Наши партнеры

Vyšehrad I

Vysehrad, Prags næstældste borg, ligger sydligt for centrum. Den troner på en klippekam over Vlatava / Moldau, Peter og Pouls kirken med de neogotiske tårne og fæstningsmurene er de synligste vartegn. Borgen kan dateres til det 10.årh og er af enorm betydning i de tjekkiske, nationale myter.

Ifølge de ældste, tjekkiske myter var Vyšehrad beboet af Slaver fra det 7. eller 8.årh. Prinsesse Libuše så syner fra Vyšehrad, hun kastede sine elskere i Moldau fra ”Libušes bade” (Det er et middelalderligt tårn til bevogtning af floden – med sporvognene 3 og 17 køres lige under) og herfra drog Libuše ud og fandt sin Přemysl, han pløjede sine marker, ifølge myterne.

Myterne om den tjekkiske nation menes at have sine rødder hos hoffet i netop det 10.årh. (Læs mere på de officielle sider på engelsk). Myterne har mange tilføjelser, feks af den kendte, bøhmiske kronikør Vaclav Hájek af Libocany i det 16.årh. Under den såkaldte Nationale vækkelse igennem det 19.årh og begyndelsen af det 20. lagde Libuše navn til den opera af Smetana som åbnede det tjekkiske nationalteater i 1883. Smetana og Dvořák ligger begge begravet her blandt mange, nationale koryfæer. Øverste billede er taget ved Dvořáks grav.

Vyšehrad er i sig selv en oase til en pause eller en gåtur. Der er fantastiske udsigter mod syd, mod strømmen af Vlatava. Tværs over floden ses blandt andet Barrandov, de kæmpestore filmstudier med det markante, hvide tårn. Ligeledes kan Strahov stadion skimtes i profil. Mod nord åbner udsigterne sig til Den Nye By, broer, Lillesiden og Prags slot. Under borgen ligger Nusledalen.

Det er nemt at komme til Vyšehrad med den røde metro. To stop fra Muzeum i toppen af Wenzelspladsen. Fra metrostationen går man langs Kongrescentret, det tidligere Kulturpalads. Der er cirka 500meter til Tabor porten, den første af tre markante porte, nr.1 på kortet.

pavel-helge tilbyder guideservice og ture for alle i Prag. Klik, hvis du vil se vores turprogram. Du kan downloade turporgrammet i PDF eller sende os en mail. Vores tlf.nr er tjekkisk, (+420) 608 081 111, vi svarer altid på dansk. Du kan også sende en sms (angiv navn og evt hotel). Læs mere om Vyšehrads monumenter på bloggen imorgen. Brug arkivet eller søgefuntionen – i højre margen – for videre læsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk