Prag for børn og unge

Tager I hele familien til Prag, har I børn og unge med? Her giver vi en række tip til at holde varmen med børn i Prag. Bobslædebane, skatebane, skøjtehal, tropisk væksthus, et nye museum om spøgelser og andre ideer. Læs videre nedenunder.

Golem huserede i følge legender i den Gamle-Nye synagoge. Golem er nu også på Prags nye spøgelsesmuseum.

Alle er velkommen til vores træffetid hver dag på Vaclavske Namesti kl.17-17.30 ved Cafe Tramvaj, sidste faste dag er lørdag d.18/10. Resten af efteråret og vinteren møder vi efter aftale. Telefon +420 608 08 1111 eller mail info@pavel-helge.dk. Individuelle ture kan skræddersyes både til interesser, flere generationer og vejrlig. Prøv os af med jeres ide, send en mail.

Måske er skating noget for større børn i Prag , her er både forslag til inline rulleskøjter, skøjter og baner til BMX og skateboards. Første bud går på et sted at skøjte. Øen Stvanice huser en fin, gammel skøjtehal. Det koster bare 80czk at leje, en voksen og et barn under 7 betaler sammen 80czk i entre. Næsten hver dag kl.10-14 er åben tid.

Tennis-stadion dominerer Stvanice øen. Mystic Skates ligger bagved, mod øens østlige ende. De skriver selv “not only a skatepark, but also a skateclub with an indoor mini-ramp. This indoor ramp is the only place in Czech Republic that enables skateboarding all year around.”

Letna parken på bakkekammen i Prag 7 er kendt som en inline hotspot. Her er gode asfalterede runder og cafe og serveringer i parken til pauserne. Inlinespecial.cz i Kamenicka 19, Prag 7 (få hundrede meter fra Letna parken og ved sporvognsstop “Kamenicka”) udlejer rulleskøjter for 50czk for en time. 200czk for 6 timer.

En ny, overraskende tur er mulig på Prags Ghostmuseum. “Museet” ligger i Mostecka gaden nr.18 i Mala Strana, Lillesiden hedder Prags venstre flodbred på dansk. Genfærd og andet godtfolk huserer ved siden af en Bohemia Bagel restaurant (Vi skrev om deres børnevenlige politik og andre ikke-ryger steder i Prag). Spøgelser og legender fra Prags middelalder befolker Ghostmuseum og de tilbyder også en natlig spøgelsesvandring i Prag. Der er åbent fra kl.10-21, voksne betaler 100 og børn 50czk.

Karlsbroens tårne lige om hjørnet kan “bestiges”. I Mala Strana har broen to tårne. Det mindre stammer fra Judith-broen (1158) og det højere fra byggeriet af selve Karlsbroen (Peter Parler, 1464) – det er skråtstillet for at forhindre beskydning af Prags højre flodbred herfra. Det højere af tårnene er åbent igennem oktober kl.10-18.

Ovre på den modsatte, højre, flodbred er der et næsten nyt museum om Karlsbroen, der er åbent fra kl.10-18 hele vinteren, entre 150czk. Klementinum ligger ved Karlsbroen. Det tidligere Jesuitter-kloster er nationalbibliotek og har lige nu ret mærkelige skulpturer i gårdene, en gratis udstilling. Besøg i Klementinum-kompleksets tårn og bibliotekssale kan også anbefales.

Bobslædebanen i Prosek er et lidt vildere alternativ til aktiviteter i Prag. Den er 1 kilometer lang og to voksne eller et barn kan køre sammen. Tag rød metro til stoppet “Prosek” eller gul metro til “Palmovka” og derfra bus nogle stop. Læs mere på deres hjemmeside. 10 ture for en familie 400czk.

En roligere slutning kan findes ved Fatamorgana, botanisk haves væksthus, i Troja. Det er nær Prag zoo. Væksthuset Fata Morgana har mange børneaktiviteter. Husk muligheden for Trojakort med indgang til både Botanisk have, Troja slot og Prag Zoo.

Praguecard er et kort der kan forudbestilles på nettet. Det giver adgang til mange af de steder, vi her har omtalt. En mulig besparelse på aktive dage. Online-bestillingen kan udvides med 3-dages kort til Prags offentlige transportsystem.

Endelig anbefaler vi IMAX-biografen ved Flora (nær vores ferielejlighed) og Laterna Magika (for lidt større børn) til de kolde aftener. Læs videre om jul og nytår her. Send os en mail.
pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.