Prag vinsmagning

Lørdag aften i påske-, sommer- og efterårsferie (god efter sejltur)

Prag vinsmagning. Unik oplevelse

Elsker du vin? Er du også nysgerrig og videbegærlig? Vores hyggelige Prag vinsmagning er en hel degustation af Tjekkiet. Du vil smage vine fra både Mæhren og Bøhmen. Hvide, røde og ind i mellem rosé eller orange vine. Vi nyder mere end 7 forskellige. Vores vinmand, Karel Novotny jr. vil sammen med guiden der tolker både give dig information om tjekkiske vines kendetegn, jordbunde og klima og de enkelte vine. Smag dig til lokal viden.

Det vil vi se og smage...

Turens start
Denne tur adskiller sig fra vores andre Prag ture ved at vi mødes på vinbaren i Gamle by, ikke ved Café Tramvaj. DU kan fortsætte med hertil efter sejltur eller komme direkte. Hr.Karel Jr. driver “Vinbar ved Skt.Agnes” efter sin fars for tidlige død. Vi er mægtig glad for denne familie og deres sans for vinene fra både Mæhren og Bøhmen. Vi har normalt et separat lokale, så vores guide kan tolke alt den spændende viden. rejser du med en der ikke drikker vin, løser vi det gerne med halvmørke øl.
Om vinbaren og udvalget
Hr. Novotny kører selv rundt i Tjekkiet og køber sine vine. Han har utrolig mange kontakter til særlige steder. Det både smager vi og hører om. Vine fra Melnik er berømte, men de færreste ved at vinene ikke bare kommer fra slottet, men også fra flere producenter, her i blandt en statslig vinskole. Vi kan endda komme til at smage vine fra Tjekkiets nordligste vinmarker i Litomerice området, nær Theresienstadt, fra korsridderordenen i Cejkovice eller Kosher vine fra Most – af alle steder. Vinbaren ligger lige foran Skt.Agnes kloster. Det er forklaringen på den ældre Hr.Karels kærlighed til Danmark og Dronning Margrethe. Agnes var nemlig halvsøster til prinsesse Marketa der som purung endte i giftemål med Valdemar Sejr og døde som dronning Dagmar.
Om vin fra Tjekkiet
Hoveddelen af Tjekkiets vine kommer fra fire sub-regioner i Moravien som præges af at være gammel havbund med mange mineraler, fugtige somre med kølige nætter og relativt lidt sol. Landets klima er specielt til vin, derfor ser vi ofte sen høst. Stor fokus på “terroir” og relativt alkohol præger centraleuropæiske vine. Hvis du vil sammenligne vinene fra Tjekkiet gøres det bedst med Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn. I Tjekkiet findes både nogle særlige druer, udviklet her i landet og druer som kendes fra Frankrig og Tyskland. Riesling og Chardonnay forekommer f.eks. ofte. Du har til gengæld givet ikke hørt om Kerner, Palava og lignende specielle druer herfra. Lær en masse hos Hr.Novotny. Vidste du i øvrigt at der står vin på adskillige skråninger i Prag ? Dem besøger vi også gerne på private udflugter.
Eksempler på vine, vi smager
En Müller Thurgau 2011 fra Vinařství Bettiny Lobkowicz Mělník (ikke slottet). En tør, frisk og ligefrem vin med subtile nuancer i eftersmagen – en Muskat-Moravsky 2010 fra Rodinného vinařství Pavla Bindera. En halvtør, meget rig vin med frugt og blomster i skøn duft og smag – en Frankovka Rosé 2011 fra Vinařství Balážovi. En lys og let vin med meget lidt syre og elegante nuancer – en Frankovka 2011 fra Vinařství Balážovi. En tør, mørkrød vin med god fylde og en syre med lidt bid – en Modry Portugal Nouveau 2011 fra Vinice Salabka (Troja, Prag). En lys og let vin som dog gav fornemmelse af druens potentiale
Når turen slutter...
Du kan vælge at fortsætte hos Hr.Karel Jr., selvom vi afslutter smagningen. Der er også fair priser på hele flasker, så måske smagte du en der fortjener gentagelse, eller du vil måske have en flaske med hjem. Din dansktalende guide hjælper også gerne med tip til andre vinsteder og det øvrige natteliv. Vi er midt i Gamle by, i gåafstand til meget. Hvis du skulle komme forbi selv, anbefaler vi også at besøge vinbaren. Husk at hilse! Den hedder Vinárna U sv. Anežky og ligger på adressen Anežská 3/807, Prag 1.

Pris pp 1000CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

juli 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.