Skoda-fabrik

Skoda-fabrik

Hver onsdag hele sæsonen (pånær statsfridage og industriferie i juli)

Bilfabrik med 20.000 ansatte og museum

Oplev en hel bil-produktion. Måske vil du se, hvor din Skoda blev født. Uanset om du er interesseret i biler eller ej, er det spændende at opleve en industriproduktion med 20.000 ansatte der færdiggør over 2400 biler dagligt. Logistikken er en videnskab. Skoda er Tjekkiets største arbejdsgiver og eksportør. Vores tur med minibus fra Prag handler også om miljø, el-biller, og arbejdsvilkår. Vores dansktalende guide er med hele vejen, du møder også Skodas guide. Forfrisk dig på café med varm frokostret eller spis måske pizza nærved i den lille pause. Vi kører cirka en time ud og hjem, vi går nogle steder. Børn under 10 år må desværre ikke besøge fabrikken !

Praktisk information og oplevelser

Vi kører som regel fra Prag kl.9 og har en tid på fabrikken kl.10.30. 3.4 kører vi kl.10.30 og 17.4 kl.7.30. Vi har en kort pause ved museet, hvor der er café. Der er også et center overfor. Vi tager forbehold for ændringer omkring adgang til fabrikken, omstilling af produktion, installation af nye maskiner og lign. Kørsel, entré og dansktalende guide på hele turen er inkluderet. Forplejning for egen regning. Fotografi er strengt forbudt på fabrikken, ligesom beruselse. Fotografi er til gengæld tilladt på museet. Husk at børn skal være mindst 10 år for fabriksbesøget.

Turens start
Vi mødes som altid foran Café Tramvaj, hvor minibussen venter. Det tager os cirka en time at køre til byen Mlada Boleslav, hvor Skodas største og ældste fabrik ligger. Når vi ankommer kan det ske at rækkefølgen byttes, så museet kommer før fabrikken. Uanset hvad er den dansktalende guide med hele vejen.
Bilfabrikken
Vi kører rundt på arealet, hvor de mere end 20.000 ansatte huserer. De producerer mere end 2400 biler dagligt. Alt logistikken er overvældende. en typisk dag leveres der materialer af mere end 800 store lastbiler gennem de 8 porte. Der er varmeværk, brandstation og endda kirkegård. Vi kører også forbi testbanen, hvor de nye biler testes på en række underlag. Når vi kører gennem sikkerhedsslusen skal vi bære gule veste og følges med Skodas egen guide. Guiderne har mikrofon og du har høretelefoner, så maskinlarm kan overdøves.
Produktionen
Vi skal køre i fabriksarealet og besøge to afdelinger. Det kan for eksempel være svejsning og en samlehal for flere modeller (forbehold for ændringe). Vi møder på Skodas fabrik både menneskelige ansatte og robotter. I dag produceres der her blandt andet Octavia og gennem de sidste år også el-biler. Skodas ansatte har nogle af Tjekkiets bedste industrilønninger, men arbejdet er hårdt og på gulvet er gennemsnitsalderen under 35. Det tager os op mod halvanden time.
Skodas museum - Laurent & Klement
I december 1895 begyndte de to cykelentusiaster, mekanikeren Václav Laurin og bogsælgeren Václav Klement, at lave cykler efter eget design. Cyklerne hed Slavia, som passede til den nationale begejstring i Bøhmen i slutningen af det 19årh. Allerede i 1899 blev det motorcykler, der snart vandt vigtige racerløb. I 1905, efter nogle års eksperimenter, overtog bilproduktionen helt. Skoda blev et aktieselskab i 1907 og produktionen fik endnu større betydning fra 1914, hvor fabrikkerne begyndte at levere til hæren. Mærket Laurent & Klement, kendt for luksusbiler, ophørte i 1925.
Skodas museum - Navnet i snart 100 år
Skoda dannede fælles firma med togproducenten Skoda Pilsen, som havde kapital og viden om maskinproduktion. I 1930erne fik Skoda et gennembrud med modellen Popular. I Prag ses den fine, lille Skoda Felicia cabriolet fra 60erne stadig køre med turister i gaderne. 1970erne medførte en nedgang som overalt i Tjekkoslovakiet, det vendte først igen med Skoda Favorit i 1987. I 1991 opstod det nye Skoda i VW-koncernen, hvor det hører sammen med VW, Audi og Seat. Som med Skoda i 1925 var det afgørende for firmaet at få en ny, strate- gisk og teknologisk, stærk partner. I dag er slægtskabet med VW tydeligt. Den nye Octavia er bygget på samme platform som en ny Golf, i Octavia er den bare strukket. Batterier og el-biler er den nye udvikling. Skoda fabrik og museum fra Prag 2024.

Pris pp 1800CZK

Bestil tur

Find datoen i kalenderen herunder, tryk og book turen online.
Passer datoen ikke? Bestil denne tur som privat udflugt året rundt, alle dage.

april 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Betalingsmetoder

Betal først kontant på dagen. Vi modtager CZK (tjekkiske koruna) og € EUR (euro). Hvis du har en meget stor booking, hvis I rejser som gruppe eller lign., udsteder vi faktura enten til bank-overførsel eller kortbetaling online.

Har du et spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, så besvarer vi gerne alle dine spørgsmål.

Lyder det spændende. Bestil i dag
Comments are closed.