13.udgave viser de en lang række forestillinger i Prag fra 19.-25.februar. Vi kunne selv tænke os at se The Art of manipulation på det fine teater Alfred ve Dvore i Prag 7. Festivalen Mala Inventura laver sin “hub” The Nest i stuen ved Veletrzni Palac.

I 2015 spiller ishockey i Tjekkiet en ekstra stor rolle, da VM til maj i Ostrava og Prag er den største begivenhed i landet hele året. Du kan tyvstarte og besøge den vigtigste arena i Prag i vinterferien. 13.februar modtager HC Slavia Praha holdet fra Karlovy Vary, netop i O2 Arena hvor VM spilles. Billetter fra 100-190czk. Kl.18.15 18.februar gæster HC Ocelari Trinec Slavia samme sted. 11.februar 18.30 gæstes HC Sparta Praha i den lidt mindre Tipssport Arena i Prag 7 af HC Kometa Brno. Samme sted modtager de PSG Zlín 15.februar, kl.17, billetter fra 100-200czk. Vil du selv på skøjter findes der flere muligheder. Børn og barnlige sjæle kan måske med fordel kombinere skøjter og besøg i TV-tårnet, da der findes is lige under selve tårnet. To voksne og 10 børn for 10euro. En anden mulighed findes i weekender ved Na Frantisku, skøjteløb på kanten af Stare Mesto / Gamle by. Hvis du efterfølgende trænger til varme, synes vi det er en skæg mulighed at booke egen Prag sauna med udsigt over Moldau / Vltava. Der er kapacitet op til 15 personer, det koster blot 75czk/person og bagefter kan køle ned enten med brusebad eller for de modige en dukkert i floden!

prag sevaerdighed borgerhusetKaty Perry er vist det største navn som giver koncert i Prag i februar. Stadion-navne ender indendøre gerne i O2 Arena i Prag 9. Katy Perry er 23.februar. Samme dag gæster sangerinden Macy Gray klub Sasazu i Prag 7, billetter fra 790czk. 13.februar er der en unik chance for at se den nye musik og teaterscene Jatka78 på som først åbner reelt til april. Jatka78 overtager en hal på Prazska Trznice / Prags marked, det danskere ofte kalder det “gule” marked i Prag. 13.2 holder de Red Bull academy med tjekkiske talenter. Vi tror en gang Berlin techno fusion 20.februar på Meetfactory i Prag 5 kan blive godt, Untitled session med Dadub. Vi kender ikke det danske band Euzen, de gæster Palac Akropolis i Prag 3 22.februar. Er du til Blues er hver mandag med fantastiske Stan the Man blues guitarist på “vores” jazzklub. For eksempel 16.februar. Bestil Prag Jazz tur med chauffør og middag inklusive. 15.februar vil vi gerne høre Brian Charette (US) på en anden fin jazzklub, Jazzdock. En usædvanlig februar oplevelse er visning af Hitchcocks film Psycho i Borgerhusets Smetana-sal med orkester, det er 19.februar.

Prag er med rette kendt for sin musikscene. Især jazz, opera og symfonimusik er noget særligt i kraft af det store udvalg, den høje kvalitet og de tilgængelige billetter. Mozart opholdt sig i Prag i flere omgang, han dirigerede selv to urpremierer i Stænderteatret. Nu i februar præsenterer de Mozarts sidste opera Tryllefløjten i ny opsætning, iden tyske original. I 1792 blev Tryllefløjten først opført i Prag, et år efter premieren i Wien. 1.premiere 5.februar, 2.premiere 7. og forestilling igen 9., 15. og 27.februar samt marts måned. Mozarts Don Giovanni som han selv dirigerede i Stænderteatret i 1787 spilles d.13. Mozart dukker igen op i Tjekkiets bedste koncertsal, Rudolfinum i Prag, med det forrygende barokke orkester Collegium1704 24.februar, de spiller hans Messe i C-minor. Opsætninger af Verdi og Puccini i Prag hører traditionelt hjemme på Statsoperaen. Se f.eks. La Boheme 20.februar, de bedste billetter fåes til ca.1200czk. Jaroslav Jakubovic er en tjekkisk saxofonist og komponist som emigrerede i 1968. Han opfører 11.-12.februar sine variationer over Gershwin og verdenspremiere på sit stykke Sarah og Abraham. Mahlers 1.symfoni er også på programmet med Prag Symfoni orkester i Borgerhusets overdådige Smetana-sal. Tenor-stjernen Jose Cura i rollen som Otello 24.2 på Nationalteatret er desværre udsolgt.

hotel-victor_zizkovSavner du noget her? Skriv kommentar herunder – eller på Facebook. Del og giv gerne siden en facebook-like, se knap øverst. Billedet her er fra Zizkov ølrundtur!

Vi ønsker jer alle en mild februar måned. Ses vi i Prag? Pavel og Helge 

info@pavel-helge.dk og +420 608 081 111

 

 

One Comment on “Vinterferie i Prag 2015

  1. Vi begik desværre en fejl med datoer for masopust / karneval i Zizkov, Prag. Den store parade holdes i dag 17.2 fra Namesti Jiroho Z Podebrad kl.16. Beklager! Pavel og Helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk