Kokorinsko

Kokorinsko

Vores sommerlige familietur. Ture d. 3., 10., og 17.juli

Magien i den dybe skov. Borg, klipper, bryggeri

Oplev magien i den dybe skov. Besøg en middelalderlig borg og bestig tårnet for skovens panorama. Se mærkelige sandstensformationer og mist orienteringen i en klippelabyrint. Vi holder pause på det skønne bryggeri Lobec, hvor du kan se dampkedlen, bestille en lokal frokost og smage på produkterne. Vi kører cirka en time hver vej og korte strækninger mellem stederne. Transport, guide og entré er inkluderet, forplejning (lokal pris) er for egen regning. Husk passende sko.

Det skal vi opleve i Kokorin...

Kokorin er en dal langs floden Pšovka i Centralbøhmen. Det er næsten stik nord fra Prag, ikke langt fra vinbyen Melnik i nordøstlig retning. Fredningen fandt først sted i 1952, i 1976 blev det et beskyttet landskabsområde, en designation der i tjekkisk lov svarer lidt til en nationalpark. Det er 410km2 der især kendes for sine store sandstensformationer, dybe skove med slugter samt borgen midt i det hele og historiske landsbyer. Personligt kender vi også området for helt vilde blåbær-fund i efteråret.

Turens start
Vores tur starter med minibussen fra Wenzelspladsen. Vi skal cirka køre en time nordpå, forbi vinbyen Melnik til Kokorinsko med skov, dale og sandstensklipper. Rækkefølgen og præcis hvor mange stop i skoven vi når, vil afhænge af det fælles humør i gruppen og vejret. Husk dette er en tur ud i naturen, så selv om vi kun går relativt korte afstande, er gode sko anbefalet til sandstensklipperne. Vær opmærksom på at det også både går lidt op og ned på klipper og ved borgen.
Kokorin norg
Den romantiske borg midt i skoven blev reddet fra ruin for lidt over hundrede år siden. Vi når op i borggården via vindebroen og besøger det store tårn, hvis du har mod på trappen. Borgen tager sin form efter det klippefremspring, den er bygget på. Borgen blev bygget i det 13.årh. af Greven af Duba og opgivet efter 30-års krigen. I Tjekkiet er den især kendt som inspiration for maleren Manes og digteren Karel Hynek Machas roman Sigøjnerne. Lokalhistorier fortæller om borgen som røver-rede i lange tider. Udsigterne er fremragende.
Klippebyen Bludiště
Klipperne består af klippekløfter og skorstene i kvadratiske sandsten. Den såkaldte Tutankhamon-klippeformation ligger i nærheden. Du klatrer op ad stejle trapper, der er hugget ind i klippen for at komme ind i labyrinten. Vi går en mindre tur, men der er trapper. Hvis vi har god tid en dag, kan vi i øvrigt også stoppe ved de kendte paddehat-klipper. Det vurderer guiden.
Lobec bryggeri
Køkkenet er enkelt, tjekkisk og meget god ttil alle aldre og øllene er glimrende. Lokalerne og området er charmerende, du kan også se dele af udstyret på det helt unikke damp-bryggeri. Det er familiedrevet og vi har testet med egne børn, alle generationer kan begejstres her. Bryggeriet vandt i 2023 en Europa Nostra pris (europæisk kulturarv) for istandsættelse og tilpasset genanvendelse. En passende pause, der i sig selv er en unik, lokal oplevelse.

Pris pp 2000CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

juli 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.